SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 14.03.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 14.03.2021

14 Mart 2021 Pazar - 08:33




Olaylar ve Yaşananlar | 14.03.2021





AK PARTİ KULİSLERİ

AK Parti’de günlerdir bakanların, parti yönetiminin ve cumhurbaşkanı yardımcılığı için çeşitli isimler Ankara kulislerinde dolaşmaya başladı. Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli, 2023 seçimlerine “güçlü bir parti yapısıyla gitmeyi” hedefliyor. Bu nedenle Bahçeli’nin 18 Mart’ta düzenlenecek olağan kurultayında, partisinin merkez yönetim kurulunda “köklü”, başkanlık divanında ise “kısmi değişiklikler yapacağı” konuşulurken, Erdoğan’ın da partisindeki değişimi öncelikle merkez karar yönetim kurulu ve merkez yönetim kurulunda yapacağı ifade ediliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa eden Berat Albayrak’ın “parti yönetiminde görev alabileceği” dillendiriliyor. Erdoğan’ın kabinede köklü bir değişiklik yapacağına dikkat çekiliyor.

Partilerin yaklaşan kurultay süreçleri olduğuna dikkat çekilirken Erdoğan’ın kabine değişikliğinde önce, kurultayda, parti yönetiminde “köklü bir değişiklik yapmak istediği” ifade ediliyor. Kulislerde, eski başbakan Binali Yıldırım’ın “kabinede yer alabileceği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yardımcısı olacağı” konuşuluyor.

KOCA VE SELÇUK

Kabinede değişmesi beklenen isimlerden birinin de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk olduğu kulislerde tartışılıyor. Erdoğan’ın, “uzaktan eğitimin istenilen şekilde başarılı olamaması” gibi nedenlerle “Milli Eğitim Bakanlığı’nda bir değişikliğe gideceği” belirtiliyor.

Bununla birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da “bakanlıktan azlinin isteneceği” iddia ediliyor. Ancak Koca’nın salgın dönemindeki çalışmaları nedeniyle Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’nda görevlendirilebileceği de ileri sürülüyor.

Öte yandan yeni kabinede “Meclis içinden isimlerin ağırlıklı olarak yer alacağına” dikkat çekiliyor. Buna gerekçe olarak “milletvekilleri ile bakanlıklar arasındaki iletişimin güçlendirilmek” olduğu gösteriliyor.

NEDEN ACABA?

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ekonomik paket ile ilgili olarak, “Cumhurbaşkanı’nın açıkladıkları, geçen yılın eylül ayında açıklanan orta vadeli program, 2021 yılı Cumhurbaşkanlığı Programı ve 11. Kalkınma Planı’nda açıklanan hususlardan çok farklı değil, yeni bir şey yok. Esasen yapılanlara bakmak gerekir. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat gibi kalemlerden büyük sözler var. Yorumculara bakayım dedim, tek bir TV’de ekonomi konuşulmuyor. Niçin acaba?” değerlendirmesi yaptı.

GÖKSU KAYBETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçimleri kazanmasının ardından en çok Yunan medyasının sevindiğini ifade eden Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun söylemlerini haberleştiren medya kuruluşlarına karşı açtığı soruşturmada kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi.
İBB Başkanı İmamoğlu’nun seçimi kazanmasının ardından konuşan AK Partili Göksu, İmamoğlu'nun kazanmasına en çok Yunan medyasının sevindiğini iddia ederek İmamoğlu'nun nereli olduğunu iftar programına katılan yurttaşlara sormuştu. Vatandaşlardan “Trabzon” cevabını alan Göksu “E hesap başka” demişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap