SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 07.07.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 07.07.2020

07 Temmuz 2020 Salı - 09:07




Olaylar ve Yaşananlar | 07.07.2020





KARA’NIN ÇAĞRISI

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, pandemi sürecinde iş güvenliği uygulamasına geçemeyen vatandaşların sıkıntılarını dile getirdi.
Kara, “İşçi sağlığı ve İş güvenliği konusunda 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren yeni bir dönem başlıyor. 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren ve bugüne kadar ertelenen bu kanun pandemi COVİT 19 virüs salgını sürecinde olağanüstü bir durumda ve esnaf sanatkarları büyük bölümünün siftah dahi yapamadığı böyle bir süreçte bu işin altından kalkma imkanı olmadığı açık ve net olarak bilinmelidir” dedi.

“Bu kanunun yürürlüğe girmesi sonrası bir kişi dahi sigortalı çalışanı olanların iş güvenliği uzmanı uygulamasına geçmemesi halinde 18.881TL ye kadar para cezası ödeyeceği açıktır” diyen Kara şunlara yer verdi; “İçinde yaşadığımız salgın hastalık sürecinde çok büyük iş gücü kaybı ve yasaklar sonucu ekonomik krizle karşı karşıya gelmiş olan ve çözüm için çareler arayan esnaf ve sanatkarlara bu durum mevcut ortamda ek maliyet getirmektedir. Kimsenin bu kriz ortamında bu yükü kaldıracak gücü yoktur. Esnaf ve sanatkarın önünü göremediği bu süreçte yetkililere sesleniyoruz. Sesimize kulak verin ve normal sürece geçene kadar bu uygulamayı erteleyerek insanlarımıza nefes alma fırsatı veriniz.”

DENİZDE KARARTI VAR

Ordu’nun Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Plajında denizi koyu siyah renkli tabakanın kaplaması üzerine emniyet mensupları, vatandaşları denizden çıkardı. 

Pazar günü tatilini Cumhuriyet Mahallesi Plajında geçirmek isteyen vatandaşlar, denizin bir bölümünde siyah renkte bir tabaka olduğunu gördü. Bunun üzerine yetkililere haber verildi.

Vatandaşlar denizden çıkarıldı

Yetkililerin denizdeki siyah yağ tabaka kütlesinden numune almasının ardından polisler, denizde yüzen vatandaşlara anons yaptı. Denizdeki tüm vatandaşlar çıkarıldı.

Araştırılıyor

Cumhuriyet Mahallesi Plajına kadar ulaşan koyu siyah renkli atığın ne olduğu konusunda henüz bir açıklamada bulunulmazken, kanserojen madde veya yağ atığı olabileceği öne sürüldü. 

AÇILIŞLAR YAKINDA

Gümüşhane milletvekili Cihan Pektaş, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız’ı ziyaret ederek, Gümüşhane’de devam etmekte olan  projeler hakkında bilgi aldı.

Pektaş Gümüşhane’de çeşitli bölgelerde baraj ve sulama kanalı yapılmaktadır. Bunlardan pek çoğunun önümüzdeki süreçte tamamen belirterek, Bahçecik Barajı, Harşit Çayı taşkın koruma alanı, Sadak sulama kanalları  gibi önemli yatırımlarında en yakın zamanda hizmete açılacağını söyledi.

BAHÇEDE SERGİ

Rizeli ressam Ayşe Uzunhasanağlu Pirpir, koronavirüs salgını başladığı zaman evinde çizdiği resimleri fındık bahçesinde dallara asarak sergiledi. Kadın temalı sergi ilgi görüyor.   Fındıklı'da ressam Ayşe Uzunhasanoğlu Pirpir koronavirüs salgını başladığında Çınarlı köyündeki baba evinde oluşturduğu atölyede resim sanatına ağırlık verdi. 3 ay boyunca evden çıkmayan ressam Pirpir, yaptığı kadın temalı 35 resmi, fındık bahçesinde sergiledi. Resimleri dallara asan Pirpir, ziyaretçilerini gezdiriyor, kadın temalı sergi ili ilgili bilgi veriyor. Sergi, yoğun ilgi görüyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap