SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 20.03.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 20.03.2021

20 Mart 2021 Cumartesi - 09:03




Olaylar ve Yaşananlar | 20.03.2021





KARAL TEŞKİLATLA BULUŞTU

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile birlikte Trabzon’a gelen DEVA Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Hasan Karal, partisinin Rize İl Teşkilatı ve ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Karal, partisinin Rize İl Başkanvekili Aydın Taşer ve il yönetimi ile ilçe başkanlarıyla sohbet ve istişarelerde bulundu. Toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı ve Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Av. Metin Kaşıkoğlu da katıldı.

BAKANLAR DEĞİŞECEK Mİ?

Ülke gündemi öyle çabuk değişiyor ki, yaşananlar ufukta erken seçim olacağını gösteriyor. Bakanlar değişiyor gibi iddialar kulis faaliyetlerini artırdı. Ankara kulislerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bakanları değiştireceği, yeni isimleri görevlendireceği konuşulmaya başlandı. Kamuoyuna yansıyan kulislere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı yeni düzenlemede yer alacak isimler şu şekilde seslendirilmeye başlandı: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Süleyman Soylu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Fatma Şahin, Dışişleri Bakanı İbrahim Kalın, Enerji Bakanı Alpaslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Alpay Özalan, Hazine ve Maliye Bakanı Naci Ağbal, İçişleri Bakanı Mustafa Varank, Kültür Bakanı Ömer Çelik, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sağlık Bakanı Cevdet Erdöl, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nail Olpak, Tarım ve Orman Bakanı Nihat Zeybekçi, Ticaret Bakanı Gülsüm Azeri, Turizm Bakanı Firuz Barbaros Bağlıkaya.

RİZELİ EĞİTİMCİYE ÖNEMLİ GÖREV

Rize’nin Ardeşen ilçesinden olan Sait Yaşıyan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi. Rize’de eğitim camiasında farklı ve başarılı görevlerde bulunan Yaşıyan 10 yıldır Trabzon Yomra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürütüyordu. Yaşıyan, yaptığı açıklamada “10 yıldır nice nesillere milli ve manevi değerlerini gerçek anlamda öğretmeye çalışırken, akademik başarısını da basamak basamak yükselten bu eli öpülesi Yomra ilçemin eğitim camiasındaki milli eğitim müdürlüğü görevimden ayrıldım. Bu başarı yolculuğunda hep destek olan ilçemin ileri gelenlerinden halkına kadar herkese şükranlarımı sunuyorum. Yeni görev yerimiz olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevime başlıyorum” ifadelerini kullandı.

GİZLİ ATAMA

Medeni hukuk ve lakliği hedef alan açıklamaları nedeniyle açığa alınan GATA’nın eski başhekim yardımcısı Ali Edizer’in Güdül Devlet Hastanesi’nde göreve başladığı ortaya çıktı. Edizer, eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim yardımcısı olarak görev yaparken sosyal medya mesajlarında erkeklere “İkinci eşi de alın” çağrısı yaptı. “Sorsan ‘kadına özgürlük ve uygarlık’ kazandırıldı. Resmiyette tekeşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliğidir” mesajını da paylaşan Edizer, 5 Ekim 2020’de görevden alınmıştı. Edizer, tepkiler üzerine 8 Ekim’de de tabiplik mesleğinden uzaklaştırıldı. 9 Mart 2021’de Edizer’in Ankara Güdül Devlet Hastanesi’nde yeniden göreve başladığı ortaya çıktı. Kadınlara ve laikliğe karşı çirkin ifadeler kullanan Edizer’in bu ataması sağlık camiasında ve toplumda büyük rahatsızlık yarattı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap