SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 17.05.2022

Olaylar ve Yaşananlar | 17.05.2022

17 Mayıs 2022 Salı - 08:47




Olaylar ve Yaşananlar | 17.05.2022





ESKİ VEKİL KABİL’DEN TEPKİ VAR

Anavatan Partisi Rize eski milletvekili Ahmet Kabil, Rize-Artvin Havalimanının açılışıyla ilgili açıklamalarda bulunurken merhum başbakan ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz’ın isminin geçmemesini eleştirdi. Havalimanında emeği olanlara başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür eden Kabil, “Ancak bütün Rizeliler olarak müşterek değerlerimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Ahmet Mesut Yılmaz'ı siyasi ayrım yapmadan gerektiğinde birlikte desteklemiş, kendileri ile iftihar etmiştik. 14 Mayıs'ta Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasını bir yere kadar gururla dinledik. Bir yerde eski başbakanları anarken Rize'nin ismi ile bütünleşmiş, Rizelinin kalbinde yer etmiş, bölgeye ve Rize'ye çok önemli hizmetler yapmış ve Rize’den ilk defa başbakan olmuş, 6 dönem Rizeliyi temsilen milletvekili seçilmiş, Rizelinin iftihar ettiği, dürüst, adil, milliyetçi hemşehrimizin ismini telaffuz etmemekle yapılan vefasızlık bizi ziyadesiyle üzmüştür. Rizelinin müşterek değerlerinin birbirlerine karşı husumeti, kini, küskünlüğü olabileceğine inanamıyorum. Ahmet Mesut Yılmaz'ın ismini Rizeliye hiç kimse unutturamaz. Kendisini rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Mekânı cennet, ruhu şad olsun” dedi.

CHP PARTİ OKULU FINDIKLI’DA

CHP Parti Okulu 14-15-05-2022 tarihleri arasında düzenlediği Eğitici Eğitimi ile siyasi kadroları yetiştirecek eğitmen kadrosuna yeni eğitmenler kazandırdı. Rize Fındıklı’da iki gün boyunca aralıksız süren eğitimlere Trabzon, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt illerinden katılım sağlandı. Katılımcılar, Üyelerin Temel Siyasi Eğitimi’ne katılarak, eğitim esnasında tasarladıkları sosyal projelerini hayata geçiren isimler arasından belirlendi. Eğitimler ülke genelinde CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu ve 24-26. Dönem Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı ve Parti Okulu Genel Koordinatörü Tuba Canlı’nın koordinasyonunda yapılıyor. Rize Fındıklı’da yapılan eğitimde Aytuğ Atıcı, Tuba Canlı, Uğur Değermenci, Recep Durmuş, Kazım Balta, Levent Turan ve N. Süha Dikmen eğitmen olarak görev aldı. Eğitimin açılış konuşmalarında, Aytuğ Atıcı, eğitimin amaç ve yönteminden, Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ise yapılan eğitim çalışmalarının CHP’ye katkılarından ve öneminden bahsetti. İki gün boyunca Yetişkin Eğitiminin Temel Özellikleri, Etkili Sunum Yöntemleri ve İletişim, Sosyal Proje Yönetimi gibi eğitimler alan katılımcılar aynı zamanda Atölye Çalışmaları yaparak birer siyasi sunum gerçekleştirdiler.

BAŞKANLAR TOPLANDI

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir ve Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu Çoruh Havzası Kalkınma Birliği Başkanlığı (ÇOKAB) tarafından Erzurum Oltu Belediye Başkanlığı’nda yapılan toplantıya katıldılar. Oltu Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliği ile Oltu Kaymakamlığı toplantı salonunda, ÇOKAB Başkanı Necmettin Taşçı’nın başkanlığında yapılan meclis toplantısında öne çıkan gündem maddesi, ÇOKAB projeleri arasında yer alan ‘Katı Atık Toplama, İşletme ve Geri Dönüşüm Tesisinin kurulması için arsa alınması’ hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap