A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 13.07.2024

Yayın Tarihi: 13.07.2024 - 08:44 | Güncelleme Tarihi: 13.07.2024 - 08:42
Olaylar ve Yaşananlar | 13.07.2024
KARA NEDEN SUSUYOR?

Trabzon esnaf şehri diyoruz, esnaf can damarı diyoruz ama iş icraata gelince de eli kolu bağlı kalıyoruz. Yaz dönemi bütün umutlarını yerli ve yabancı turizme bağlayan esnaf şu sıralar sıkıntı yaşamakta. Konaklama sektöründen yeme içmeye kadar işler yolunda gitmiyor. Turizmde ciddi bir yavaşlama ve gerileme var. Otellerde konaklama yüzde 50 civarında. Yaşanan bazı olumsuzluklar ve fahiş fiyatlar yüzünden memnuniyetsizlik oranı yüzde 80 dolayında. Anlayacağınız işler iyi gitmiyor. Böyle bir durumda en çok sesini çıkarması ve mücadele etmesi gereken TESOB ise sessiz sedasız gelişmeleri izliyor. TESOB düşmüş TŞFD Konfederasyon, ziyaretler ve gezi derdine. Başkan Metin Kara yüzünü esnafa dön, onların sesi, kulağı, gözü ol. Çık turizm adına konuş. Bırak hükümet-muhalefet derdine düşmeyi. Bakıyoruz sevdiğine yol veriyorsun, sevmediklerine cephe alıyorsun. Esnafın birlik ve beraberliği böyle mı olmalı? Ne diyor şarkıyı yazan: Bu kadar hiç güvenme kendine / Bu devirde kimse sultan değil, padişah değil.

TRABZON’U NİYE YOK SAYDIN YİĞİNER BAŞKAN?

Geçen hafta Ankara’da yapılan seçimlerde Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanlığına seçilen Mehmet Yiğiner ne seçimlerden önce ne seçim sonrası Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta ile bir irtibat kurmamış. Adeta Trabzon’u yok saymış. Belki de birileri yok saydırmıştır. Doğrusu bizler bu duruma çok şaşırdık. Yakışmamış. 13 odası ile birlikte sadece Trabzon değil bölgenin en güçlü en etkin odası olan Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odasını yok saymak, soralım Yiğiner Başkana yaptığınız ne kadar doğru? Yiğiner Başkana kim akıl veriyorsa hem kendisi yanlış yapıyor hem de Yiğiner Başkana yanlış yaptırıyor. Mehmet Yiğiner bir adım atsın inanıyoruz ki Trabzon’dan kendisine on adım karşılık gelir.

KADINLAR AK PARTİ’DEN KOPUYOR!

Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seda Demiralp, 2024 seçimleri sonrasında Türkiye’nin siyasette görülmemiş bir seçmen hareketliliğine sahne olduğuna dikkat çekti. "Seçmen tercihlerinin seneler boyu kemikleşmiş bir tablo sergilediği ülkemizde, bu kez tüm parti seçmenlerinde dikkat çeken kopuşlar izlendi. Kopanların bir kısmı sandığa gitmezken bir kısmı parti değiştirdi. Hem sandığa gitmeme hem de parti değiştirme oranı iktidar seçmeninde daha fazla gerçekleşirken, CHP, seçmenini en çok koruyabilen parti olarak seçimin galibi oldu" diyen Demiralp, “AK Parti’den kopan kadınlar enflasyon, düşük emeklilik maaşları ve mülteciler meselesini tıpkı diğer seçmen grupları gibi, oy tercihlerindeki en belirleyici özellikler olarak sayıyor. Fakat bilhassa mülteciler meselesinde hem AK Parti’den kopan erkek seçmenlerden hem de partiye desteği devam eden kadınlardan farklılaşıyorlar" ifadelerini kullandı.

ARADAKİ FARK GİTTİKÇE AÇILIYOR!

MetroPOL Araştırma, "Bu pazar seçim olsa" başlıklı anketinin haziran ayındaki sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Anketin sonuçlarına göre CHP, kararsızlar dağıtıldığı zaman yüzde 32,8 ile birinci parti olma özelliğini sürdürdü. Mayıs ayı araştırmasında yüzde 30'un altına gerileyen AKP ise 3,3 puan artarak yüzde 32,4 oy aldı. AKP'nin aldığı oy ile MHP'deki gerilemenin aynı olması dikkat çekti. MHP yüzde 7 ile baraj seviyesinde oy aldı.2 ay içinde oylarını 2 puan yükselten DEM Parti ise yüzde 10'u geçti. 28 ilde 5-11 Haziran tarihleri arasında toplam 1500 kişi ile yapılan çalışmanın sonuçları şöyle: CHP - yüzde 32.8 AK Parti - yüzde 32.4 DEM Parti - yüzde 10.5 MHP - yüzde 7 YRP - yüzde 4.5 İYİ Parti - yüzde 5.8

HABER MERKEZİ
 
Muhabir/Editör:İsmail Düzgün