SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 23.06.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 23.06.2020

23 Haziran 2020 Salı - 11:18




Olaylar ve Yaşananlar | 23.06.2020





PELİTLİ’DE BİR APARTMAN KARANTİNAYA ALINDI

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Pelitli Mahallesi’nde bir apartman Ortahisar İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararla karantinaya alındı. Valilikten yapılan açıklamada “İlçemiz Pelitli Mahallesi, Pelitli Mimar Sinan Caddesi, Dış Kapı No: 142 adresinde, COVİD-19 vakalarının yapılan filyasyon ve diğer çalışmalara rağmen artış göstermesi nedeniyle, ilgili apartmana giriş çıkışlara izin verilmemesine ve 22.06.2020 saat 20.00 itibarıyla ikinci bir emre kadar karantina altına alınmasına karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

FEYZİOĞLU’NA BİR TEPKİ DE POYRAZ’DAN

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun ‘Savunma Yürüyüşü’ ile ilgili açıklamalarına bir tepki de Ordu Barosu Başkanı Av. Haluk Murat Poyraz’dan geldi. Feyzioğlu’na 24 Şubat 2018 tarihinde Anıtkabir özel defterinde kaleme aldığı yazıyı anımsatan Poyraz, “TBB Başkanı Anıtkabir özel defterine; ‘Barolar ve Türkiye Barolar Birliği, Türkiye'dir. Baroların birliği, Türkiye'nin birliğidir. Dört bir yanımızı sarmış ateş çemberinden ve ülkemizin üzerine kurulan tüm senaryolardan çıkış yolu, milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmektir. Milli birlik, hukukun üstünlüğü paydasında her vatandaşımızın kucaklaşmasıyla sağlanabilir. Hukukun üstünlüğü için bağımsız, tarafsız, güvenilir bir yargı zorunludur. Güvenilir yargının olmazsa olmaz şartı, avukatların bağımsızlığıdır. Avukatların bağımsızlığı ise bağımsız ve güçlü baroların varlığına bağlıdır. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi, barolar ve Türkiye Barolar Birliği halkın avukatıdır. Biz, Cumhuriyet devriminin yılmaz savunucusu olan avukatlar hep birlikte başaracağız. Çünkü davamızda haklıyız’ yazmıştı. Bir kez daha hatırlatmak istedim. Değişen nedir? TBB Başkanı, bizi temsil kabiliyetini kaybetti. Tabanı desteklemiyor ve baroların görüşüne uygun davranmıyor.

VATANDAŞLARDAN SOSYAL MESAFE TEPKİSİ

Trabzon’da toplu taşımada ve belediye otobüslerinde sosyal mesafe kuralının hiçe sayılması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Özellikle belediye otobüslerinde ayakta da yolcu alınırken sosyal mesafe kuralı hiçe sayılıyor. Vatandaşlar konuyla ilgili tepkisini dile getirerek; “Özellikle sabah ve akşam iş çıkışlarında çok fazla yoğunluk oluşuyor. İnsanlar balık istifi gibi otobüslere alınıyor. Sosyal mesafe yerle bir oluyor. Bizler de mecburen işimize gidebilmek için mecburen binmek zorunda kalıyoruz. Ancak yetkililerimizden ricamız, en azından günün en yoğun olduğu saatlerde bu salgın sürecinde iki belediye otobüsü ile hizmet verilmesini talep ediyoruz. Her yerde sosyal mesafe kuralına dikkat edilmesi gerektiği söyleniyor ama bu kural otobüslerde yok sayılıyor. Ortada büyük bir çelişki var” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

DENİZ: YÜRÜYÜŞÜ DESTEKLİYORUZ

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, baro başkanlarının Ankara'ya yaptığı yürüyüşü desteklediklerini açıkladı. Deniz, avukatlar yasasının değiştirilmesine ilişkin teklifi protesto eden baro başkanlarının, Türkiye'nin farklı illerinden Ankara'ya doğru yürüyüş başlatmasının bir 'adalet arayışı' olduğunu ifade etti. Deniz, Rize Barosu'nun yürüyüşe katılmaması hakkında ise “Rize Barosu'nun da aslında ortaklaşmış olduğu sorunları dile getirmek için yola çıkmış olmasını isterdik. Ama tercihleri bu şekilde olmuş. Takdir kendilerinin. Ama eminimki Rize'den de bu yürüyüşe katılmanın doğru olacağını düşünen avukatlar vardır. Bu nedenle çağrı da da bulunuyoruz. Yürüyüşe katılan baro başkanlarımız arasında Rizeli olan hemşerilerimiz varsa onlar, eğer yoksa Artvin'den Trabzon'dan, Giresun'dan, Ordu'dan giden baro başkanlarımız bizlerinde selamlarını ve dayanışma dileklerini iletsinler” dedi.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HİZMETE AÇILDI

Özel RİDENT Mertoğlu Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, dün Rize merkezde Boğaz Mahallesi Menderes Bulvarı üzerinde ağız ve diş sağlığı şikayeti olan hastalar için hizmet vermeye başladı. Şirket yetkilisi Emre Mertoğlu, çene cerrahisi, pedodonti uzmanı, ortodonti uzmanı ve uzman diş hekimleri olmak üzere alanında birbirinden tecrübeli ve değerli diş hekimi 5 hekimle hizmet vermeye başlayacaklarını belirterek, Karadeniz Bölgesinin en donanımlı özel ağız ve diş sağlığı polikliniği olduklarını kaydetti. Mertoğlu, bünyesinde VIP hizmetlerin de yer alacağı polikliniğin başhekimliğini Diş Hekimi Berna Mertoğlu’nun yürüteceğini belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap