SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 22.06.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 22.06.2020

22 Haziran 2020 Pazartesi - 09:26




Olaylar ve Yaşananlar | 22.06.2020





ORMANLAR İÇİN MÜCADELE SÜRECEK

Düzköy’e bağlı Doğankaya Mahallesi’nde Orman Bölge Müdürlüğü’nün orman kesme çalışması halkın tepkisi üzerine durdurulmuştu. Olayın akıbetiyle ilgili son durumu paylaşan Düzköy Çevre Platformu’ndan Yakup Civelek, “Mayıs ayında ormanların kesilmemesi için yapmış olduğumuz imza kampanyasını Orman Genel Müd, Orman Bölge Müd,Valilik Makamına ve siyasi partilere vermiştik. “Orman Bölge Müdürlüğü’nden bir memur aradı ve bölge müdürünün bizlerle görüşmek istediğini söyledi. Doğankaya muhtarı, Gülcena muhtarı, Çalköy'den iki muhtar ve ben bölge müdürü ile toplantı yaptık. Toplantının konusu yapılan imza kampanyası. Orman Genel Müdürlüğü Doğankaya ve Gülcena mahalle halklarının ormanın kesimine neden karşı çıktığını öğrenmek için Bölge müdürünün bir rapor hazırlamasını istedi.Müdür bey rapor için bizim görüşümüzü yazılı olarak aldı. Ben ormanların kesilmemesi için bugüne kadar savunduğum düşüncelerimi yineledim. Yazılı olarak kayıt altına alındı. Bundan sonra imza kampanyasına katılanların bir kısmını çağıracaklarını söylediler. Böylelikle raporlarını oluşturacaklar. Onlar rapor hazırlasın. biz mücadeleyi bırakmayacağız” dedi.

TURGAY ŞAHİN DİKKAT ÇEKTİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, Saygı Öztürk'ün çok tartışılan "Trabzon da neler oluyor" adlı yazısının bir başka noktasına dikkat çekti. Şahin, “Yazının en can alıcı yeri ve başlığı Trabzon'daki devlet kamulaştırma bedellerinin tesbitindeki çete ve kumpaslar. Fakat öyle bir algı yarattılar ki Ayvazoğlu çifti için yazılanlar AKP'liler tarafından ön plana çıkarılınca ve gazeteci linç edilince bu önemli konu bu arada güme gitti. Belki de bu konunun kapatılması için bu bir taktikti. Sadece Kanuni Bulvarı’nda bugüne kadar ödenen kamulaştırma bedeli bir milyar lirayı geçti. Çok büyük paralar dönüyor kamulaştırmalarda, konunun bence iyiden iyiye araştırılması ve arkasının bırakılmaması gerektiğini düşünüyorum. Benden söylemesi” ifadelerini kullandı.

HAVAALANINA DİKKAT

Uçuşların açılması ile bölgenin yükünü çeken Trabzon Havaalanında yoğunluk hat safhada. Öyle ki 1 saat içinde 6 uçak hareket edebiliyor. 6 uçak demek 6 uçak kapasiteli yolcunun sirkülasyonu demek. Salgın nedeniyle daha fazla hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Trabzon Havaalanı tedbirlerin sıkı sıkıya almış olmasına rağmen yoğunluk ister istemez beraberinde aksaklıkları da getirebilir. Toplu kullanım alanlarında en yüksek seviyede hijyen kurallarına riayet edersek bir sıkıntı olmaz. Lütfen el yıkamaya ve peçete kullanmaya özen gösterelim.

TEMİZLİK İŞLERİ UYUMA

Trabzon’da dikkatimizi bir nokta çekti. İlçelerin merkezinden uzaklaşıldıkça yol kenarlarındaki çöpler artıyor. İlçenin merkezine gösterdiğiniz özeni lütfen ilçenin giriş ve çıkışlarında da gösterin. Özellikle transit sahil yolunun geçtiği alanda orta refüjlerin hali Trabzon’a hiç yakışmıyor. Ne peyzajı peyzaj ne temizliği temizlik. Bildiğiniz çöplük. Yerel yönetimlerden daha fazla vatandaşa görev düşüyor fakat ısrarla arabaların içinden yol kenarlarına çöp atma sevdalarından vazgeçmiyorlar. Umuyoruz bizde o medeni davranış seviyesini elbet bir gün yakalayacağız.

ÖĞRENCİLER İSYANDA

Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri uygulanan sınav ve puanlama sistemi nedeniyle büyük mağduriyet yaşadığını ileri sürüyor. Sınav sorularının öğrencilere adaletsiz şekilde sorulduğu her öğrenciye farklı zorlukta ve farklı soru sayısınca sınav yapıldığı iddia ediliyor. Öğrenciler adil bir soru düzeni ve adil bir puanlama istiyor. Öğretim görevlisinin şahsi adaletinden ziyade olması gereken realite üzerinden değerlendirilmek istiyorlar. Bu öğrencilerin sesinin duyun, yanlış giden her ne ise düzene sokun. Salgın sürecinde eğitim alamamış, okula gidememiş öğrenciye daha anlayışlı davranılabilir diye düşünüyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap