SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 26.08.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 26.08.2020

26 Ağustos 2020 Çarşamba - 09:22




Olaylar ve Yaşananlar | 26.08.2020





ARTVİN’DE PROJELER MASAYA YATIRILDI

Ankara Artvin Kalkınma ve Eğitim Vakfı Başkanı Metin Arifağaoğlu ve yönetim kurulu üyesi Dr. Yavuz Akaltun, Artvin Valisi Yılmaz Doruk´u makamında ziyaret etti. Ziyarette Arvin’de yapılması planlanan projeler masaya yatırılırken özellikle 3 yıldır gündemde olan Alzheimer Demans Merkezinin Artvin´e kazandırılması için istişarede bulunuldu. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Arifağaoğlu, “Özellikle çağın vebası olarak nitelendirilen alzheimer ve demans hastalığı maalesef her geçen gün artmaktadır. Vakıf yönetim kurulu üyemiz Dr. Yavuz Akaltun, 3 yıl önce bu konuda bir çalışma başlattı. Biz Merkezi Ankara´da bulunan Artvin Kalkınma ve Eğitim Vakfı olarak bu projenin içindeyiz ve paydaşıyız. Ankara’daki girişimlerimiz devam ediyor. Gerek eski Artvin milletvekilimiz ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, gerek Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın ile bu konuda görüşlerimiz oldu. Önümüze gelen en önemli sorun yer meselesi. Eğer yer gösterilirse bu proje hayata geçecek. Burada Artvin ayağında Artvin Valiliği olarak sizden bu konuda destek bekliyoruz. Yer konusu halledilirse bu proje yapılabilecek” dedi.

MHP ORDU’DA YENİ YAPILANMA




MHP Ordu’da yeniden yapılanmaya gidiyor. Milletvekili Cemal Enginyurt’un ihraç edilmesinden sonra İl ve İlçe teşkilatları yeniden oluşturuluyor. İl Başkanlığına Naci Şanlıtürk’ün getirilmesinden sonra bazı ilçe başkanları Genel Merkez tarafından görevden alınmıştı. Altınordu İlçe Başkanı İbrahim Eyigün’ün yerine gelen isim belirlendi. Ülkü Ocakları Ordu İl Başkanı Ecz. Tahir Şükrü Altaş MHP Altınordu İlçe Başkanı oldu. Tahir Şükrü Altaş Başkanlığındaki Altınordu İlçe Yönetiminin önümüzdeki günlerde açıklanacağı bildirildi.

YAYLALARDA BETONLAŞMA ÖNLENEMİYOR




Doğu Karadeniz’de yaylaların bilinçsizce betonlaşması önlenemiyor. Yaz mevsiminde genellikle tatil amaçlı kısa süreli konaklamalarda kullanılan yaylalarda plansız, gelişigüzel beton binalar çirkin görüntülere sebep oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık gündeme getirdiği ‘yaylalardaki çarpık ve kaçak yapılar yıkılacak’ sözü Doğu Karadeniz’deki yaylalarda geçerliliğini kaybetti. Kanunsuzca parsellenerek beton binaların hızla çoğaldığı Rize’deki yaylalarda yapılaşmanın önüne geçilemiyor. Hızlı betonlaşmayı kontrolde yerel yönetimlerin yetersiz kaldığı gözlenirken yaylalar adeta gecekondu mahallesine döndü. Yöresel mimariye uygun ahşap evlerin teşvik edilerek imkânı olan vatandaşlara kolaylık gösterilmesi isteniyor.

DUYARSIZ SÜRÜCÜLERE TEPKİ

Bazı duyarsız araç sürücülerinin karayollarında seyir halinde iken çöplerini camdan dışarıya bırakması tehlikelere neden oluyor. Bu konuda tepkisini bize ileten bir vatandaşımız, şu ifadeleri kullandı: “Aracımla birlikte seyir halinde iken önümdeki araçtan bir şahıs poşeti camdan fırlattı. O poşet benim arabamın ön camına geldi. Allah korusun kontrolümü kaybedip kaza yapabilirdim. Hiç böyle bir duyarsızlık olabilir mi? Araç çok hızlı gittiği için plakasını da tespit edemedim. Plakasını alabilseydim polise şikayet edecektim. Son zamanlarda bu tür istenmeyen olaylarla fazlasıyla karşılaşmaya başladık. Yetkililerimizden ricamız, bu sürücüler tespit edildiğinde en ağır cezaya çarptırılmalıdır” diyerek sitemini dile getirdi.




RİZE’DE TEHLİKE BÜYÜYOR

Rize’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gören hastalardan acı haberler gelmeye devam ediyor. Günde ortalama olarak 100 kişinin Kovid-19’a yakalandığı Rize’de aynı günde 2 erkek hasta daha tedavi gördükleri hastanede yaşamını yitirdi. Son ölümler öncesinde 23 kişinin Kovid-19'dan hayatını kaybettiği Rize'de 7 kadın, 16 erkek hasta vefat etmişti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap