SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 29.08.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 29.08.2020

29 Ağustos 2020 Cumartesi - 11:10




Olaylar ve Yaşananlar | 29.08.2020





AK PARTİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

AK Parti’de kongre takviminin belirlenmesinin ardından, en az Trabzon İl Başkanlığı kadar ilçe başkanlıklarına konuşulan isimler bir hayli fazla. Mevcut başkanlarla devam mı, yoksa yeni bir isim mi? Tüm bu soruların cevabı Eylül ayı itibariyle cevap bulacak. Peki, AK Parti için en kritik ilçe hangisi? Bu sorunun cevabı oldukça net: Yomra! Neden mi Yomra? Trabzon’un birçok ilçesinde önemli bir başarı elde eden AK Parti, Yomra’da İYİ Parti engeline takıldı. Sandıktan çıkamadı. Burası şehrin en büyük ve en çok nüfusu olan ilçelerinden. Bir mega ilçe. Çok göz önünde. Değerli ve kıymetli. Bu kadar göz önünde olan bir ilçe olduğu için tartışması da bol, siyasi çekişmesi de. Gerçek şu ki; AK Parti bu denli öneme sahip olan bir ilçeyi kaybetmenin şokunu üstünden hala atamadı. O nedenle AK Parti kongresi Yomra’da çok kritik bir öneme sahip. AK Parti Yomra İlçe Başkanlığı’nda yeni bir yapılanma olur mu? Değişimin fitili ateşlenir mi? Neden olmasın? Bekleyip görelim.

YOMRA’YA BEKTAŞ BAŞKAN

AK Parti Yomra’yla devam edelim... Bir değişim olursa kim aday gösterilir? Kim Yomra’da birleştirici güç olabilir? Edindiğimiz bilgi açık ve çok net: Trabzon’da hatta Türkiye’de ilçesi Yomra’yı en iyi şekilde temsil eden, ülkenin dört bir yanından misafirlerini ağırlayan, insanlara ilgi göstermekten ve yakınlıktan imtina etmeyen Abdülkadir Bektaş. Terminal Pide markasıyla önemli bir ivme yakaladı. Ailesiyle birlikte büyüdü. AK Parti’ye gönül verdi. İsmi kulislerde AK Parti Yomra İlçe Başkanlığı için iyiden iyiye konuşulmaya başlandı. Genç ve çok aktif. AK Parti’deki davasına bağlı mı bağlı. Öğrendik ki; bugünlerde çevresi tarafından yoğun bir baskı altında. Bektaş’a, “Perde arkasından AK Parti ve siyasete verdiğin destek hatırı sayılır bir derecede. Şimdi, sahne önünde görev alma zamanı” deniliyor. Bektaş ise, kendisine ilişkin tüm yorumların hepsini alıyor, değerlendiriyor. İlçesine hizmetten geri durmayacağın da sinyalini veriyor. Ortak akla önem veren, siyaseti iyi bilen, insani ilişkileri güçlü bir boyutta olan Abdülkadir Bektaş’ın tek aday olarak gösterilmesi de mümkün. Zaman daralıyor, süreç işliyor. AK Parti Yomra’da değişim, kaçınılmaz bir hale geliyor.

ALBAYRAK’IN SÖZLERİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ülke ekonomisi ile ilgili karamsar tablo çizenlere adeta göndermede bulundu. Albayrak, şu ifadeleri kullandı: "Battık, bittik lobisi yine üzülecek. Ekonomik Güven Endeksi temmuz ayında 82,2 iken, ağustos ayında %4,4 oranında artarak 85,9 oldu. Durmak yok, yola devam!"

EROĞLU’NDAN MEB’E MESAJ

Trabzon’da İYİ Parti yönetiminin dobra siyasetçilerinden Erhan Eroğlu, kent hassasiyeti had safhada olan bir isim. Eskişehir’de üniversiteyi bitirdikten sonra kendini hem işine hem de kentine adadı. Şehrin gelişimi için Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı bünyesinde önemli projelere imza attı. Trabzon’dan birçok ismin kendisini geliştirmesinde öncü oldu. Eğitim organizasyonlarıyla ön plana çıktı. Siyasette de kendini geliştirdi. İYİ Parti il yönetiminde ve kadrolarında yerini aldı. Eroğlu, sivri dilli, ne dediğini bilen, taşı gediğine oturtan genç siyasetçilerden. Kendisi okulların açılıp açılmayacağı konusunun tartışıldığı bugünlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a seslendi. Eroğlu, “18 milyon öğrencinin ve bu öğrencilerin temas ettiği ya da edeceği milyonlarca kişinin hayatı ‘özel okulların’ ekonomik endişesinden çok ama çok daha değerlidir. MEB’in ülke nüfusunun dörtte birini oluşturan öğrencileri sokağa dökmeyeceği kanaatindeyim” dedi. Eroğlu’nun mesajı, sosyal medyada kısa sürede büyük destek gördü.

RTEÜ’NÜN YÜKSELİŞİ DEVAM EDİYOR

ÖSYM, YKS yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) toplamda yüzde 95.94 tercih edilirlik ve yerleşme oranına yükseldi. 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre; RTEÜ’nün tercih edilirlik ve yerleşme oranının 2017 yılından itibaren yükselen bir grafik ortaya koyduğu ve 2020 yılında tercih edilirlik ve doluluk oranının 2017, 2018 ve 2019 yıllarına göre en üst seviyeye ulaştığı görüldü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap