SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 23.09.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 23.09.2020

23 Eylül 2020 Çarşamba - 09:09




Olaylar ve Yaşananlar | 23.09.2020





RAKICI’DAN ÇAĞRI VAR

CHP Rize İl Başkan Yardımcısı ve Eğitim Sekreteri Nazım Rakıcı, 2020-2021 eğitim-öğretim sezonunun açılmasıyla birlikte bazı uyarılarda bulundu. Eğitime daha fazla kaynak ayrılması gerektiğini vurgulayan Rakıcı, öğretmen maaşlarının da iyileştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Rakıcı, “Biz eğitime daha fazla kaynak ayrılmasını ve öğretmenlerimizin ‘ay başını nasıl getireceğim’ diye endişelenmemelerini istiyoruz. Biz öğretmenlerin toplumun en saygın sınıfı olarak kabul edilmesini istiyoruz. Bizi yetiştiren, topluma kazandıran, bu günlere getiren kişilerin öğretmenler olduğunun asla ve asla unutulmamasını istiyoruz. Hayata geçirmek istediğimiz tüm bu kıstaslar dikkate alındığında bir ülkenin geleceğinin yine o ülkenin öğretmenlerinin elinde olduğu çok açıktır. Unutulmamalıdır ki öğretmenine yeterli, sağlıklı ve görev yapabileceği uygun bir ortamı sağlayamayan bir toplum çağın gerisinde kalmaya mahkumdur. Bu duygu ve düşüncelerle 2020-2021 eğitim-öğretim sezonunun tüm ülkemize hayırlı olması dileğiyle, hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

PALA’DAN O ATAMAYA TEPKİ

Eğitim-İş Ordu Şube Başkanı Hikmet Pala, Ordulu Taşkın Yurdakul’un CHP’li Avcılar Belediyesi’nde Sosyal İşler Müdürü yapılmasına tepki gösterdi. Pala, “AKP'nin yanında güçlenip, buradan da CHP'li belediyeye müdür yapılanları, her dönemde kurdukları ve bizlerin anlamadığı birtakım ilişkiler sayesinde hiçbir zaman bedel ödemeyenleri görmek üzüntü vericidir. Asıl sorumlular, bu kişileri bu makamlara getirmek için aracılık edenler, bile bile bu makamlara getirenlerdir. Bize bedel ödetenleri ödüllendirip bizim gibi her dönem ilkeli duranları siyaseten ‘cepte keklik’ görenle yanıldıklarını göreceklerdir” dedi.

GEÇMİŞ OLSUN TATLI

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Kenan Tatlı'nın koronavirüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Kendini evinde karantinaya alan İl Başkanı Tatlı'nın durumunun iyi olduğu, Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine karantina tedbiri uyguladığı öğrenildi. Biz de Karadeniz ailesi olarak Başkan Tatlı’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

400 KİŞİ İŞSİZ Mİ KALACAK?

Gümüşhane’de uzun yıllardan beri yüzlerce kişiye ekmek kapısı olan, eski adı Doğan Çağrı Merkezi yeni adı Arvato Çağrı Merkezi’nin kapatılacağı haberi şehirde infiale sebep olurken, yaklaşık 400 çalışan şimdiden kara kara düşünmeye başladı. Türkiye’nin kanayan yarası olan işsizliğin Gümüşhane’de de artmasından endişe ediliyor. Şehir halkı bu konuda yetkilileri göreve çağırdı.

İHLALLER DEVAM EDİYOR

Türkiye’de zaman zaman haberlere konu olan manzaralar Rize’de de ortaya çıktı. Rize Valiliği’nden yapılan açıklamada tüm uyarılara rağmen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kurallarına uymayarak karantina uygulamasını ihlal eden 21 kişinin Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlara yerleştirildiği belirtildi. Öte yandan, jandarma sorumluluk bölgesinde yapılan kontrollerde, sosyal mesafe kurallarını ihlal ederek okey oynadıkları tespit edilen 5 kişiye, İl Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince idari para cezası uygulandığı kaydedildi.

BÖLÜMLÜ UNUTULDU MU?

Trabzon’un Of ilçesi Bölümlü Mahallesi’nde yaşayan ve gazetemizi arayarak mahalle sorunlarını aktaran bir vatandaşımızın ‘hizmet’ sitemini sizlere aktarmak istiyoruz. Bölümlü’nün Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından faydalanmadığını ifade eden vatandaş, “Büyükşehir belediyesi ekiplerimizin gelip mahalle yollarımıza, akan sularımıza bakmalarını temenni ediyoruz” diyerek talebini iletti. Sözlerinin devamında ise, “Mahallemize hizmet gelmiyor. Bölümlü mahallesi unutuldu mu?” diye sordu. Bizde bu ifadeleri sizlere aynen aktardık. Bölümlü mahallesi hizmet bekliyor!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap