SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 21.03.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 21.03.2021

21 Mart 2021 Pazar - 08:59




Olaylar ve Yaşananlar | 21.03.2021





ŞAHAP KAVCIOĞLU KİMDİR?

Naci Ağbal Bayburtlu hemşerimiz. Maliye Bakanlığı yaptı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe başkanlığı görevinde bulundu son olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanı olarak görev yapıyordu. Görevinden ayrılan Ağbal’ın yerine Bayburtlu hemşehrimiz Şahap Kavcıoğlu getirildi.
23 Mayıs 1967 Bayburt doğumlu olan Şahap Kavcıoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. İngiltere Hastings College’ta İşletmecilik üzerine eğitim gören Kavcıoğlu, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı.

Esbank TAŞ’de Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş, Şube Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Halk Bankası AŞ’de sırasıyla İstanbul Bölge Koordinatörü, Perakende Bankacılıktan, Esnaf-KOBİ Bankacılığından, Kredi Politikalarından, İnsan Kaynakları ve Organizasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.

Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfının Başkanlığını yürüten Şahap Kavcıoğlu, AKP’den 26. Dönem Bayburt Milletvekili seçildi.

ÇAYKUR’DA FLAŞ ATAMA

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde (ÇAYKUR) boş bulunan genel müdür yardımcılığı görevine atama yapılırken hali hazırda görevde bulunan Süleyman Pınarbaş'da görevinden alınarak yerine yeni atama yapıldı. Daha önce de Genel Müdürlük görevine atanan Yusuf Ziya Alim'den boşalan genel müdür yardımcılıklarına Çaykur İdari ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Erdinç Hatinoğlu ve Çay Tarım Dairesi Başkanı Zeki Karaoğlu atandı.

USTA GÖREVİNDEN ALINDI

2017 yılından itibaren Tarım ve Orman Bakanlığı Rize 12. Bölge Müdürlüğü görevinde bulunan Ahmet Usta görevinden alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, Usta’nın 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. Maddesi gereğince görevinden alındığı kaydedildi.

TONYA KAYMAKAMI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, Bitlis’in Ahlat ilçesi Kaymakamlığına Kemalpaşa Kaymakamı Fikret Dağ, Tunceli’nin Pülümür ilçesi Kaymakamlığına Fındıklı Kaymakamı Emrah Uzun, Artvin Vali Yardımcılığına Domaniç Kaymakamı Ahmet Salih Poçanoğlu, Bayburt Vali Yardımcılığına İnönü Kaymakamı Burak Çimşir, Muğla Valiliği Hukuk Müşavirliğine Borçka Kaymakamı Ahmet Güneri, Trabzon Valiliği Hukuk Müşavirliğine Tonya Kaymakamı Osman Sayılır’ın ataması yapıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap