SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 14.07.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 14.07.2019

14 Temmuz 2019 Pazar - 11:09




Olaylar ve Yaşananlar | 14.07.2019





YAMAÇ MAHKEME BAŞKANI OLDU

Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi'nin Adli ve İdari Yargı 2019 Yılı Ana Kararnamesi ile Rize Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Özkan Tavuz’un Trabzon Ağır Ceza Mahkeme Başkanlığına atanmasıyla boşalan Rize Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı ve Rize Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığına, HSK Müstemir Yetki Kararnamesi ile Rize 2. Asliye Ceza Hakimi Adem Yamaç atandı. Rize İlçe Seçim Kurulu Başkanı da olan Hakim Adem Yamaç, Rize Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atanmasıyla da Rize’nin yeni İl Seçim Kurulu Başkanı oldu.

OKULLARA ZİYARET




Eğitim Bir-Sen Trabzon Akçaabat İlçe Başkanı Hacı İsmail Bayram ve yönetim kurulu üyeleri, Akçaabat’ta yeni idarecileri ziyaret ederek başarılar dileğinde bulundu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Hacı İsmail Bayram, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın Okul Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre 4 yılını dolduranların aynı kurumda veya başka kurumlarda 8 yılını dolduranların başka kurumlarda görevlendirmesi sonucunda görev yerinde devam eden veya yer değiştiren idarecilere hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Bu görevlendirmeler Akçaabat’ımıza ve tüm eğitim camiamıza hayırlı olsun” dedi.

BAŞKAN ÖZER’İN ACI GÜNÜ




Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer'in eniştesi Mete Semiz, yaşamını yitirdi. Başkan Özer'in ablasının eşi Mete Semiz (54), kanser tedavisi gördüğü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğuş Çay Hacere Karakan Onkoloji Merkezi’nde hayatını kaybetti. Semiz'in cenaze namazı dün öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedildi.

SU ZİRVESİ

Giresun AK Parti Milletvekilleri Sabri Öztürk ile Kadir Aydın, Ankara’da DSİ yetkilileri ile Giresun’un yanı sıra Bulancak, Keşap, Duroğlu ve Dereli’nin içme suyu projelerini masaya yatırdılar. DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde milletvekillerinin talebi doğrultusunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında merkez ilçenin de aralarında bulunduğu yerleşim yerlerinin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak olan içme suyu projeleri ele alındı.




İYİ PARTİ’DEN İHRAÇ

İYİ Parti Artvin İl Başkanlığı Disiplin Kurulu, İYİ Parti eski İl Başkanı ve Üst Kurul Delegesi Köksal İspirli’yi partiden ihraç etti. İhraç kararında şu görüşlere yer verildi: “Partimizin üst kurul Delegesi ve eski İl Başkanı Köksal İspirli hakkında İl Disiplin Kurulu 18.04.2019 tarihinde toplanarak, 31Mart 2019 tarihinde yapılan mahalli idareler seçiminde Cumhur İttifakı’na yönelik faaliyetlerde bulunduğu, sosyal medya ve yerel basında çıkan haberler sonucunda Parti Merkez Disiplin Kurulu’na 19.04. 2019 tarihinde sevk edilmiştir. 17.05 2019 Tarih ve GNMDK/844 Sayılı yazısına istinaden İl Disiplin Kurulu toplanarak Parti Tüzüğümüzün 73. Maddesinde belirtilen ‘Kesin İhraç’ talebi kurul üye tam sayısı salt çoğunluğu ile alınmıştır.”




EMEKLİ AYLIKLARI

Ülkemizde emeklilere yaşanan ekonomik sıkıntıya çare olmayacak seviyede zam yapılmasının tepkileri sürerken, sivil toplum örgütleri de duruma dikkat çekti. Ordu Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, 8 sivil toplum kuruluşu adına basın açıklaması yaparak, “Üreticinin önüne bir yol haritası koymak adına hükümetimizden istediğimiz, fındık fiyatının kısa zamanda açıklanmasıdır” dedi. Emekli-Sen Ordu Temsilcisi Birol Kaya, “Emekli aylıkları (dul ve yetimler dahil) 2 bin 500 TL'nin altında olmasın ve sağlıkta katkı payı kaldırılsın. Emeklilerin nitelikli sağlık hizmetinden faydalanması sağlansın” ifadelerini kullandı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap