SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 18.09.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 18.09.2020

18 Eylül 2020 Cuma - 09:16




Olaylar ve Yaşananlar | 18.09.2020





AYDIN’A BAŞARILAR

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın’a önemli bir görev verildi. Milletvekili Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin yardımcılığına getirildi. Aydın’ın böylesine önemli bir göreve getirilmesi Giresun kamuoyunda ve siyaset arenasında çok olumlu karşılandı. Aydın’a başarılar diliyoruz.

METİN’DEN SAVAŞ’A ZİYARET

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Serkan Savaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. İkili, belediye çalışmaları ve projelerle ilgili istişare yaptı. Sohbet havasında gerçekleşen ziyarette, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize’de hizmet anlamında atılan adımlarda kurumlar arası istişarenin oldukça önemli olduğuna vurgu yaparak, çalışmaların ilerleyişi noktasında bu ve benzeri ziyaretlerinin devam edeceğini dile getirdi.

ŞENLİKOĞLU’NDAN TESPİT

Giresun Belediyesi tarafından şehrin dört bir yanında başlatılan asfalt çalışmaları aralıksız sürüyor. Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, gerçekleştirilen çalışmaları yerinde takip ediyor. Asfaltlama çalışmaları tamamlanan Aksu Mahallesi Abacıbükü mevkiinde ve Spor Lisesi yolunda incelemelerde bulunan Başkan Şenlikoğlu, “Vatandaşlarımızdan ve muhtarlarımızdan gelen asfalt talepleri anında ilgili birimlere ulaşıyor ve programa alınıyor. Altyapısı tamamlanmayan sokaklarda kesinlikle asfalt çalışması yapmıyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için var gücümüzle çalışıyoruz. Her türlü hizmetin en iyisine layık şehrimizi daha konforlu ve standardı yüksek yollarla donatacağız” dedi.

AÖF’DEN KAYIT AÇIKLAMASI

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi tarafından sunulan “İkinci Üniversite” programlarına sınavsız başvuru ve kayıt işlemleri 15 Ekim tarihine kadar çevrimiçi (online) internet ortamında yapılmaya devam edecek. İkinci Üniversite kapsamında herhangi bir önlisans programına kayıtlı veya mezun olanlar bu kapsamdaki önlisans programlarından birine, herhangi bir lisans programına kayıtlı veya mezun olanlar ise yine İkinci Üniversite kapsamında yer alan önlisans veya lisans programlarından birine sınavsız kayıt yaptırabiliyor. İkinci Üniversite programlarına çevrimiçi (online) başvuru ve kayıt işlemleri ile ilgili bilgilere "ikinciuniversite.anadolu.edu.tr" web adresinden erişilebilir.

RİZE’DE KIRMIZI ALARM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, paylaştığı Türkiye haritasıyla Rize’nin içler acısı durumunu ortaya koydu. Kovid-19 salgını Rize’de şu anki etkili durumuyla devam ettiği müddetçe çok kısa sürede burada yoğun bakım yatağı kalmayacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da açıkladığı verilerle bu kent için adeta kırmızı alarm verdi! Bakan Koca’nın açıklamalarına göre, Rize, yoğun bakım doluluk oranı ve ventilatör yani solunum cihazı doluluk oranıyla Türkiye ortalamasının üzerinde yer alırken, kentte yoğun bakım doluluk oranı yüzde 69,19, solunum cihazı doluluk oranı yüzde 48,77 olarak gerçekleşti. 81 il arasında yoğun bakım doluluk oranı en fazla olan 23. il olan Rize, solunum cihazı doluluk oranında ise 8. sırada yer aldı.

ORDU’DA DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüme Ordu genelinde ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Mimar ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Nihat Şen, “Vatandaşın gönül rızasını alarak onları mağdur etmeden ve onların malının değerine değer katabilecek bir dönüşüm modellemesini Ordu’da hayata geçirmeyi arzu ediyoruz. İktidarı ve muhalefetiyle toplumun genelini ilgilendiren bir konu olduğu için bu işin siyasi malzeme haline getirilmeden yapılması gerekiyor. Sizlerle istişare etmeden, düşüncenizi almadan, topluma kentsel dönüşümün ne olduğunu anlatmadan böyle bir projeyi hayata geçirmemiz mümkün değil. Kentsel dönüşümün ne olduğu, ne olması gerektiği, topluma neler katılabileceği noktasında sizleri bilgilendirmek için buradayım. Ortaya çıkacak sonuç yalnızca Hilmi Güler’in değil hepimizin başarısı olacak. O yüzden toplumsal uzlaşıya önem veriyoruz. Sizlerden gelecek her öneri bizim için altın değerinde. Yapacağımız çalışmalarda bize el verin, hatalarımızı söyleyin ve eksiklerimizi giderin” dedi.  

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap