SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 27.06.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 27.06.2020

27 Haziran 2020 Cumartesi - 09:50




Olaylar ve Yaşananlar | 27.06.2020





TEŞEKKÜRLER EMNİYET

Trabzon Emniyeti başarılı çalışmaları ile göz doldurmaya devam ediyor. Yazın insan sirkülasyonun artması ve trafiğin yoğunlaşması nedeniyle çalışmalarını genişleten Trabzon Emniyeti şehirde güvenliği tehlikeye atacak hiç kimseye müsaade etmeden çalışıyor. Son dönemlerde uyuşturucu ile mücadelede ortaya güzel bir çalışma koydular. Azı, çoğu olmaz dediler uyuşturucu satıcılarına nefes aldırmadılar. Emniyetimize teşekkür ediyoruz.

KTÜ’DE İSYAN BÜYÜYOR

Öyle veya böyle bizlerin de yolu üniversiteden geçti. Kimimiz üniversite okuduk, kimimiz anne baba olarak çocuk okuttuk. KTÜ’de öğrenciler sınav sistemi ile ilgili öyle şikayetler anlatıyorlar ki inanın sorgulamamak elde değil. Sınav soruları eşit değil. Herkese farklı soru sayısınca sınav yapılıyor. Sınav soruları adaletli değil. Kimi öğrenciye 30 sayısal kimi öğrenciye 2 sayısal 28 sözel soru çıkıyor. Eşit olan tek şey sınav süresi. Bu eşitlik adalet midir? Tabi ki değildir. Öğrencilerin bir iddiası da akademisyenler tarafından hak edilen notların verilmediği yönünde. Bu da başka bir adaletsizlik. Buradan KTÜ’ye sesleniyoruz, bu öğrencilerin feryatlarını duyun. Nerede bir aksaklık varsa giderin. Keyfi uygulamalarla okulun kredisini düşürmeyin, saygınlığınız zedelenmesin.

GÜMÜŞHANE YAYLALARI

Gümüşhane’den telefon açan bir okurumuz Güngören köyü mezrası Balengiz Yaylası çatma ve Bandige mevkiinde izinsiz yapılaşma olduğunu iddia etti. Okurumuzun iddiası, “Bu bölgede izinsiz yapılaşma devam ediyor. Kimse dur demiyor. Ev ve dükkan yapılıyor, buralar hazine arazisi metrelerce uzaktan elektrik getiriliyor, mahkemelik olan bu yaylamızda hak ve hukuka göre adım atılıyorsa sözümüz yok, ancak Ankara 16. Hakuk Mahkemesi’nde davası sürerken böyle bir yapılanmaya nasıl izin veriliyor” şeklinde iddiasını sürderdü.

DENİZ SEZONUNA DİKKAT

Malum katledilmiş Karadeniz sahillerinde denize girilecek çok az bir nokta var. Var olan plajlarda denizden kum çeken katiller tarafından ölüm yuvası haline getirilmiş durumda. Siz siz olun tedbiri elden bırakmayın. Yüzme bilmeyen kıyıda dursun. Yüzme bilen yersiz özgüven patlamasıyla açılmasın. Yetkililerin yapacağı hiçbir şey yok. Zaten bu ölüm plajları onların eseri. O nedenle kendi göbek bağımızı vatandaş olarak kendimiz keseceğiz. Tedbiri elden bırakmayacağız. Özellikle anne babalar çocuklarınız denizdeyken gözünüzü evlatlarınızdan ayırmayın. Gençler lütfen açılmayın, ıssız yerlerde denize girmeyin. Başınıza bir şey geldiğinde sizlerin yardım çığlığını duyabilecek birileri olsun arkanızda.

ZERDECİ’NİN ACI GÜNÜ

Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci ile Dr. Memiş Alim Zerdeci ve Lokman Selçuk Zerdeci’nin babası, Rize’nin kanaat önderlerinden ve hayırsever iş insanlarından emekli öğretmen Hasan Basri Zerdeci, çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak 83 yaşında hayatını kaybetti. Merhum Zerdeci’nin cenazesi İstanbul’dan Rize’ye getirilerek dün İkindi Namazına müteakip Rize Sahil Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Kale Mahallesindeki aile kabristanlığına defnedildi.

AVM’DE ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Rize'nin ilk alışveriş merkezi olacak olan Şimal AVM’de kalan işlerin yapımına koronavirüs tedbirleri kapsamında ara verilmişti. Çalışmalarda geri kalan sıva boya ve çevre düzenlemelerine önümüzdeki günlerde başlanacak. Daha önce mayıs-haziran aylarında açılması planlanan Şimal AVM’nin, geri kalan işlerinin bir an önce tamamlanıp binanın hazır hale getirilmesi hedefleniyor. Pandemi sürecinden önce 200 çalışanı ile devam eden çalışmalara yeniden başlanacak. Yer teslimi yapılan firmalarında bu süreçten etkilenmesiyle ara verdikleri çalışmalarda bu firmalarında birkaç ay içinde yeniden çalışmalarını başlayarak dükkanlarını tamamlamaları bekleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap