SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 21.04.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 21.04.2024

21 Nisan 2024 Pazar - 09:27




Olaylar ve Yaşananlar | 21.04.2024





CHP TRABZON DA BOMBALARI PATLATACAK

Yakın zamanda Trabzon'da CHP saflarına geçecek isimler olacak. Yerel seçimlerde büyük bir zafer kazanarak birinci parti konumuna gelen CHP hem ülke genelinde hem de Trabzon'da yeni üye kazanım noktasında büyük ilgi görüyor. Bir çok isim CHP saflarında siyaset yapmak için gündeme gelirken Trabzon'da iş sanat ve siyaset camiasından yakın zamanda katılımlar olacakİlk bomba..31 Mart yerel seçimlerinde İYİ PARTİ TRABZON Büyüksehir Belediye Başkan adayı olan Dr.Muhammet Erkan..CHP Trabzon'dan Erkan'a partimize katil teklifi gitti. Erkan'ın CHP ye katılması an meselesi.

BAYRAKTAR’IN ANKARA EVLERİ!

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşlarından biri...KİPTAŞ'ın eski Genel Müdürlerinden biri olan Erdoğan Bayraktar, 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonları sonrası Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan istifa etmişti. Bayraktar İnşaatın kurucularından Erdoğan Bayraktar bu aralar "Adres Ankara Evleri" adlı bir projeye, hem de dev bir projeye imza atmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Projenin reklam videosu bile hazırlandı. Bayraktar İnşaat "Ankara'nın merkezinde 3 bin konutluk yeni bir şehir parçası kuruyor" şeklinde reklam filmiyle projeyi tanıttı. 3 Bin konutluk projenin 2025 yılında tamamlanacağı açıklandı. Bayraktar’ın 2012 yılında dile getirdiği ve “En büyük hayalim” dediği Trabzon Moloz Mevkiindeki cami projesi ise 6 yıl  geçmesine rağmen hala tamamlanamadı. Trabzon’a 20 bin kişilik Tac Mahal’i andıracak  camide piknik ve spor alanları, trafik eğitim parkuru, go-kart pisti, restoran ve 1461 Şehitleri Müzesi de olacak.

SÜREKLİ İŞÇİ MUHTAR İSTİFA ETMELİ Mİ?

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala akıllardaki en çok merak eden sorulardan biri olan sürekli işçi muhtar olursa istifa etmeli midir sorusu açıklığa kavuşturuldu .Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı verdiği görüşte bu durumda olanların gerekirse kurumlarınca haklı fesih sebebi gerekçe gösterilerek işine son verileceğini belirtti .Fakat bu karar yanlış anlaşılmasın. Bir kamu kurumunda işçi pozisyonunda çalışıp muhtarlık yapmak suç değil. Yani bu bir suç teşkil etmiyor. Kamu ve yerel yönetimler  bu konuda sadece takdir haklarını kullanabilir. Bu konunun gündeme taşınması noktasında serzenişte bulunan bazı muhtarlar “Bize mi gücünüz yetiyor öyle kamu çalışanları öyle bürokratlar var ki 6-7 yerden balla maaş alıyorlar .Niye onlara gücünüz yetmiyor yazılıp-çizilmiyor şeklinde tepki koydular”

ÜNAL HOCA’DA MI İSTİFA EDECEK?

27 Nisan’da kongreye gidecek İYİ Parti’de bir taraftan da  istifalar kopuşlar devam ediyor.  CHP Gnele Başkanı Özgür Özel, partililerle önemli bir bilgi paylaştı. Özel, önümüzdeki günlerde CHP’ye yeni milletvekillerinin katılacağını Meclis’teki sayılarının artacağını söyledi. Ankara kulislerinde ise Özel’in bahsettiği CHP’ye katılacak yeni milletvekillerinin İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale ile Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar’ın olduğu iddia ediliyor. İYİ Parti Konya Milletvekili Trabzonspor ve Türk futbolunun efsane ismi Ünal Karaman’ın da yaşanan süreçten rahatsız olduğu istifasının an meselesi olduğu iddia ediliyor.

BÜYÜKEHİR’İN İHTİSAS KOMİSYONLARI BELLİ OLDU

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda ihtisas komisyonları belirlendi.  İmar ve Bayındırlık Komisyon Üyeleri olarak Meclis’in oylamasına sunulan Hüseyin Özderya, İbrahim Tarık Dilaver, Murat Güney, Yasin Kul, Alper Öztürk ve Mehmet Muhcu oy birliğiyle kabul edildi. Çevre ve Sağlık Komisyonuna Mahmut Çavuş, Coşkun Şahin, Halil Aydın, Ahmet Şahin, Mustafa Çankaya ve Alişan Bayram isimleri de oy birliğiyle kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri olarak Meclis’e sunulan Hayati Yavuz, Mehmet Öztürk, Ahmet Seyit Alışkan, Ömer Çakıroğlu, Celal Akaç ve Alparslan Kul oy birliğiyle kabul edildi. Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeleri olarak Meclis’in oylarına sunulan Sebahittin Saruhan, Cevdet Bayraktar, İrfan Göktaş, Sedat Kongur, Mehmet Aydın ve Atakan Uzun oy birliğiyle kabul edildi. Ulaşım Komisyonu üyeleri olarak Meclis’e sunulan Hasan Çebi, Kenan Şengün, Ahmet Sarıalioğlu, Coşkun Şahin, Cüneyt Zorlu ve Alparslan Kul oy birliğiyle kabul edildi. Yerel Eşitlik Komisyon üyeleri olarak Meclis’e sunulan Ayfer Cihan, Seyfullah Kaya, Oğuzhan Haliloğlu, Adem Kılıç, Zeynep Aktuğ Cora ve Mehmet Muhcu oy birliğiyle kabul edildi. Kent Ekonomisi ve Meslek Odaları Komisyon üyeleri olarak Meclis’e sunulan Mehmet Öztürk, Sebahittin Saruhan, Ömer Köroğlu, Necmettin Özkul, Turhan Eyüpoğlu ve Alparslan Kul oy birliğiyle kabul edildi. Engelli Komisyonu üyeleri olarak Meclis’e sunulan Sevgi İsmailçebi Aktaş, Ömer Çakıroğlu, Adnan Aydın, Muhammet Yıldırım, Ali Cora ve Atakan Uzun oy birliğiyle kabul edildi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap