SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 26.04.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 26.04.2024

26 Nisan 2024 Cuma - 08:23




Olaylar ve Yaşananlar | 26.04.2024





SARAL’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türk sporuna ve siyasetine damga vuran Tek-Art Holding ve Trabzonspor Onursal Başkanı, Eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz’ın vefat haberi başta Trabzon olmak üzere tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral da taziye dileklerini iletti. Saral, şu ifadeleri kullandı: “Eski Gençlik ve Spor Bakanımız, Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Değerli Bakanımıza Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve Trabzonspor camiasına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.”

BÜYÜKAYDIN: ÜZÜNTÜMÜZ ÇOK BÜYÜK




AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın da Tek-Art Holding ve Trabzonspor Onursal Başkanı, Eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz’ın vefatı için başsağlığı mesajı yayımladı. Yılmaz’ın vefatından dolayı üzüntüsünü dile getiren Büyükaydın, şu ifadeleri kullandı: “Eski Gençlik ve Spor Bakanımız ve Trabzonspor Kulübümüzün Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın vefat haberini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah’tan rahmet; yakınlarına, sevenlerine ve spor camiamıza başsağlığı diliyorum. Allah mekanını cennet eylesin.”

OCAKLI’DAN ÖTV TEPKİSİ




CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi. Milletvekili Ocaklı, soru önergesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimler öncesinde 24 Nisan'da Gemlik’teki bir temel atma töreninde yaptığı açıklamada, ticari aracını yenileyecek olanlardan ÖTV alınmayacağını ifade ettiğini hatırlatarak, “Aradan 1 yıl geçmiş olmasına karşın, ticari aracını yenileyecek olanların ÖTV muafiyetinden yararlanmalarını sağlayacak olan yasal düzenleme TBMM’ye getirilmemiştir. Bu süre zarfında TBMM’ye getirilen onca torba yasanın içine de bu düzenleme konulmamıştır. Seçim öncesi verilen sözler unutuldu mu” dedi.

ORDU’DA KOKARCA İSYANI

Tüm Üretici Köylüler Sendikası (Tüm Köy Sen) Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, iki yıldır Ünye, Fatsa, Perşembe gibi bölgelerde görülen kahverengi kokarca zararlısının yeniden ortaya çıktığını belirterek, hükümetin soruna çözüm bulmasını istedi. Sağra “Bu zararlıyla mücadelenin bireysel olarak üreticiyi aşan bir durum olduğu bilinmekte, dolayısıyla bu işin tarım şirketlerinin ürettiği ilaçlarla önlenemeyeceği de geçtiğimiz iki yılda edindiğimiz tecrübelerin sonucu ortada. Burada merkezi hükümetin ve bağlı birimlerin bu konuya bir politika olarak el atması ve bu zararlıdan doğacak zararın önlenmesi için çok gerekli bir durumdur. Buradaki mücadelenin Tarım Bakanlığı ve bağlı birimler eliyle yapılmasını özellikle talep ediyoruz” dedi.




FINDIKTA BÜYÜK OYUN

Fındık piyasası fiyatların düşüş haberiyle sarsıldı. Geçen hafta yükselen ve 123 TL'yi gören fındık fiyatları bu hafta üst üste düşüş yaşamaya başladı. Haftaya düşüşle başlayan fındığın fiyatı 118 TL'ye kadar gerilemişti. Dün bir düşüş haberi daha geldi. Son düşüşle birlikte 50 randımanlı kabuklu fındık 115 TL oldu. Fındık fiyatındaki düşüşle ilgili net bir açıklama bulunmuyor. Geçen hafta yükselen ve bu hafta düşen fındık fiyatının üzerinde oyun oynandığı iddiaları var.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap