SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 21.10.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 21.10.2020

21 Ekim 2020 Çarşamba - 09:14




Olaylar ve Yaşananlar | 21.10.2020





TRABZONLU MUŞ'TAN TEBRİK

AK Parti İstanbul Milletvekili Trabzonlu Mehmet Muş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçiminde kazanan Ersin Tatar’ı tebrik etti. Muş, sosyal medyadan yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Kıbrıs Türklerinin iradesi sandıkta tecelli etti. KKTC'de Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Ersin Tatar'ı tebrik ediyoruz. Kendisinin KKTC halkına hayırlı hizmetler yapacağına inancımız tam! Bu sonuçlar Kıbrıs Türkleri için hayırlı olsun.” Vekil Muş, mesajında Ersin Tatar’ın Türk dostu olduğuna da dikkat çekti.

HAMZAÇEBİ’NİN TEPKİSİ




CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, kayıt dışı paraya af getiren düzenlemeye tepki göstererek "Ancak kayıt dışından beslenenler sürekli af yaparlar" yorumunda bulundu. CHP'li Hamzaçebi, söz konusu teklifle ilgili Twitter hesabından yorumda bulunarak "Son kanun teklifi ile yurt dışında veya yurt içinde olup da defterlerde kayıtlı olmayan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları için (yurt içinde taşınmazlar dahil) 6. kez af getiriliyor. Ancak kayıt dışından beslenenler sürekli af yaparlar" ifadelerini kullandı.

ÖZTEKİN’DEN AŞI ÇAĞRISI




Koronavirüs süresinde daha fazla önem kazanan grip aşısı konusunda bir kaos yaşandığını belirten Ordu Eczacılar Odası Başkanı Hakan Öztekin, Ordu’da yaklaşık 25 bin kişinin eczanelere aşı geldiğinde alabilmek için isim ve telefon numaralarını yazdırdığını söyledi. Öztekin, “Türkiye’ye bu sene 900 bin aşı geleceği ifade ediliyor. Bu sayı az. Öyle ki geçen seneki aşı miktarından da az. Geçen sene Türkiye’ye 1 milyon 300 bin aşı gelmişti. Kaldı ki bu sene koronavirüs süreci yaşıyoruz. Aşı talebi ister istemez artacaktır. Biz ülke genelinde 10-11 milyon aşı talebi olmasını bekliyoruz. Türkiye Eczacılar Odası olarak Sağlık Bakanlığına, Türkiye Tıbbi Cihaz ve İlaç Kurumuna 1,5 milyon aşı biz de getirelim diye başvuruda bulunduk. Buna olumlu cevap verilmedi. Aşı konusu çok sıkıntılı bir sürece gidiyor. Aşının geldiği ifade ediliyor ancak ne zaman eczanelere geleceği hakkında bir bilgi yok” dedi.

AKÇAABAT TEDİRGİN

AK Parti Akçaabat İlçe Teşkilatı’nın daveti üzerine Trabzon’un Akçaabat ilçesine gelen ve kongre, düğün ve taziye ziyaretlerinde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AR-GE Başkanı, İzmir Milletvekili Hamza Dağ, koronavirüs olduğunu açıkladı. Dağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Vücut kırgınlığı şikâyetiyle TBMM hastanesine başvurdum. Burada yapılan Covid-19 testim pozitif çıkmıştır. Hekimlerimizin tavsiyeleri doğrultusunda tedavi sürecimi evde geçiriyorum. Dualarınızı bekliyorum" dedi. Açıklama sonrasında özellikle kongre ve düğünde Hamza Dağ ile teması bulunan kişilerin karantinaya alınıp alınmayacağı ise merak konusu oldu.




RTEÜ’DE 3 AKADEMİSYEN DOÇENT OLDU

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinde görev yapan üç öğretim üyesinin girdikleri sınavı başararak doçentliğe yükseldikleri bildirildi. Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Hüseyin Eren, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sema Rakıcı ve Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Mustafa Cemil Bişgin'in girdikleri sınavı başararak doçent unvanı almaya hak kazandıkları belirtilirken, "Öğretim üyelerimizi gösterdikleri başarı dolayısıyla tebrik ediyoruz" denildi.




TOPÇU AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Rize İl Genel Meclisi Başkanvekili Eczacı Mustafa Fatih Topçu ile Ahmet Topçu’nun babaları ve AK Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Topçu’nun eniştesi Muhammet Topçu (68), koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü Trabzon Farabi Hastanesinde hayatını kaybetti. Topçu’nun cenazesi Rize merkeze bağlı Veliköy Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedildi. Karadeniz gazetesi olarak Topçu ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyor, merhum Muhammet Topçu’ya da Allah’tan rahmet diliyoruz.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap