SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 17.03.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 17.03.2024

17 Mart 2024 Pazar - 09:27




Olaylar ve Yaşananlar | 17.03.2024





BİZİM ERGİN AYDIN!

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan adayı Ergin Aydın, 31 Mart seçimlerine az bir zaman kalmasına rağmen beklenen çıkışı istenildiği gibi bir türlü  yapamadı. Ergin Aydın’ın Ortahisar’ın evladı olması geçmişinde başarılı bir yerel yönetim deneyimi olması akçeli işlerden uzak kalması  önemli projelerle seçime hazırlanması gibi bir çok avantaj  maalesef  lehine ya dönmüyor yada döndürülmek istenmiyor.  Çünkü Ergin Aydın’ın çevresi  ve danışmanları ne yazık ki güçlü bir lobi oluşturamıyor tabiri caizse adeta biraz ağır olacak ama destek yerine köstek oluyorlar. Ergin Aydın’ı bu denli güçsüzleştiren ve aşağı çeken bu yaklaşıma neden çözüm bulunamıyor doğrusu anlamış değiliz. İyi ki yanında ilçe başkanı Selahattin cebi ve yönetimi var. Eğer ki Cebi ve yönetiminin desteği olmazsa var ya gerisini varın sizler düşünün diyoruz. 31 marta kadar şunun şurasında  ne kaldı ki ?  Ergin Aydın’ı destekleyeceğim diyerek sadece kişisel çıkarlarına sarılanlar hep bir hesap-kitap peşindeler. İnanın oy bile istemiyorlar sadece günü kurtarıp sahte bir anlayışla “yanınızdayım Ergin başkanım”  pozları veriyorlar.. Zira Ortahisar’da işlerin kötü gittiğini zaten partililerde açık açık dile getiriyorlar.

BUGÜN HAYAT DURACAK!

Bugün Trabzon’da hayat duracak iftarını açan stada koşacak. Trabzon dışından gelenler ise ifratını Akyazı’da statta açmak zorunda kalacak. Daha önce uyarmıştık inşallah komşu illerden gelen taraftarlar hesaba katılmıştır ve iftar çadırları kurulmuştur. Trabzonspor Fenerbahçe karşılaşmaları her sezon mutlaka heyecanlı ve çekişmeli geçer. Fakat sonuç ne olursa bize düşen sağ duyumuzu kaybetmeden karşılaşmayı büyük bir coşku ile izlemek ve takıma destek olmak olmalı. Trabzonspor bu karşılaşmaya iyi hazırlandı ve maçı alacak güce sahip. Stat tamamen dolacak coşku tavan yapacak kanarya eli boş İstanbul’a geri uçacak

SANDIĞA GİTMEYECEĞİZ

Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’ün bulunduğu Solaklı Vadisi üzerine kurulması planlanan HES’e karşı geçtiğimiz günlerde Trabzon Meydan Parkı’nda toplanan yaklaşık 300 kişilik grup basın açıklaması yaparak tepki göstermişti. Uzungöl Turizmciler Derneği bu yönde uzun zamandır mücadele veriyor tepkilerini koyuyorlar .Ama bu açıklamada olduğu gibi yine yalnızlar yine gereken desteği bulamıyorlar. Ne Belediye Başkan adayları ne iktidar ne de muhalefet partisi yetkililer bu konuda gereken desteği vermiyor. Tepkilerini koyduktan bu güne hiçbir siyasi parti ve belediye başkan adayının kendileri ile temas kurulmadığını belirten vatandaşlar 31 Mart yerel seçimlerinde sandığa gitmeyecek tepkimizi koyacağız demokratik hakkımızı kullanacağız dediler

BİR MİLYON DAHA EMEKLİ GELİYOR!

Türkiye genelinde 8 milyon 615 bin işçi emeklisi, 2 milyon 718 bin esnaf emeklisi ve 2 milyon 389 bin memur emeklisi olmak üzere toplam 13 milyon 722 bin kişi emekli aylığı alıyor.Bu sayının EYT ile birlikte 16 milyonu geçtiği yönünde iddialar da var. Trabzon’da emekli sayısı 184 bin.Bu yıl içinde yaklaşık 400 bin EYT'li (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) vatandaşın emekli olması öngörülürken, prim günü eksik olan BAĞ-KUR'lular, yeni reform hazırlıklarını merakla bekliyor. Planlanan düzenleme ile birlikte, Bağ-Kur'luların prim gün şartının 9 binden 7 bin 200'ye indirilmesi bekleniyor. Bu değişiklikten etkilenecek olan BAĞ-KUR'luların sayısının yaklaşık olarak 1 milyon kişiyi bulacağı tahmin ediliyor. Bu durum, emeklilik sürecindeki BAĞ-KUR'lular arasında büyük bir beklenti ve heyecan yaratmış durumda.

TRABZON’DA OY VERME SAATİ DEĞİŞİTİ!

YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat öne çekti. Buna göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Antep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Maraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Dersim, Urfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ile Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy verme saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak.Diğer illerde oylar 08.00-17.00 saatlerinde kullanılacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap