SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 15.06.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 15.06.2020

15 Haziran 2020 Pazartesi - 09:32




Olaylar ve Yaşananlar | 15.06.2020





BAKANLIKTAN BEKÇİLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), yeni atanan 8 bin 242 çarşı ve mahalle bekçisinin 1 Temmuz’dan tarihinden itibaren 3 aylık eğitime alınacağını bildirdi. Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi TBMM Genel Genel Kurulu’nda kabul edilerek kanunlaştığı hatırlatılarak, “Söz konusu kanunla çarşı ve mahalle bekçilerimizin görev, yetki ve sorumlulukları ile ilgili olarak yapılan yeni düzenlemeler doğrultusunda sahada görev yapan tüm çarşı ve mahalle bekçilerimize yönelik olarak, insan hakları, davranış ilkeleri ve etkili iletişim, durdurma, kimlik sorma, kontrol, yakalama ve muhafaza altına alma yetkisi, zor kullanma yetkisi, silah kullanma yetkisi, suça el koyma yetkisi, disiplin mevzuatı, konularında, görevlerini ifa ettikleri illerinde, branşlarında uzman amirler tarafından 15-17 Haziran 2020 tarihleri arasında 3 tam gün sürecek eğitim verilecektir. Ayrıca teşkilatımıza yeni atanan 8 bin 242 çarşı ve mahalle bekçisi de 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 3 aylık eğitime alınacaktır. Bu 3 aylık eğitim akabinde ise atandıkları illerinde de 2 aylık uygulamalı eğitime tabii tutulacaklardır” denildi.

BAŞKAN ELÇİN’DEN ESNAF ZİYARETİ

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, hem çarşı hem de sanayi sitesi esnafını ziyaret etti. Salgından etkilenen esnafın taleplerini ve sorunlarını dinleyen Elçin, normalleşme sürecinde koronavirüse karşı da alınacak önlemler hakkında esnafa bilgilendirmede bulundu. Elçin, “Şehrimizde faaliyet gösteren çarşı esnafımızı ve sanayi esnafımızı ziyaret ettim. Salgın sürecinde zor günler geçiren esnafımız ile dertleştik, sohbet ettik. Belediyemizin hizmetlerinin memnuniyet yaratıyor olması bizleri daha da motive ediyor. Daha güzel bir Artvin için hiçbir şeyi bahane etmeden var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah salgın sürecini de hasarsız atlatarak huzurlu kent kimliğimizi koruyacağız” dedi.

RİZE’YE 4 MİLLET BAHÇESİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Rize'de dört ilçede millet bahçesi yapılacağını açıklamıştı. Buna göre, Güneysu’da 42 bin metrekarelik alanda millet bahçesi yapılacak. Önümüzdeki hafta içerisinde bu proje ihaleye çıkacak. Ardeşen sahilde de 110 bin metrekarelik bir alanda millet bahçesinin yapılması için Ardeşen Belediyesi ile görüşmeler sürüyor. İyidere’de de millet bahçesi için sona gelinirken buranın ihalesi önümüzdeki aylar içerisinde yapılacak. Rize merkezde de sahilin içerisinde 393 bin metrekarelik bir alanda millet bahçesinin yapılması için yer belirlendi. Bu proje de projelendiriliyor.

1281 HANEDE TEST YAPILACAK

Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele için başlatılan "Toplum Tarama Çalışması" ile bilinenlerin dışında bilinmeyen vaka sayılarını da tespit edecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, ülkemiz genelinde 153 bin kişiyi kapsayacak şekilde örnekleme çalışması yapılacağını duyurmuştu. Bu kapsamda Rize’de de "Toplum Tarama Çalışması" kapsamında, sağlık ekipleri tarafından, 15.06.2020-21.06.2020 tarihleri arasında TÜİK tarafından rastgele belirlenen 1281 haneye gidilerek, kişilerin rızası dahilinde boğazburun sürüntüsü ile kan örneği alınarak sürüntü örneği ile virüs tespiti yapılacak. Ayrıca alınacak kan örneği ile de test yapılan kişilerin hastalığı geçirip geçirmediği ve bağışıklık durumu gibi değerler ayrı ayrı raporlanacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap