SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 22.04.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 22.04.2024

22 Nisan 2024 Pazartesi - 08:11




Olaylar ve Yaşananlar | 22.04.2024





SADECE CHP YANLARINDA!

Trabzon’daki çağrı merkezinde yaklaşık 350 kişi istihdam edilirken, ailelerle birlikte çağrı merkezinin kapatılmasından doğrudan binlerce kişi etkileniyor. Oluşacak işsizlik ise topyekûn şehri etkiliyor. Ancak işçilerin meydanlara inerek başlattığı ekmek mücadelesine siyasi camiadan sadece CHP destek veriyor. 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda Trabzon çağrı merkezinde istihdam edilen işçilerin tamamı yürüyüşe katılarak tepkilerini dile getirmeye devam edecek.

BÜYÜKŞEHİR VE ORTAHİSAR’DA İŞÇİ KIYIMI OLUR MU?

Yerel seçimler sonrası belediyelerde açıklanan borç miktarları akıllara ziyan boyutta. Birçok belediye borç batağında. Ülke genelinde yaşanan sorunlardan Trabzon da nasibini almış gözüküyor. Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar’da belediye gelirleri şu an personel maaşını bile karşılamıyor. Her iki belediyede de tasarruf tedbirleri kapsamında radikal bazı önlemler gündemde. Belediyelerde özellikle son dönemde alınan işçilerle yollar ayrılabilir. Bu yönde çok ciddi anlamda bir hazırlık olduğunu dile getirmekte fayda var.

HASTANE GÜVENLİK GÖREVLİLERİ

Özel güvenlik noktasında Trabzon en tecrübeli ve en deneyimli iller arasında gelmekte. Fakat zaman zaman yaşanan bazı olumsuz hadiseler yüzünden güvenlik çalışanlarına yönelik tepkiler de yok değil. Bize en çok da hastanelerde hizmet veren güvenlik görevlilerinden şikayet gelmekte. Hastanelerde zaten psikolojik olarak zorlanan mağdur olanlara karşı güvenlik güçlerinin daha anlayışlı yaklaşması gerek. En ufak tartışmalarda bile güvenlik görevlilerinin işi yokuşa sürükleyen, benzine ateşle gidenlerden değil daha anlayışlı insanlardan oluşması şart.

BEN DE ÇEKİLMEYECEĞİM!

27 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek İYİ Parti'deki olağanüstü kongreye yönelik genel başkan adayları çalışmalarına hız kesmeden devam ederken İYİ Parti Genel Başkan Adayı Mehmet Tolga Akalın, “Biz üç adayla aslanlar gibi bir kongre yapacağız. Kimse kimsenin lehine veya aleyhine çekilmeyecek, anlatabiliyor muyum? Hiç kimsenin de birinin lehine çekilmemesi gerektiğini çok net bir şekilde görüyor ve söylüyorum. Ama böyle bir hadise de yok” şeklinde bir açıklama yapmıştı. Karadeniz’e konuşan İYİ Parti Genel Başkan adayı, Trabzonlu hemşehrimiz Ankara Milletvekili Koray Aydın da kesinlikle yarıştan çekilmeyeceğini, delegenin vereceği karar ne olursa olsun kazananın İYİ Parti olacağını dile getirdi.

KANCA’DAN MESAJ VAR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi divan seçimlerinde yapılan gizli oylama sonucu 64 oyla birinci meclis başkan vekili Faruk Kanca, kendisine gösterilen güven için teşekkür ederek Trabzon’u yaşamın her alanında hak ettiği marka kentleşme noktasına taşımak için gece gündüz çalışacaklarını dile getirdi. Faruk Kanca’nın Trabzon Büyükşehir’de başkan vekili olacağını günler önce bu köşeden sadece Karadeniz yazmıştı.

GÖREVDEN ALINACAKLAR MI?

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala akıllardaki en çok merak edilen sorulardan biri olan ‘sürekli işçi muhtar olursa istifa etmeli midir?’ sorusu açıklığa kavuşturuldu. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı verdiği görüşte bu durumda olanların gerekirse kurumlarınca haklı fesih sebebi gerekçe gösterilerek işine son verileceğini belirtti. Fakat bu karar yanlış anlaşılmasın. Bir kamu kurumunda işçi pozisyonunda çalışıp muhtarlık yapmak suç değil. Yani bu bir suç teşkil etmiyor. Kamu ve yerel yönetimler bu konuda sadece takdir haklarını kullanabilir. Bu konunun gündeme taşınması noktasında serzenişte bulunan bazı muhtarlar, “Bize mi gücünüz yetiyor, öyle kamu çalışanları, öyle bürokratlar var ki 6-7 yerden ballı maaş alıyorlar. Niye onlara gücünüz yetmiyor?” şeklinde tepki koydular. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap