SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 15.04.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 15.04.2021

15 Nisan 2021 Perşembe - 09:30




Olaylar ve Yaşananlar | 15.04.2021





YAVUROĞLU UNUTULMAZ

Trabzon’un sevilen simalarından Harun Yavruoğlu… Yıllarca Taka Gazetesi’nde SoruMlu Yazı işleri Müdürlüğü yaptı… Kapsayıcı mizah anlayışıyla binlerce kişinin gönlünde taht kurdu. Sanata ve sanatçıya verdiği önemle hep göz doldurdu. Şehrin bir değeri, sohbetine doyum olmayan bir ismiydi… Geçen yıl bu zamanlar kanser illetine yenik düştü. Herkesi güldüren, güldürürken düşündüren karikatürleri öksüz kaldı. Erken vedası, ailesi başta olmak üzere sevenlerini derinden üzdü. Bizde Karadeniz Gazetesi olarak Trabzon basınına büyük emek veren, karikatürleriyle farklı bir renk katan Harun Yavruoğlu’na Allah’tan rahmet, kıymetli ailesine ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz…

ARSLANTÜRK VE ERGAN…

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ve Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan’ın müthiş uyumundan bahsetmezsek olmaz… Arslantürk ve Ergan, borsa çatısı altında tüm projeleri birlikte hazırlayıp, birlikte kamuoyuna sunuyorlar. Borsa gibi kurumlarda ‘birliktelik’ şehir adına çok kritik ve önemlidir. Alanlarında iki bilgili ve donanımlı isimlerle Trabzon Ticaret Borsası emin ellerde diyebiliriz… Şüphesiz anlaşılması güç olmayan, makam kapılarını kapatmayan yöneticilerin sayısının artması hem Trabzon hem de Türkiye adına çok kıymetli. Sayılarının artmasını diliyoruz…

DOKTORA DİPLOMASINI ALDI

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği Anabilim Dalından Doktora Diploması aldı. Başkan Hacısalihoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burhan Çuhadaroğlu'nun elinden Doktora Diplomasını alırken, KTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Akif Cinel ve Prof. Dr. Cemil Rakıcı da törende hazır bulundu. Hacısalihoğlu, KTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği Anabilim Dalında nanoteknolojide "su esaslı bakıroksit nanoakışkan için plakalı ısı değiştirgecinde performans incelemesi" konulu bilimsel çalışmasıyla Doktora Diploması almaya hak kazandı.

NUHOĞLU İTİRAZ ETTİ!..

Son zamanlarda yaptığı çıkışlarla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne damga vuran sivri diliyle bilinin Milletvekillerinden İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, iktidarın ‘Kanal İstanbul’ projesine karşı çıkan siyasetçilerin başında geliyor… Bunu da her platformda dile getiriyor. Trabzon’un Hayrat ilçesinden olan Nuhoğlu, projesin yapılmaması için İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne itiraz dilekçesini sundu… Nuhoğlu’na İstanbul il başkanı, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve partilileri destek verdi..

YAŞ ÇAY TBMM’DE GÖRÜŞÜLDÜ

Yaklaşan yaş çay sezonu öncesi üreticilerin merakla beklediği konularla ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Özel sektörün yaş çay taban fiyatı uygulamasında oluşturduğu sorunun önüne geçilmesi için, özel sektörün belirlediği yaş çay taban fiyatının devletin belirlediği fiyatında altında olmaması üreticiler tarafından yıllardır beklenen bir uygulamaydı. Bu yönde CHP tarafından verilen çay kanun teklifi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca tarafından verilen çayda taban fiyat uygulamasına geçilsin, açıklanan yaş çay alım fiyatının altında özel sektörün yaş çay alımı yapmasının yasaklanması ile ilgili kanun teklifi TBMM’de AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap