SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 16.06.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 16.06.2019

16 Haziran 2019 Pazar - 09:20




Olaylar ve Yaşananlar | 16.06.2019





RTEÜ SAĞLIK PERSONELİ ALACAK

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından sağlık personeli alım ilanı yayımlandı. Yayımlanan alım ilanına göre, Üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesi’nde görevlendirilmek üzere en az lise mezunu (Sağlık Meslek Lisesi) 3 hemşire ve en az ön lisans mezunu 15 sağlık teknikeri olmak üzere toplamda 18 sağlık personeli alımı yapılacak. Alınacak personeller memur statüsünde olacak. Memur personel alımı başvuruları 27 Haziran tarihinde sonra erecektir.

USTA’NIN DUYARLILIĞI




Dünya Çevre Günü nedeniyle bir çok etkinlik düzenleniyor. Bunlardan biride Akçaabat’ta yapıldı. Bu anlamda farkındalık sağlamak için düzenlenen çevre temizliği etkinliğine katılan İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, “ Çevre kirlenmesinin insanın doğaya verdiği zarar olduğunu, doğanın korunmasını ve tahribatının engellenmesinin zorunlu olduğunu, gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmeleri mutlaka önlemek, yeşil ve temiz alanları koruyup çoğaltmak gerektiğini, bilinçsizce sağa sola attığımız plastik ürünlerin doğada 400 yıl kadar çürümeden kalabildiğini, karşı karşıya kaldığımız tehlikenin boyutlarını biraz olsun anlamamız gerektiğini ve bu doğrultuda çevrenin kirlenmesini önlemek için üzerimize düşen görevleri mutlaka yapmamız gerekmektedir” dedi.

Düzenlenen etkinliğe, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Köksal Hamzaoğlu, Akçaabat İlçe Sağlık Müdürü Dr. Alper Kalkışım, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. DR. Esin Sayın, Kamu Hastane Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Oğuz Kara, İl Sağlık ve Akçaabat İlçe Sağlık Müdürlüğü İle Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Personelleri katıldı.




EDEBİYAT SOKAĞI

Gümüşhane Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi edebiyatı sevdirmek, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla okul koridorunda ‘Hasan Alkan Edebiyat Sokağı’ oluşturdu. Hayme Ana Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni önderliğinde, öğrenciler tarafından okulun ikinci katındaki koridor "Hasan Alkan Edebiyat Sokağına” çevrildi. Okul Müdürü Aynur Bilgin ise okul olarak bu yola çıkarken edebiyatın sözleri saçarak değil, seçerek var ettiğini, bir laf kalabalığı değil, bir söz ustalığı olduğunu, insanın var oluş sebebini ve hayattaki yerini bir kalem ya da bir fırça dokunuşuyla hatırlattığını göstermek istediklerini söyledi.

TRABZON KANUNİ HASTANESİ




Trabzon’da önemli hastanelerimizden biri olan Kanunu Hastanesi ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Hastane çalışanlarının, hastaneye gidenlerin şikayetleri bitmek bilmiyor. Dün hastane ile ilgili, “Kurum içerisinde yaşanan huzursuzluklarla gündemden düşmeyen Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sular bir türlü durulmuyor. Çalışanlara yönelik mobbing ve keyfi talimatlarla gündeme gelen Destek Hizmetleri Müdürünün kurumun diğer idarecilerinin alanlarına müdahale çabası aralarında tansiyonu yükseltiyor.
Bu durumda sunulan hizmet kalitesinde aksamalara neden oluyor. Hatta sırf bu yüzden bazı idarecilerle arasında hararetli tartışmaların yaşandığı iddia edilen ilgili müdürün, Samsun’da bir hastanede hemşire olarak görev yapan eşini geçici görevle yanına aldırarak masabaşı iş vermiş. Atılan bu adımın yine hastane içerisinde yarattığı husursuzluk Trabzon’a kadar geldi.

Öte yandan, Numune ve Kaşüstü yerleşkelerinde devam eden tadilat ve inşaat çalışmalarıyla ilgili olarak bazı siyasetçilerin yakınlarıyla görüşüldüğü, hatta hastaneye davet edildiği de ayrıca dillendirilmekte” şeklinde iddialar hastane koridorlarında ve sağlık camiasında konuşuluyor.




 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap