SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 17.09.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 17.09.2020

17 Eylül 2020 Perşembe - 09:25




Olaylar ve Yaşananlar | 17.09.2020





ARTIK ELEKTRONİK KART SİSTEMİNE GEÇİLMELİ!

Türkiye’nin neredeyse her şehrinde dolmuşlarda ‘kart’ sistemine geçildi. Fakat bu konuda Trabzon bir hayli geride kaldı. Konuyu ne gündeme getiren var ne de öncü olan. Açık ve net bir şekilde ifade etmek gerekirse, pandemi döneminde dolmuşa binen hiçbir vatandaş elden ele para uzatmak istemiyor. Bu durum kısa süreli serzenişleri veya tartışmaları beraberinde getiriyor. Vatandaş haklı değil mi? Pek tabi; bu haklı isyanı da okurumuza ve yetkililere aktarmak bizim görevimiz. Temas yoluyla bulaşan illet bir virüsün ortalıkla kol gezdiği bu dönemde en azından sağlık için artık dolmuşlarda kartlı sisteme geçilmeli.  Bu hamle, bu kadar zor olmamalı! Belki küçük ama etkisi bir o kadar büyük olacak bu değişim hem vatandaşın hem de dolmuşçunun sağlığını koruyacak.

BAŞKAN ÇEBİ’DEN MÜJDE VAR

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, ilçede bisiklet ve yürüyüş yolu projesinin çalışmalarına başladıklarını söyledi. Çebi, projenin eski Sürmene köprüsünden başlayıp yol boyunca devam edeceğini belirtti. Çebi, projenin tamamlanmasıyla yürüyüş, bisiklet yolu, aydınlatma ve çevre düzenlemesiyle birlikte Karadere mevkinin bambaşka bir görünüme kavuşacağını ifade etti. Başkan Çebi, projenin başlayacağı alanda Fen İşleri ekibiyle birlikte inceleme yaptı. Öte yandan Araklı Sanayi Sitesi önünde böyle bir projenin yapılması vatandaşları heyecanlandırdı. Bölgeyi canlandıracak olan projenin çevre düzenlemesiyle Karadere yeni bir görünüme kavuşacak.

MHP’DE SEÇİM

Cumartesi günü kongre yapmaya hazırlanan Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Vakfıkebir İlçe Başkanlığı’nda 7. Olağan Kongre heyecanı yaşanıyor. Kongre Sabri Bahadır Kültür Merkezi’nde saat 11.00’de başlayacak. İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, kongrede başkanlık görevine yeniden aday olduğunu daha önceden açıklamıştı. MHP Vakfıkebir İlçe Teşkilatı’nda kongre hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Öte yandan MHP Akçaabat İlçe Olağan Genel Kurul toplantısı 20 Eylül Pazar günü yapılacak. Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek genel kurul toplantısı saat 11.00’de başlayacak. Mevcut başkan Adem Çelik’in başkanlığındaki tek liste ile gidileceği belirtilen seçimde Çelik’in güven tazelemesi bekleniyor.

ÇUVALCI’YA ZİYARET

Trabzon Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Enver İskenderoğlu ve Ahmet Salih Birincioğlu ile birlikte KTÜ Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı ziyaret ederek, ‘Hayırlı olsun’ temennilerini ilettiler. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Sayın Rektörümüzü ziyaret ederek kendisiyle hem sohbet etme hem de hayırlı olsun temennilerimizi iletme fırsatı bulduk. Kendisinin bu önemli görevde çok güzel hizmetler yapacağına inanıyoruz” dedi. KTÜ Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ise Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve beraberindekilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

EMNİYETTE HÜZÜN

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şubesi’nde görevli polis memuru Akçaabatlı Hasan Okumuş, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde 5 gündür tedavi gördüğü ifade edilen 50 yaşındaki Okumuş’un cenazesinin yarın Akçaabat ilçesi Eskiköy Mahallesi’nde toprağa verileceği öğrenildi. Okumuş’un evli ve 2 çocuk babası olduğu belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap