SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 20.05.2022

Olaylar ve Yaşananlar | 20.05.2022

20 Mayıs 2022 Cuma - 08:00




Olaylar ve Yaşananlar | 20.05.2022





ÖZKAN GİTTİ TUNÇ GELDİ

Birleşik Arap Emirlikleri ile ilgili açıklamasıyla krize neden olan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevden alındı. Özkan’ın yerine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç atandı. Geçtiğimiz hafta “BAE teslim oldu” diyerek büyük krize neden olan AKP'li Özkan'ın sözleri pahalıya mâl oldu. Özkan'ın görevinden alındığı Grup Başkanı İsmet Yılmaz tarafından tebliğ edildi. Yılmaz, Özkan'dan boşalan koltuğa Bartın Milletvekili Yılmaz
Tunç'un geldiğini yine telefonla arayarak bildirdi. Tunç, SÖZCÜ'nün sorusu üzerine “Şu anda bir cenaze namazındayım, Grup Başkanımız İsmet Bey arayarak tebliğ etti. Hayırlı olsun” demekle yetindi. Özkan'la ilgili görevden alma kararı AKP MYK toplantısında kararlaştırıldı. Toplantı bitiminde de görev değişikliği tebliğ edildi.

RTEÜ YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Türkiye’de en fazla öğrenci projesi üreten yükseköğretim kurumlarından biri olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), 2021-2022. döneminde kabul edilen 67 projesiyle Türkiye 15’incisi oldu. Elde edilen bu başarı dolayısıyla bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu hedeflere ulaşmak ancak eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirmede kaliteyi artırmakla mümkün olacaktır. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak bu bilinçle çalışmaktayız. Bu anlayışla öğrencilerimizin gelişimini destekliyoruz. Yaptıkları projelerle Üniversitemizin 5 dönemdir Türkiye’de tüm üniversiteler arasında ilk 15’te yer almasını sağlayan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Bu süreçte onları yönlendiren ve yol arkadaşlığı yapan, nitelikli bireyler olarak yetişmeleri için fedakârca çalışan akademik ve idari personelimize ve birim yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

ŞENLİKOĞLU’NA BÜYÜK ONUR

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından “Atığını getir, gübreni götür” projesiyle ödüle layık görüldü. Verilen ödül için mutlu olduklarını dile getiren Başkan Şenlikoğlu, “Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ‘Gıdanı Koru’ fikir ve proje dalında ‘Atığını Getir Gübreni Götür’ projemizle ödül almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Şükrü Karatepe’ye, Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanımız Fatma Şahin‘e, TBB çalışma ekibine ve belediyemizdeki ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

CHP’DEN TESOB’A ZİYARET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve beraberindeki yöneticiler, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara’yı ziyaret etti. Başkan Kara ve yönetim kurulu üyelerine yeni görev döneminde başarılar dileyen CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, ayrıca yaptıkları çalışmalarla ilgili de bilgi aktardı. Ziyaret nedeniyle teşekkür eden TESOB Başkanı Metin Kara, CHP heyetine çalışmalarında başarı dileklerini iletti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap