SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 26.03.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 26.03.2021

26 Mart 2021 Cuma - 08:59




Olaylar ve Yaşananlar | 26.03.2021





ERBAKAN GELENEĞİ

Ankara'da gerçekleştirilen AK Parti 7. Olağan Kongresi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında yer alan "Yedek diye bir ifade var. O da 35 kişi. Ama onlar yedek olarak kalmayacak, aynen 35 kişi ile beraber çalışacaklar asıl üyeler gibi." ifadelerine yer vermesi ilginç bir detayı ortaya çıkardı.

Cumhurbaşkanı'nın "Bizde asil-yedek olmaz, herkes asil gibi çalışır" diyen Necmettin Erbakan'ın geleneğini hayata geçirdiği öğrenildi.

Erdoğan yaptığı açıklamada 75 kişilik MKYK listesi oluşturulduğunu söyledi. Yeni listede 47 yeni isim yer aldı. AK Parti’nin mevcut MKYK listesindeki 22 isim ise liste dışı kaldı.

MYK’DA KİMLER VAR

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda ise şu isimler yer aldı. Recep Tayyip Erdoğan – Genel Başkan, Binali Yıldırım – Genel Başkanvekili, Numan Kurtulmuş- Genel Başkanvekili, Hayati Yazıcı – Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı, Erkan Kandemir – Teşkilat Başkanı, Ali İhsan Yavuz – Seçim İşleri Başkanı, Hamza Dağ – Tanıtım ve Medya Başkanı, Efkan Ala – Dış İlişkiler Başkanı, Jülide Sarıeroğlu – Sosyal Politikalar, Özlem Zengin – Halkla İlişkiler ve Sivil Toplum Başkanı, Mehmet Özhaseki - Yerel Yönetimler Başkanı, Nurettin Canikli – Ekonomi İşleri Başkanı, Vedat Demiröz – Mali ve İdari İşler Başkanı, Mustafa Şen – Ar-Ge ve Eğitim Başkanı, Leyla Şahin Usta-İnsan Hakları Başkanı, Ömer İleri - Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı, Çiğdem Karaaslan – Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı, Fatih Şahin – Genel Sekreter, Ömer Çelik – Parti Sözcüsü, M. Naci Bostancı – TBMM Grup Başkanı, Mahir Ünal -TBMM Grup Başkanvekili, Mustafa Elitaş – TBMM Grup Başkanvekili, Bülent Turan - TBMM Grup Başkanvekili, M. Emin Akbaşoğlu - TBMM Grup Başkanvekili, Cahit Özkan – TBMM Grup Başkanvekili,Ayşe Keşir – Kadın Kolları Başkanı, Eyüp Kadir İnan –Gençlik Kolları Başkanı

LİSTE DIŞI KALANLAR

Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Kars Milletvekili Ahmet Tan, Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, İstanbul Milletvekili Erol Kaya, İstanbul Milletvekili Eyüp Özsoy, İstanbul Milletvekili İffet Polat, Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Aydın Milletvekili Metin Yavuz, İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya, Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban.

Ayrıca Mehmet Akif Kalaycı, Tuğba, Işık Ercan, Vildan Polat (Yedek listede yer aldı), Gökçen Özdoğan Enç, Hatica Kübra Öztürk Gökkaya, Harun Karacan ve Hatice Merve Tatar. MKYK listesinden çıkan milletvekilleri İffet Polat ve Zehra Taşkesenoğlu Ban ise Merkez Disiplin Kurulu üyeliğine kaydırıldı.

MKYK’DA 7 RİZELİ

Rizeli siyasetçiler Hayati Yazıcı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığına, Erkan Kandemir AK Parti Teşkilat Başkanlığına, Ömer İleri ise Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığına getirildi.

AK Parti'nin 7. Olağan Kongresinde belli olan 75 kişilik MKYK listesinde 6 Rizeli siyasetçi yer alırken, Rize Eski Milletvekili Hikmet Ayar'ın da 4. sıradan yedek listede yer almasıyla birlikte MKYK listesinde 7 Rizeli siyasetçi yer aldı. MKYK’da yer alan Rizeli siyasetçiler şöyle: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, Eski Milletvekili Metin Külünk, Mücahit Birinci ve Ömer İleri.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap