SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 28.04.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 28.04.2024

28 Nisan 2024 Pazar - 08:31




Olaylar ve Yaşananlar | 28.04.2024





HASTANE GÜVENLİK GÖREVLİLERİ

Özel güvenlik noktasında Trabzon en tecrübeli ve en deneyimli iller arasında gelmekte. Fakat zaman-zaman yaşanan bazı olumsuz hadiseler yüzünden güvenlik çalışanlarına yönelik tepkilerde yok değil. Bize en çokta hastanelerde hizmet veren güvenlik görevlilerden şikayet gelmekte. Hastanelerde zaten psikolojik olarak zorlanan mağdur olanlara karşı güvenlik güçlerinin daha anlayışlı yaklaşması gerek. En ufak tartışmalarda bile güvenlik görevlileri işi yokuşa sürükleyen benzine ateşle giden değil  daha anlayışlı insanlardan oluşması şart.

KANCA’DAN MESAJ VAR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi divan seçimlerinde yapışan gizli oylama sonucu  64 oyla Birinci Meclis Başkan Vekili Faruk Kanca kendisine gösterilen güven için teşekkür ederek Trabzon’u  yaşamın her alanında hak ettiği  marka kentleşme noktaya taşımak için gece-gündüz çalışacaklarını dile getirdi Faruk Kanca’nın Trabzon Büyükşehir’de başkan vekili olacağın günler önce bu köşeden sadece Karadeniz yazmıştı..

GÖREVDEN ALINACAKLAR MI?

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala akıllardaki en çok merak eden sorulardan biri olan sürekli işçi muhtar olursa istifa etmeli midir sorusu açıklığa kavuşturuldu .Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı verdiği görüşte bu durumda olanların gerekirse kurumlarınca haklı fesih sebebi gerekçe gösterilerek işine son verileceğini belirtti .Fakat bu karar yanlış anlaşılmasın. Bir kamu kurumunda işçi pozisyonunda çalışıp muhtarlık yapmak suç değil. Yani bu bir suç teşkil etmiyor. Kamu ve yerel yönetimler  bu konuda sadece takdir haklarını kullanabilir. Bu konunun gündeme taşınması noktasında serzenişte bulunan bazı muhtarlar “Bize mi gücünüz yetiyor öyle kamu çalışanları öyle bürokratlar var ki 6-7 yerden balla maaş alıyorlar .Niye onlara gücünüz yetmiyor yazılıp-çizilmiyor şeklinde tepki koydular”

AK PARTİ YENİ EMRAH’LAR ARIYOR!

AK Parti’nin siyasi tarihi boyunca hiç kazanamadığı Artvin Ardanuç’ta aday gösterdiği Emrah Yılmaz, zoru başararak tarih yazdı.2019 seçimlerinde yüzde 48,52 oran ile bin 903 oy alan AK Parti, son seçimde bin 918 oy alarak yüzde 57,98 oranında başarı elde etti. İlçede birçok kesim tarafından sevilen Emrah Yılmaz, AK Parti’nin doğru aday tercihinin sonucu olarak sandıktan çıkan isim oldu. 31 Mart yerel seçimlerinde sadece 3 ilçe kazanan AK Parti Artvin’de yeni Emrah Yılmaz gibi isimlerin peşinde. AK Parti’nin Artvin’de kaybetmesinde en önemli faktör AK Parti Artvin  il başkanı Fatih Tahtalı ve yönetimi olmuştu.

ÜZÜNTÜMÜZ TARİFSİZ

Trabzonspor Kulübü Onursal Başkanı eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz’ın yaşamını kaybetmesi büyük bir üzüntü yaratırken toplumun her kesiminden taziye mesajları devam ediyor. Trabzon’da yüz-bine yakın kişiyi temsil eden  Hemşeri Dernekleri( Bayburtlular, Artvinliler, Gümüşhaneliler, Giresunlular ) adına bir açıklama yapan Ahmet Külekçi “Acımızı ve üzüntümüzü tarif edecek cümle bulamıyoruz. Türk spor camiasının Türk siyasetinin ve Türk basının çok değerli bir iş insanı aramızdan ayrıldı. Trabzonspor’a ve Türk futboluna katkılarını desteğini unutmak mümkün değil. Mekanı cennet olsun  Allah rahmet eylesin” dedi..

TRABZON’DA HİÇ KAYBETMEDİLER!

31 Mart seçimlerinde başarısız olan AK Parti’de yaşanan oy kaybının nedenleri araştırılmaya devam ediyor. Tüm illerden detaylı raporlar istenirken, AKP'nin kurulduğu günden bugüne hiç kaybetmediği belediyelerin listesinin çıkarıldığı belirtildi. AK Parti 2004 yerel seçimlerinden itibaren Aksaray, Bingöl, Çorum, Düzce, Elâzığ, Erzurum, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun ve Trabzon illerinin yönetimini hiçbir zaman kaybetmedi. 2004, 2009, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde kazanıp son seçimlerde kaybettiği il sayısı ise 13 oldu. Bu illerden Adıyaman, Afyon, Balıkesir, Bursa, Denizli, Kırıkkale, Kilis ve Uşak’ı CHP’ye, Gümüşhane ve Tokat’ı MHP’ye, Şanlıurfa ve Yozgat’ı Yeniden Refah’a, Nevşehir’i ise İYİ Parti’ye kaybetti.

GÜNLÜK KAZANCI EN ÇOK ARTAN İL OLDUK!

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), istihdam izleme bültenini açıkladı.  TEPAV’ın araştırması, Trabzon, Rize ve Gümüşhane’nin ortalama günlük kazançların en hızlı arttığı şehirler arasında olduğunu ortaya koydu. 2024 yılında  1 Ocak’tan geçerli olmak üzere yüzde 49 oranında yapılan zam ile 17 bin 2 Türk lirası olarak belirlendi. 2024 yılının ilk ayından itibarense tüm illerde ortalama günlük kazanç arttı. Prime esas ortalama günlük kazançların tüm illerde arttığı, artışların ortalamada yüzde 110,5 oranında gerçekleştiği görüldü. Trabzon’da günlük kazancın en çok arttığı iller arasında yer aldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap