SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 25.08.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 25.08.2020

25 Ağustos 2020 Salı - 09:00




Olaylar ve Yaşananlar | 25.08.2020





ORDU’DA İHALELERE İPTAL DAVASI

Ordu Çevre Derneği Ordu’daki maden sahaları için iptal davası açacak. Dernek yönetimi tarafından yapılan açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi: “Tarım arazileri, ormanlar, meralar; dereler, dağlar bir bir yok ediliyor. Maden işletmeleri, HES’ler, RES’ler, JES’ler, BES’ler, GES’ler, termik ve nükleer santraller, taş ocaklarıyla doğa ve yaşam alanları sermayenin yeni pazar alanları oldu. Bizler toprağımızı, suyumuzu zehirleyecek; tarımı yok edecek; dağların, ormanların yok edilmesiyle iklim değişikliğine neden olacak bu ihalenin iptal edilmesini istiyoruz.  Bu nedenle ülkenin dört bir tarafında 766 alanının maden şirketlerine ihale edilmesinin iptali için ekoloji birliği olarak bileşenlerimizle birlikte “İhalenin iptali” için dava açacağız.”

ÇAYKUR’DA PARALAR ÖDENİYOR

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (ÇAYKUR), ikinci sürgün dönemi Temmuz ayında alınan yaklaşık 170 bin ton yaş çay karşılığında üreticilere 550 milyon lira dolayında bir ödeme gerçekleştireceği öğrenildi. Üreticilerin banka hesaplarına 27 Ağustos Perşembe gününden itibaren aktarılmaya başlanacak ödemelerin 31 Ağustos Pazartesi günü sona ereceği bilgisine ulaşıldı. Üreticiler, banka hesaplarına aktarılan parayı bir gün sonra çekebilecek.

ARAKLILI İŞ İNSANINDAN ÖRNEK HAREKET

Trabzon’un Araklı ilçesinden iş insanı Gümüştaş Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Gümüştaş’tan örnek bir davranışa imza attı. Gümüştaş, Giresun’da yaraların sarılmasına katkı vermek için TIR’larını Giresun’a gönderme kararı aldı. Çalışmaların tamamlana kadar TIR’ların Giresun’da kalacağı ifade edildi. Gümüştaş’ın bu davranışı vatandaşlar tarafından büyük takdir topladı.

BAŞHEKİM KARA VEDA ETTİ

Gümüşhane Devlet Hastanesinde yaklaşık 1,5 yıldır Başhekim olarak görev yapan Uzm. Dr. Ertuğrul Kara, tayini çıkması dolayısıyla görevinden ayrıldı. Başhekim Uzm. Dr Ertuğrul Kara için Başhekimlik Makamında Hastane yöneticilerinin katılımıyla küçük bir veda programı düzenlendi.  Başhekim Kara’ya Gümüşhane ve hastaneye yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Başhekimliğe vekalet eden Uzm. Dr. Asım Ilgaz tarafından plaket takdim edildi. Kara, Ordu'nun Fatsa ilçesindeki Devlet Hastanesinde görev yapacak. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap