SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar |10.06.2020

Olaylar ve Yaşananlar |10.06.2020

10 Haziran 2020 Çarşamba - 09:23




Olaylar ve Yaşananlar |10.06.2020





TRABZON’DA VAKA SAYISI NE DURUMDA?

Trabzon’da son 1 haftada düşüşe geçen vaka sayısı dün yeni vakaların tespitiyle uzun bir aradan sonra yükseliş gözlendi. Trabzon’da son 24 saat içinde yapılan testlerde 2 yeni vakanın tespit edildiği belirtildi. İl genelinde koronavirüs vakalarının tedavi edildiği Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü Kampüsünde, önceki gün 21 olan vaka sayısı son tespit edilen hastalarla birlikte 23’e yükseldiği ifade edildi.

TÜİK'TE 10 BÖLGE MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI




Türkiye İstatistik Kurumu'nda (TÜİK) Antalya, Bursa, Denizli, Edirne, İstanbul, Kastamonu, Konya, Manisa, Siirt ve Trabzon olmak üzere 10 bölge müdürü görevden alındı. TÜİK'de 10 bölge müdürü görevden alındı Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre, TÜİK'in Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel, Bursa Bölge Müdürü Ünal Can, Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ, Edirne Bölge Müdürü İsmail Çapoğlu, İstanbul Bölge Müdürü Zeki Bostancı, Kastamonu Bölge Müdürü İsmail Gökalp, Konya Bölge Müdürü Nurettin Kaya, Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol, Siirt Bölge Müdürü Yavuz Uyar ve Trabzon Bölge Müdürü Hakan Göregen görevden alındı.

ÇEVRE YOLU NEDEN YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ?




CHP Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı, ilçeye çevre yolu yapılmasının şart olduğunu açıkladı. İnanlı, “En büyük sorunumuz Fatsa Çevre Yolu’- dur. Senelerdir konuşuyoruz, soruyoruz. Yılan hikayesine döndü. Kim yapıyor; bakanlıklar veya karayolları. Projenin 10 senedir başlayacağı söyleniyor. Her seçimde vaatler veriliyor. 10 defa güzergahı değişti. Benim bildiğim üç ayrı dönemde, onlarca iktidar yetkilisi ayrı ayrı proje açıkladı. Hani bu projeler nerede? Bugüne kadar bir kazma bile vurulmadı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi Güler Bey, turizmden bahsediyor. Turizmin t’sinden bahsetmek istiyorsanız çevre yolu şart, olmazsa olmaz” dedi

 YILDIZ: HERKESİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM

Gençlik ve Spor Bakanlığı Ankara Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğünden Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne atanan Gürhan Yıldız, dün itibarıyla görevine başladı. Uzun yıllardır sırasıyla Iğdır, Çankırı ve Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yapan Yıldız, yaptığı açıklamada, "Sorumluluğumuz ve yükümüz ağır. Vatanımıza ve milletimize daha faydalı olabilmek için çok çalışacağız. Bu süreçte herkesin desteklerini bekliyorum" dedi.




RİZE’DE TOKİ KURALARI NETLEŞTİ

Toplu Konut İdaresi tarafından ülke genelinde vatandaşlara yönelik yapılacak olan 100 bin yeni sosyal konut için başvuru süreci geçtiğimiz aylarda tamamlanmış, projelerin kura çekim tarih, yer ve saatleri de belirlenmişti. Rize’de yapılması planlanan konutların kura çekimi ise 24 Nisan’da yapılacaktı. Dünya genelinde yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen kura çekim tarihleri ve saatleri belli oldu. Rize’de toplamda 700 konutun kura çekimi 22 ve 23 Haziran Salı günü saat 10’da, internet yayını üzerinden canlı yapılacak.




AVM'DE YOK KAHVEHANEDE VAR!

Giresun Otel ve Kahveciler Odası Başkanı ve Türkiye Kahveciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ercan Ayhan, kısıtlamalardaki adaletsizliğe dikkat çekti. Ayhan, “Bu illet zenginlerin AVM’lerinde, marketlerinde, marka iş yerlerinde, uçakla giderken yan yana bulaşmaz. Ama kahvehanede, otobüste bulaşır. Çünkü virüs karayolu yolculuğunukahvehaneyi seviyor. AVM'lere gidersen virüs bulaşmaz ama hafta sonu parka bahçeye gidersen virüs bulaşır... Hükümet vatandaşa kulak vermelidir. Lobimiz yok diye televizyon kanalımız yok diye gazetemiz yok diye teşkilatlarımız etkisiz diye paramız yok diye sesimiz çıkmıyor diye altı yüz yıllık bir kahvehane kültürünü yok sayamazsınız. Bu küçük esnaf sanatkarı yok sayamazsınız üç aydır esnafın cebine bir TL para girmedi” ifadeleriyle sitemde bulundu.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap