SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 25.06.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 25.06.2020

25 Haziran 2020 Perşembe - 09:55




Olaylar ve Yaşananlar | 25.06.2020





TOKLU’DA YOL SORUNU

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Toklu Mahallesi’nde vatandaşlar uzun zamandır bir sokakta yaşanan yol sorununun çilesini çekiyor. Aksu Sokak’ın yüksek eğim ve yol darlığı nedeniyle sürekli araçların patinaj sesi çıkardığını söyleyen mahalle halkı gürültü ve koku kirliliği yaşadığını söylüyor. Ayrıca yağışlı havalarda yolun kayganlaştığı için tehlike arz ettiğini kaydeden vatandaşlar araçların Merkez Bankası’nın bahçesine düşme tehlikesi yaşadıklarını belirttiler. Mahalle halkı bir an önce sorunun çözüme kavuşturulmasını bekliyor.

ELÇİN’DEN KİRACILARA JEST

Artvin Belediyesi, Haziran Ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısında; 2.5 aylık pandemi sürecinde faaliyetleri yasaklanan, işyerleri kapatılan ve çalışma şartları kısıtlanan belediye mülklerinde kiracı olan esnaflara kira desteğinde bulunma kararı aldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Belediye mülklerinde kiracı olan esnaftan toplam 500 bin TL kira bedeli almayarak esnafa fiilen nakdi yardımda bulunduklarını ifade etti. Başkan Elçin; “Koronavirüs tedbirleri nedeniyle yaşadığımız pandemi süreci içerisinde kirasını ödemiş olan esnafımızın da bu haktan yararlanmasını sağlayarak ödediği kira bedeli gelecek ayki kira bedellerinden düşeceğiz. Böylelikle Belediye mülklerinde kiracı olan esnafımızdan toplam 500 bin 383 TL olan kira bedelini almayarak fiilen nakdi yardımda bulunmuş olduk. İnşallah bu zor günleri kısa zamanda atlatırız, temennisiyle tüm esnafımıza hayırlı bereketli bol kazançlı günler diliyorum" dedi.

BEKAROĞLU PANDEMİ PARALARINI SORDU

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, “Biz bize yeteriz” kampanyasında toplanan paraların akıbetini sordu. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Yeditepe konserlerinin bu paralarla finanse edildiğine dair iddiaları gündeme getiren Bekaroğlu, “İki tane sorum var, ‘Biz bize yeteriz’ IBAN kampanyasında tam olarak kaç TL toplandı ve bu paralar nerelere harcandı? IBAN paraları "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" konserlerinde kullanıldı mı?” dedi.

DENİZ’DEN ALKAN’A TEŞEKKÜR

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, partisinin Fındıklı Kadın Kolları'na yönelik sosyal medyada cinsiyetçi paylaşımlarda bulunan şahsın yargılanma sürecini takip ettiklerini ve işin peşini bırakmayacaklarını açıkladı. Deniz ayrıca, "Fındıklı'da geçtiğimiz günlerde M.A. isimli kişinin Fındıklılı kadınlara karşı sosyal medya hesabından yapmış olduğu hakaret ve taciz dolu açıklamalarını kınayan ve eleştiren MHP Rize İl Başkanı Sayın İhsan Alkan'ın açıklamalarını takdirle karşılıyoruz” dedi.

DİYALİZ HASTALARINA DESTEK

Giresun’un Alucra ve Çamoluk ilçelerindeki hastaların Alucra Devlet Hastanesi bünyesindeki diyaliz ünitesine taşınması amacıyla Alucra Gönül Dostları grubundaki Alucralı İş Adamları ve TMSF Başkanı Muhiddin Gülal'ın katkılarıyla Alucra Devlet Hastanesine 2020 model bir minibüs hibe edildi. Alucra Kaymakamlık binasında gerçekleşen törende TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, “Geçtiğimiz yıl sonuna doğru Alucra'da Mustafa Tiryaki abimiz Diyaliz Hastaları için araç olmadığını ve bu hastaların diyaliz sonrası evlerine daha konforlu ulaşım sağlamaları için bir araç ihtiyacı olduğunu iletti. Bizde Alucra Gönül Dostları grubumuzdaki iş adamlarımıza konuyu intikal ettirerek durumu değerlendirdik. İş adamlarımızın katkılarıyla Alucra'ya bu aracı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm hastalarımıza şifalar diliyoruz, Alucramız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap