SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 25.03.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 25.03.2021

25 Mart 2021 Perşembe - 09:10




Olaylar ve Yaşananlar | 25.03.2021





3’Ü OLAĞANÜSTÜ 9 KONGRE

14 Ağustos 2001’de kurulan AK Parti’nin, 19 yıllık tek parti iktidarında yaptığı 9 kongre, Türkiye için çok önemli gelişmelerin yaşandığı bazı dönemlerin de köşe taşlarını oluşturdu. AK Parti, Erdoğan liderliğinde ilk kez 3 Kasım 2002’de girdiği genel seçimde aldığı yüzde 34,28 oy oranıyla 363 milletvekili çıkararak tek başına iktidara geldi. AK Parti, geçen süreçte 6’sı olağan, 3’ü olağanüstü toplam 9 kongre yaptı. Divan başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Trabzon Yomralı Ali İhsan Yavuz’un yaptığı kongre ile birlikte genel başkan yardımcısı sayısı 2’ye çıkarken, 50 kişiden oluşan MKYK 75 kişiye çıktı, 35 kişinin de yedek üye olarak asılları gibi çalışacağı öğrenildi. Kongreye eski bakan Berat Albayrak’ın babası Sadık Albayrak da katıldı. Kongre programının okunmasının ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ili övgü sözleriyle tek tek selamladı, bölgemizdeki illere ise şu sözlerle seslendi: “Senin gibi yari olan neyler ayvayı narı, Artvin hoş geldin! Bayburt hoş geldin! Güzelliğin ile dünya durdukça durasın Giresun hoş geldin! Gönül bahçemin gümüş goncası Gümüşhane hoş geldin! Bağrına yaslanmış sevinir Karadeniz, Ordu hoş geldin! Baba ocağım Rize, kurban olurum size Rize hoş geldin! İnsanına doyulmaz, tadına doyulmaz Trabzon hoş geldin!”

GEMİ ADAMI

Denizcilik Genel Müdürlüğünden edindiği bilgiye göre, kurum, liman başkanlıklarının yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşlara, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında alınan kararlara ilişkin yazı gönderdi. Bu, on binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Adil Karaismailoğlu’nun öncülüğündeki Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı uhdesinde bulunan Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından denizcilere verilen gemi adamı cüzdanı, gemi adamı yeterlik belgesi, STCW sertifikaları ve sağlık yoklama belgelerinin süresi, yurt dışında bulunan gemi adamları için 30 Haziran'a kadar uzatıldı.

YENİ BÖLÜMLER

Kurulduğu ilk günden bu yana hem akademik yönü hem de fiziki imkânları ile büyümeye ve gelişmeye hızla devam eden Bayburt Üniversitesi, yeni akademik yılda öğrenci alımı yapacağı yeni bölüm ve programlarla bu hızlı büyümeyi sürdüreceğini gösteriyor. Mevcut akademik birimlere ilaveten yeni akademik yılda, Lisansüstü Eğitimi Enstitüsü bünyesinde Sosyal Bilgiler Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programı; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü altında Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyet Tarihi Anabilim Dalı da Bayburt Üniversitesine kazandırıldı. Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, “Lisans ve lisansüstü düzeyde açılan bütün yeni program ve bölümlerimiz, Bayburt Üniversitesinin hızlı büyümesinin ve durmayan gelişiminin önemli bir göstergesidir. Var olan bölüm ve programlarımızla birlikte yeni açılan bölüm ve programlarımızla öncelikle; şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin, alanlarında tam donanımlı yetişmiş yeni bireyler kazanmasına imkân sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

TOSUN ATANDI

AK Parti Gümüşhane Şiran İlçe Başkanlığı’nda, MKYK kararıyla görevinden alınan eski yönetimin yerine yeni atama gerçekleştirildi. Yapılan atama ile AK Parti Şiran İlçe Başkanı, Kazım Tosun oldu. Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir tarafından, il başkanlığı ile yapılan istişarelerin ardından Şiran İlçe Başkanlığı’na atanan Kazım Tosun’un yönetim kurulu ise 15 gün içerisinde belirlenecek ve AK Parti Genel Merkezi’nin onayının ardından göreve başlayacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap