SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 24.09.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 24.09.2020

24 Eylül 2020 Perşembe - 09:05




Olaylar ve Yaşananlar | 24.09.2020





ADGÜZEL: VERİLEN SÖZLER NEREDE?

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, 2019’da heyelanın meydana geldiği Ordu’nun Aybastı ilçesinin Sağlık Mahallesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Afet sonrası vatandaşlara sözler verildiğini ancak bu sözlerin tutulmadığını belirten Adıgüzel, “Aybastı’nın Sağlık Mahallesi’ni tüm Türkiye yan yatmış camisi, uçurumdan aşağıya uçmuş evleri, yani kısacası yok olmuş bir mahalle olarak hatırlıyor. Günlerce televizyonlarda görüntüleri verildi ve tüm devlet yetkilileri yaraların sarılacağına dair sözler verdiler. Peş peşe gelen heyelanlarla adeta geliyorum diyen felakete dair tam anlamıyla bir önlem alınmadığı gibi sonrası için verilen sözler de tutulmadı. Bu mahallede toplam 81 hane şu anda afetzede durumundadır. Kendi arazisinde ev yapan 12 hane ve hakkından feragat eden hane sayımız 7. 62 hane ise kamulaştırılma yapılmasını bekliyor. Yetkililer imar çalışmasının başladığını ifade ediyor ama aradan geçen 1,5 yılda halen somut bir şey yok. Kısacası bu felaketi yaşayan insanlarımıza o kadar sözler verildi ama 1 yıllık kira bedeli ve havada kalan sözler dışında verilen hiçbir şey yok. Buradan şunu ifade edelim: Gerek Meclis gerekse bakanlıklar nezdinde gerekli tüm resmi kanalları harekete geçirip vatandaşın haklı taleplerinin yerine getirilmesi için takipçisi olacağız” dedi.

AKGÖK’TEN BAŞKAN ELÇİN’E ZİYARET

İYİ Parti Artvin İl Teşkilatı, yeni yapılanmasının ardından, Belediye Başkanı Demirhan Elçin’i makamında ziyaret etti. Belediye Başkanlığı makamında geçen ziyarette İYİ Parti İl Başkanı Kemalettin Akgök, Başkan Elçin’e teşkilatta yer alan yönetim kurulu üyelerini tanıttıktan sonra bir süre Artvin ve pandemi süreci hakkında sohbet ettiler. Başkan Elçin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyarette İYİ Parti İl Başkanı Kemalettin Akgök, Merkez İlçe Başkanı Yusuf İnce, İl Başkan Yardımcısı Armağan Tokdemir, İl Başkan Yardımcısı Remzi Yıldız  ve Artvin Belediye Başkan Danışmanı Emrah Özkan yer aldı.

DEMİR: ÜÇ ÜLÇE BAŞKANINI ATADIK

Doğru Parti Rize İl Başkanı Eyüp Demir, Rize’de üç ilçeye atama yaptıklarını söyledi. Derepazarı, İyidere ve Fındıklı ilçe başkanlıklarına atama yaptıklarını bildiren Demir, “Derepazarı’na İdris Atay, Fındıklı’ya Mümtaz Sarıkaya ve İyidere’ye Yılmaz Kalkavan atanmıştır. Başkanlarımız en kısa zamanda ilçelerinde listelerini oluşturup çalışmalarına başlayacaklar. Ayrıca Merkez İlçe başkanlığı için ise bir hanım kardeşimize görev vermeyi düşünüyoruz. İlimize yakışan yönetimlerle halkımızın huzuruna çıkacağız” dedi.

RİZE’DE İŞSİZLİK HAD SAFHADA

Rize’de İŞKUR tarafından Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında, İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile okulların temizlik işleri ile güvenlik hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla, 520’si temizlik görevlisi ve 154’ü güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 674 işçi alımı için 5 bin 182 kişi başvuruda bulundu. Başvuruları 12-16 Eylül 2020 tarihleri arasında sadece internetten esube.iskur.gov.tr ve E-Devlet ALO-170 üzerinden alınan İŞKUR TYP işçi alımında temizlik işi için alınacak toplam 520 kontenjana 4 bin 473 kişi başvuruda bulundu. 154 güvenlik görevlisi alımına ise 709 kişi başvurdu. Rize’de toplamda 5 bin 182 kişi iş başvurusunda bulundu. Bu rakamlar Rize’de işsizliğin had safhada olduğunu gözler önüne serdi.

TUNA’NIN ACI GÜNÜ

Trabzon’un tanınan iş insanlarından Erol Tuna’nın acı günü. Tuna’nın Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde tedavi gören Fatma Tuna, önceki gün gece saatlerinde hayatını kaybetti. Merhume Tuna’nın cenazesi dün aile arasında düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Biz de Karadeniz ailesi olarak merhume Fatma Tuna’ya Allah’tan rahmet, Erol Tuna ve ailesine de sabırlar diliyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap