SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 24.03.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 24.03.2021

24 Mart 2021 Çarşamba - 09:05




Olaylar ve Yaşananlar | 24.03.2021





BAŞKAN ÇEBİ’DEN GENÇLERE MÜJDE!

Trabzon’un Araklı ilçesinde sokak basketbolu projesi hayata geçirilecek. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile birlikte yürütülen proje kapsamında Araklı’da sokak basketbolu kültürünün yayılması hedefleniyor. Bu proje ile birlikte gençlerin sosyal faaliyetlerinin arttırılması ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri sağlanacak. İlçeye ayrı bir ivme katacak olan proje Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’nin destekleriyle hayata geçirilecek. Başkan Çebi, gençlerin bu tarz sosyal faaliyetlerde aktif bir şekilde rol almaları için birçok çalışma üzerinde durduklarını belirterek, yaz aylarında gençlik kampları ve buna bağlı organizasyonlara ağırlık vereceklerini kaydetti.

SOYLU: ÖRNEK OLACAĞIZ




İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kadına yönelik şiddete dikkat çekerek, bakanlığı bünyesinde bu alanda yapılan çalışmaların tanıtımının yer aldığı bir video ile "İhtiyacınız olan her an yanınızdayız" mesajı verdi. Soylu, “Bir kadının şiddete uğraması, cinayete kurban gitmesi, insanoğlu tarafından kabul edilemez. Bununla birlikte, Türkiye'de kadın cinayetlerinin arttığı söylemi, tamamen yalandır ve eldeki veriler tarafından desteklenmemektedir. Yakın zamanda herkes görecektir ki aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadelede atılan tüm adımların olumlu sonuçlarını alacağız ve dünyada bu mücadelenin örnek temsilcisi olacağız” dedi.

BOZKURT YENİDEN BAŞKAN




Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Ardanuç İlçe Teşkilatı’nın 1. Olağan Kongresi yapıldı. Artvin İl Başkanı Hilmi Yazıcı ve partililerin katıldığı kongrede mevcut başkan Naci Bozkurt güven tazeledi. Burada konuşan Bozkurt, “Zor bir görev aldık. Yeni bir partiyiz. Görevi devralır devralmaz kollarımızı sıvayıp teşkilatlanma çalışmalarımızı tamamladık. İlk olağan kongremizi yaptık. Bundan sonraki hedefimiz partimizin yapılacak ilk seçimde ilçemizden alabileceği en yüksek oyu almak için çalışmak olacak” dedi.

KABİNEDE KAÇ DEĞİŞİKLİK OLUR?

Bugün yapılacak AK Parti 7. Olağan Kongresi ile birlikte kabinede değişiklik yapılacağı iddiaları geçerliliğini koruyor. Ankara kulislerinde dolaşan iddialardan bazıları şöyle: Kabinedeki değişikliğin bugün ya da yarın yapılması bekleniyor. Bazı bakanlıkların bölünmesi de söz konusu. Buna dair çalışmalar devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, Aile ve Çalışma Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bölünebileceğine yönelik çalışmaların devam ettiği konuşuluyor. Fakat kesinleşmiş bir şey yok. Burada amaç bakanlıklardaki çalışmayı hızlandırmak. Zamanlama açısından ise kaynakların bize söylediği eli kulağında, bugün yarın değişikliğin gerçekleşmesi bekleniyor. MYK'ya milletvekili alınmamasındaki amaç asli görevlerini yapmaları. Meclis'te çalışsın. O yüzden de parti yönetimi ve kabine herkes kendi profesyonel alanında eş güdümlü çalışsın şeklinde bir görüş var. Dolayısıyla MYK'da da yüzde 50'nin üzerinde bir değişiklik bekleniyor. Hal böyle olunca genel başkan yardımcılıklarında da bir değişiklik beklentisi var. Kabinedeki değişiklik, eğer bakanlıklarda bölünme olursa 7-8'i bulabileceği konuşuluyor. Öbür türlü 5-6 isimle sınırlı olabileceği ifade ediliyor. Bazı bakanların yer değiştirebileceği belirtiliyor. Buna dair Başkan Recep Tayyip Erdoğan iki gündür yoğun çalışıyor.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap