SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar |18.03.2021

Olaylar ve Yaşananlar |18.03.2021

18 Mart 2021 Perşembe - 10:13




Olaylar ve Yaşananlar |18.03.2021





BALTA’NIN MESAJI

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Balta, mesajında, 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale'de kutsal değerleri uğruna, tüm olumsuzluklara karşı inanılmaz bir şekilde canı pahasına çarpışan kahraman ordu ile yüce milletin, kara ve deniz savaşlarında düşman kuvvetlerine, "Çanakkale geçilmez" dedirterek, hür ve bağımsız yaşama kararlılığını dünyaya ilan edip vatanına ve bayrağına sahip çıktığını belirtti. Balta, şunları kaydetti: "Bu zafer, Anadolu'yu vatan ilan etme zaferidir. Üzerinde yaşadığımız topraklar fedakarlıklar, inanç, umut ve adanmışlıkla bizlere vatan kılınmıştır. Terör örgütlerine ve arkalarındaki odaklara karşı yürütülen beka mücadelesinde, devlet olarak en büyük güç kaynağı, tıpkı bir asır öncesinde olduğu gibi milletin imanı, inancı, vatan ve bağımsızlık sevdasıdır. Gerek 15 Temmuz gecesi FETÖ ihanet çetesine karşı sergilenen kahramanlıklar, gerekse Afrin, Zeytin Dalı ve Bahar Kalkanı harekatları sürecinde 7'den 70'e milletimizin tüm fertlerinin seferber olması, Çanakkale ruhunun bu topraklarda ne kadar diri, ne kadar canlı olduğunu bir kez daha göstermiştir." Balta, en büyük görev ve sorumluluğun, istiklal ve istikbalden asla taviz vermeyerek, ecdattan alınan mirası son derece yüksek bir şuur ve hassasiyetle geleceğe taşımak olduğunun altını çizerek, "Bu düşüncelerle Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun" ifadelerini kullandı.

YILDIRIM GERİ Mİ DÖNÜYOR?

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu’nda köklü değişikliğe gidileceği Ankara kulislerine bomba gibi düştü. Binali Yıldırım'a parti içerisinde yeni görev verileceği konuşuluyor. Yıldırım'ın genel başkan vekilliği veya grup başkanlığı görevine getirileceği iddiaları var. Yıldırım'ın da partide görev almaya sıcak baktığı belirtiliyor. AK Parti kulislerinde konuşulan ise Meclis dışı kalmalarına rağmen teşkilatlarla birlikte sahada çalışan eski bakan ve eski milletvekillerinden bazılarının MKYK'ya taşınacağı yönünde.

BAKAN KOCA’DAN RİZE AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 1 haftada 100 bin nüfusta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka görünme oranı en çok artan ve en çok azalan illeri açıkladı. Bakan Koca'nın açıklamasına göre, Samsun, Kilis, Balıkesir, İstanbul ve Yalova, bir önceki haftaya göre vakaların en fazla arttığı; Sakarya, Ordu, Amasya, Rize ve Burdur ise en fazla azaldığı iller oldu. Koca, Twitter hesabından yaptığı grafikli paylaşımda, "Son hafta 100 bin nüfusta vaka görünme oranı en çok artan illerimiz: Samsun, Kilis, Balıkesir, İstanbul ve Yalova. En çok azalan illerimiz: Sakarya, Ordu, Amasya, Rize ve Burdur. Birlikte tedbirlere uyarak kontrollü normalleşmeye destek olalım" ifadelerini kullandı.

ÇAYA ZAM GELDİ

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, 12 Mart Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere kuru çaya yüzde 10 zam yaptı. Son iki yıldır kuru çaya zam yapılmaması ve yapılan yüzde 10’luk kuru çay zammının son 4 yılda yapılan 3. zam olmasına rağmen ekonomik koşullardaki gelişmeler ve girdi maliyetlerindeki artışları karşılayamayacak derecede çok düşük kalması nedeniyle özel sektör çay firmalarına yaş çay satan üreticiyi bir kez daha zora sokacak. Son 4 yıldır kuru çaya üretim ve girdi maliyetlerini karşılayacak şekilde yapılmayan zamlar nedeniyle zorda kalan özel sektöre ait çay firmaları bu maliyetleri karşılayabilmek için yaş çay fiyatını zaman zaman ÇAYKUR yaş çay fiyatının yüzde 15 ile yüzde 20 altına çekiyordu. Bu nedenle çay üreticisi de özel sektöre düşük fiyatlarda yaş çay satıyordu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap