SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 26.09.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 26.09.2020

26 Eylül 2020 Cumartesi - 09:08




Olaylar ve Yaşananlar | 26.09.2020





ORDU’DA SULAR DURULMUYOR

Ordu’da sular durulmuyor. AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu önceki gün yaptığı açıklamalarla Ordu’da yoğun bakım yatak sayısının az olması nedeniyle sorunların yaşandığına dikkat çekmişti. Gündoğdu, Ordu Sağlık İl Müdürü Mustafa Kasapoğlu’nun görevinden alınabileceğini ifade etti. Sağlık İl Müdürlüğü’nün düzgün çalışması gerektiğini aksi takdirde huzursuzların var olacağını kaydeden Gündoğdu, “Hastanelerde doktorlar huzursuz. Koronavirüs döneminde sağlık çalışanlarımızın huzurlu çalışması lazım. Sağlık İl Müdürünün bunu sağlaması lazım. Soruna neşter vurması lazım. Hala vuramıyorsa o zaman burada bir sıkıntı var. Ordu bu nüfusla pandemide yoğun bakım doluluk oranında ilk 4’te yer alıyorsa burada bir sıkıntı var. Sağlık İl Müdürünün de değiştirilmesi lazım. Burada başka yapacak bir şey yok. Burada çözüm bulması gereken merci sağlığı yöneten arkadaştır. Bunu yapamıyorsa bırakıp gidecek” dedi.

SON KOnGRE 3 EKİM’DE

Türkiye’de iki ilin bir baroda buluştuğu son bölge barosu olan Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosunun son kongresi 3 Ekim’de gerçekleştirilecek.  Türkiye’de son dönemde yapılan kanuni düzenlemenin ardından çoklu baro sistemine geçilmesiyle birlikte ülkenin son bölge barosu olan Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu son kongresini gerçekleştirdikten sonra ayrılacak. Türkiye’de barosu bulunmayan tek il olan Bayburt’ta 34 avukatın bir araya gelerek Bayburt Barosunu kurmasıyla birlikte tarihe karışacak olan Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosunun yerine Gümüşhane’de 54 kayıtlı avukattan oluşan Gümüşhane Barosu görevine devam edecek. Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosunun son kongresinde Bayburt’tan avukatların da gelip son kez oy vereceği, bir gün sonra da Bayburt Barosu kongresinde oy kullanacakları öğrenildi. Kongrede Baro Başkanlığı için Av. Metin Aslan’ın aday olacağı konuşuluyor. 25 Temmuz 1974 tarihinde 24 avukatın imzasıyla kurulan ve ilk başkanı merhum Av. Necati Akagün olan Gümüşhane Barosu, 1989 yılında Bayburt’un il olması sonucu Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu olarak o günden bugüne hizmet veriyordu.

ADIGÜZEL’DEN KURTULMUŞ’A ELEŞTİRİ

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un Ordu için vaat ettiği 5 mega projenin seçim taktiği olduğunu söyledi. Adıgüzel, “2014 yılında yapılan seçimlerde Numan Kurtulmuş, Ordu için 5 mega proje sözü vermişti. Gittiği her yerde de bundan bahsediyordu. O dönemde Ordu 5 milletvekili çıkarabiliyordu. Diyordu ki; Ordu 5-0 olacak. Yani 5 milletvekilliğinin 5’ini de alacaktı. Nitekim umduğunu bulamadı. Ama hakikaten 5-0 oldu. Hangi açıdan projeler açısından.  Mega projelerin 5’i de ortalıkta yok. Numan Kurtulmuş 5 vaadini yerine getirmeyerek bu şekilde hedefine ulaştı. Ordu’dan Numan Kurtulmuş gölgesi kalkmadan, Ordu’dan Numan Kurtulmuş elini çekmeden yerel yönetim anlamında zorluklar yaşamaya devam edeceğimizi düşünüyorum” dedi.

CAVUNT ARTVİN’E VEDA EDİYOR

Artvin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Giresun AFAD İl Müdürlüğüne tayini çıkan Murat Cavunt Belediye Başkanı Demirhan Elçin’e veda ziyareti gerçekleştirdi. Belediye Başkanlık makam odasında gerçekleşen ziyarette ikili bir süre sohbet etti. Başkan Elçin, nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Artvin’e vermiş olduğu hizmetlerden ötürü Cavunt’a teşekkür ederek, yeni görevinin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

RİZELİ PROFESÖRE YENİ GÖREV

Üniversitelerarası Kurul Yönetim Kurulu toplantısında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fatih İslamoğlu Meslek Yüksekokulları Koordinasyon Kurulu Üyesi olarak seçildi. Başarılı çalışmalarıyla daha önce Fen – Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Analitik Kimya Anabilim Dalı öğretim üyesi olan Prof. Dr. Fatih İslamoğlu 3 yıllık görev sonrası 2020 Haziran ayında Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne rektörlük tarafından yeniden atandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap