SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 19.07.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 19.07.2019

19 Temmuz 2019 Cuma - 09:13




Olaylar ve Yaşananlar | 19.07.2019





ARAKLI’DA DOĞALGAZ ÇALIŞMASI

Trabzon Araklı'da doğalgaz çalışmalarının ikinci etabı başladı. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, AKSA Doğalgaz Bölge Müdürü Salih Ayaydın ve teknik ekiple bir araya gelerek, projenin güzergah ve yapım çalışmalarını değerlendirdi. Yapılan görüşmeler neticesinde doğalgaz çalışmalarının kaldığı yerden devam edeceği belirtildi. Yapılacak çalışmalarda TİSKİ ve diğer kurumlarla ortaklaşa yürütme sağlanacak. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, çalışmaların başlamasıyla birlikte üstyapı çalışmalarının da devam edeceğini kaydetti. Daha önceki projede Araklı’da 4700 konuta doğalgaz hattı sağlanmıştı. Yaklaşık 1700 abone sayısına ulaşıldı. Yetkililer, vatandaşların sıkışıklıklardan dolayı sorun yaşamamaları adına aboneliklerini bir an önce yapmaları uyarısında bulundular.

ÖZEL İDARE TAM GAZ




Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri köylerde beton yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler Giresun merkez Yenicehisar köyünde yol beton çalışmalarını devam ettiriyor. Bugüne kadar toplam 110 metre yolu betonlayan ekipler çalışmalarını tamamlayarak yolu hizmete açtı. Vatandaşlar, yapılan çalışmalardan dolayı Özel İdare'ye teşekkürlerini ilettiler.

FINDIKLI BELEDİYESİ’NE BÜYÜK ONUR




Yerel yönetimler arasındaki iletişim ve işbirliğini geliştirmeye yönelik çalışmalar kapsamında Kadıköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Yerelleşmesi’ konulu eğitim programı düzenlendi. İki gün süren program kapsamındaki sunumlarda 'Sürdürebilir Kentsel Gelişim Protokolü'ne imza atan 21 belediyeye yönelik iyi örnekler masaya yatırıldı. 'Sürdürülebilir Kentsel Gelişim' ağına 21 belediyenin yanı sıra Rize’nin Fındıklı Belediyesi de katıldı.

CHP’DE İSTİFA

CHP Borçka İlçe Başkanı Recep Özçelik, görevinden istifa etti. İstifa gerekçesini, “sağlık sorunları ve siyasete ayıracak zamanının olmamasını” gösteren Özçelik, “Siyaset herkesin işi, aşı değildir. Yükü ağır, zemini bataktır. Onun için zaman zaman değişim, nöbetleşme zorunludur. Çünkü buna ne vücut dayanır ne de beyin. Belediye Başkanımız Ercan Orhan’a görevinde bir kere daha başarılar diliyorum. Ercan Başkanın yükü gerçekten ağır. Yapacağı iyi hizmetlerle belediyeyi uzun yıllar yönetir. Ben görevimden ayrılırken, emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Haklarını helal etsinler. Varsa benim hakkım helal olsun. İnsanlar fani, kurumlar bakidir. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” açıklamasını yaptı.




KANUNLARA SAYGILIYIZ

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun pankartının kaldırılması eleştirildi. Söğütlü Mahallesi’nde asılı olan pankartın kaldırılmasına vatandaşlar tepki gösterdi. CHP Akçaabat İlçe Örgütü'nden yapılan açıklamada, “Devlet görevlileriyle bizi karşı karşıya getirmek isteyenlere karşı İmamoğlu gibi sağduyunun dilini kullandık ve Söğütlü mahallemizde cadde üzerinde bulunan pankarttan rahatsız olan vatandaşımız daha fazla rahatsız olmasın diye pankartı binaya astık. Lakin gece vakti pankartı indirmek için emir verenler bilmeliler ki Karadeniz insanı hemşehrisine bağlıdır ki bunu ilk denediğinizde gördünüz. Siyasi fikirleri farklı olan insanlar tepki gösterdi. Biz isterdik ki bu pankart için kimler bu kadar uğraştıysa mahallenin sorunları için yol, kanalizasyon gibi sorunlarla da aynı hırsla uğraşsalardı. Temennimiz bundan sonra yetkililerin pankartın yeni yeriyle uğraşmamaları, halkın sorunlarıyla uğraşmalarıdır. Hemşehrimizin ne gözümüzde ne de gönlümüzde değeri düşmedi, düşmeyecek” denildi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap