SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 19.03.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 19.03.2021

19 Mart 2021 Cuma - 08:29




Olaylar ve Yaşananlar | 19.03.2021





ORGANİZE SANAYİ Mİ, YOKSA ÇİLE SANAYİ Mİ?

Demokrat Parti Trabzon İl Başkanı Ali Akar, “Akçaabat Şinik Organize Sanayi çile sanayi haline gelmiş; altyapı yok, su yok taşıma su ile sanayi olur mu? Su ihale edilmiş, bir kısmı yapılmış. Sanayici su bekliyor, ilgilenen yok. Kanalizasyon yapılmış, bağlantısı yok. Her sanayici foseptik çukuru yapmak zorunda, her sanayiciye büyük bir yük. Acilen bu sorun çözülmeli. İç yollar dersen sürekli çalışmalardan dolayı yıkılıp yapılıyor. Bir organize sanayi bölgesi için uygun bir yol değil, kazalara sebebiyet verebilir. Acilen bu yolda iyileştirme düşünülmeli. Ayrıca altyapı projeye uyulmamış. Sanayici dahi çaresiz. Yetkili kim ise burasıyla ilgilensin. Yoksa bu organize sanayi başlamadan biter. Benden söylemesi. Yetkilileri uyarıyorum. Gelin burayı yaşatın. Başlamadan bitirmeyelim. Buradaki sanayiciye her türlü yardımda bulunmak zorundasınız. Tek kelime ile mahrumiyet. Burası çile sanayi mi yoksa organize sanayi mi” dedi.

TARİH YENİDEN YAZILACAK

Annesi Servet Soylu’yu kaybetmenin acısını yaşayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu görevinin başına döndü. Bakan Soylu, Çanakkale Zaferi ile ilgili, “Aziz milletimiz, bu ruh ve inançla, kardeşliğinden, inancından ve medeniyet değerlerinden alacağı güçle, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki kararlılık ve inançla, hem bölgesinin hem de dünya üzerindeki tüm mazlum milletlerin umudu olmaya devam edeceğine ve dün olduğu gibi geleceğin tarihini yeniden yazacağına inanıyorum. Bu vesileyle, başta bu büyük zaferin muzaffer komutanı, güzel Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Çanakkale Savaşı’nın ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm şehit ve gazilerine Cenab-ı Hak’tan gani gani rahmet diliyor, bu büyük zaferin 106. yıl dönümünü kutluyorum” açıklaması yaptı.

ZEYBEK’E ZİYARET

Doğu Karadeniz Bölgesi rektörleri, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e, ikinci dönem atanması nedeniyle hayırlı olsun ziyaretlerine devam ediyor. Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan’ın ardından Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu da Zeybek’i ziyaret etti. Zeybek, “Doğu Karadeniz Bölgesi rektörleri olarak her yıl belli zamanlarda bir araya gelip, üniversitelerimizin genel durumu ve yapılacak ikili anlaşmalar ile projeler hakkında görüş alışverişinde bulunmaktayız. Bununla birlikte rektörlerimiz arasında iyi niyet ve nezaket ziyaretleriyle de bu projelerimizi artırma gayretinde oluyoruz. Umuyorum ki önümüzdeki bu 4 yıllık süreçte yapacağımız iş birliğiyle birlikte büyük işler başarıp, öncelikle bilim camiası başta olmak üzere, ülkemize ve milletimize faydalı hizmetler sunacağız. Üniversitelerimiz arası dayanışmanın artırılması amacıyla gerçekleştirilen ziyaretlerin bizim nezdimizdeki önemi büyüktür. Rektörlerimizle her daim güç birliği ve iş birliği içerisinde olacağız. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

ŞENLİKOĞLU SAHADA

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, hem söz verdiği projeleri hayata geçirmeye çalışıyor hem de esnaf ve vatandaşları ihmal etmeyerek ziyaretlerini sürdürüyor. Bir taraftan sosyal ve kültürel anlamda mega projelere imza atmak için Ankara’ya çıkarma üstüne çıkarma yapan Şenlikoğlu, diğer yandan da halkla sık sık buluşarak takdir topluyor. “Giresun'un efendisi değil hizmetkarıyız” diyen Şenlikoğlu, şehri geliştirmek ve büyütmek istediklerini belirterek, “Her zaman halkımız ve esnafımızla bir arada olmak bizi son derece mutlu ediyor. Çok çalışarak, çok üreterek hizmetlerimize sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap