SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 09.07.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 09.07.2020

09 Temmuz 2020 Perşembe - 09:11




Olaylar ve Yaşananlar | 09.07.2020





BOYNER’E TEPKİ

Dün telefon açan bir okurumuz Trabzon’un Atatürk Alanı’nda bulunan bir iş merkezinde onlarca kişinin çalıştığı Boyner Mağazasının kapatılacağını belirterek kurumun onlarca kişiyi kapı önüne koyma adına aldığı karar üzüntü yarattığını söyledi. İşçi çıkarma yasağının sona ermesinin ardından Boyner’in hiç kimseye haber vermeden çalışanlarının iş akitlerini fesih edip onlara kapıyı gösterdiğini söyleyen okurumuz, “Çalışanların ahını alan bir kurumun iflah olması mümkün değildir. Zor süreçten geçilirken fedakarlık yapması gereken Boyner’in böyle bir karar olması çok manidardır. Umarım bu kararı alan kurum çalışanların alın terinin karşılığını kuruşu kuruşuna öder, yada bu kararından vaz geçerde dua alır” dedi.

ARTVİN’DE TRAFİK RAHATLIYOR




Artvin’de trafiğin rahatlatılması amacıyla tek yöne çevrilen cadde ve sokaklarda kapan uygulamasına geçiliyor. Artvin Belediyesi ve İl Trafik komisyonunu tarafından 2019 yılında alınan karar doğrultusunda cadde ve sokaklarda trafiğin rahatlatılması, yayaların daha rahat yürüyebilmeleri için şehir merkezindeki toplam 12 sokak ve 2 caddenin tek yön olması kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda tek yön kuralının uygulanması için Artvin Belediyesi bu caddelere kapan ve uyarıcı levhalar koymaya başladı.

ÇAKMAKÇI’DAN TÜRÜT’E ZİYARET




Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Rize il Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt’ü makamında ziyaret etti. Çakmakçı, Türüt ile milli ve manevi değerlere katkı sağlayacak ortak çalışmalar üzerine istişarede bulundu. Misafirperverliğinden dolayı Başkan Türüt'e teşekkür eden Çakmakçı, il müftülüğü çalışmaları hakkında başkan türüt 'e bilgiler verdi. Ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkan Türüt ise, "Müftülük makamı manevi olarak çok önemli ve ulvi bir görev. Müftü Çakmakçı 'ya görevinde başarılar diliyorum'' diyerek ziyaretlerinden dolayı İl Müftüsü Çakmakçı 'ya teşekkür etti.

PAZAR’DA ENCÜMEN SEÇİMİ YAPILDI

Pazar Belediye Meclisi, 2020 yılı Temmuz ayı ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclis toplantısında encümen üyeliği ve komisyon üyelikleri için seçimler yapıldı. Encümen üyeleri şu isimlerden oluştu: İlhami Günaydın, Hasan Telatar, İmar Komisyonu ise Leyla Veyisoğlu, Burak Yıldız, Selçuk Vatandaş isimlerinden oluşurken Plan ve Bütçe Komisyonu da yeniden İlhami Günaydın, Leyla Veyisoğlu ve Hasan Telatar yer aldı.




EKİM’İN DESTEĞİ

Trabzon’un Akçaabat ilçe Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Anavatanı Kuzey Amerika olan aronya meyvesinin insan sağlığına pek çok yararı olduğu bilinmektedir. Ülkemizde son zamanlarda üretilmeye başlanan bu bitki, yüksekmiktarda antioksidan içermektedir. Bu özelliği sayesinde hem ilaç hem de kozmetik sanayisinde kullanılmaktadır. Belediyemiz Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Kaymakamlığımız ve Ziraat Odası Başkanlığımız işbirliğinde Akçaabat’ımızda alternatif tarım ürünü yetiştirilmesi kapsamında aronya bitkisi yetiştirilmesi projesini hayata geçirdik. Projede yer alacak 32 çiftçimize, konunun uzmanları tarafından aronya bitkisi hakkında bilgilendirme, bitkinin yetiştirilmesi bakımı ve geliştirilmesi konularında eğitimler verdi. Anaç fidan temin edilmesi için doku kültüründen fidan üretimi yapan fidancılarla anlaşılarak ortalama 20 cm boyunda 8000 adet fidan temin edilmiştir. Bu fidanlar projede yer alan çiftçilerimize tarla büyüklüklerine göre hesaplanan sayılarda dağıtılmıştır. Bundan sonraki aşamada fidan dikimleri ile birlikte oluşturulacak tarlalar takip edilerek ürün verimliliği gözlenecektir.” dedi.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap