SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 29.09.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 29.09.2020

29 Eylül 2020 Salı - 08:30




Olaylar ve Yaşananlar | 29.09.2020





ARAKLI’DA ÖRNEK MUHTAR

Trabzon’un Araklı ilçesi Hürriyet Mahallesi Muhtarı Okan Hasançebi, yaptığı çalışmalarla takdir topluyor. Hasançebi, başta Hürriyet Mahallesi olmak üzere mahalleye bağlı Kale mevkii Küme evlerindeki vatandaşların sorunlarını çözmek için büyük bir özveri ile çalışıyor. Yıllardan beri yapılamayan yolun betonlanmasını sağlayan Hasançebi’ye teşekkür eden mahalle sakinleri, “Muhtarımıza çok teşekkür ediyoruz. Yıllardan beri yapılamayan yolumuzu betonlattırdı. Belediye ekiplerimizle sürekli irtibata geçti. Bu yolumuz, yağmurlu günlerde çamur içerisinde kalıyordu. Ama sorunumuzu muhtarımıza ilettik ve onun gayretli çalışmaları neticesinde yolumuz betonlandı. Hem muhtarımıza hem de Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’ye ve tüm ekibine teşekkür ediyoruz. Muhtarımızdan beklentimiz yarım kalan ve adeta patates çukuruna dönen diğer yolumuzun da asfaltlanmasını sağlamasıdır. Artık yolumuz kullanılamaz hale geldi. Araçlar, bu yolda sürekli arızalanıyor. Bir de mahallemizin bir bölümünde yağmur yağdığında bazen toprak kaymasının yaşandığı araziye istinat duvarı yapılmasını talep ediyoruz. Toprak kaymasının yaşandığı bölge can güvenliğimizi tehdit ediyor. İnşallah en kısa sürede bu sorunlarımız giderilir. Muhtarımıza hizmetleri için teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz” dediler.

YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ

AK Parti, Ordu’daki ilçe kongrelerini sürdürüyor. Gülyalı ilçesinden başlayan kongrelerin önceki günkü adresi Gölköy oldu. Trabzon Milletvekilli Dr. Adnan Günnar’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen AK Parti Gölköy 7’nci olağan seçimli kongresine Ordu milletvekilleri Metin Gündoğdu ve Ergün Taşçı, İl Başkanı Halit Tomakin’in yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Genel merkez tarafından yeniden aday gösterilen mevcut başkan Yaşar Yılmaz, tek liste halinde girdiği seçimde güven tazeledi.

SAĞRA’DAN FINDIK AÇIKLAMASI

Tüm Üretici Köylü Sendikası (Tüm Köy-Sen) Ordu Şubesi Başkanı Zekayi Sağra, serbest piyasada yükselişe geçen fındık fiyatlarını değerlendirdi. Rekoltenin bu sezon yüksek olmadığını belirten Sağra, fiyatların yükseleceğini öngördü. Sağra, “Şu an küçük küçük de olsa fiyat yükseliyor. Rekolte olmadığı ortaya çıktı. Bunu gören tüccar ve ihracatçı direniyor ancak başarılı olamayacaklar. Üretici emeğinin, ürününün değerini istiyor. Kısa süre sonra fındık fiyatının yükseleceği bir gerçek. Bu nedenle üreticilerin pazara fındık indirmemeleri ya da gereksinimleri kadar indirmeleri gerekiyor. Tüccar, fındık fiyatını yükseltmek zorunda kalacak. Fındık fiyatı 30 TL’yi görecek” dedi.

BAŞKAN YENİDEN METİNYURT

Giresun’da Milliyetçi Hareket Partisi Alucra İlçe Kongresi yapıldı. Tek liste halinde yapılan kongrede Mete Metinyurt yeniden ilçe başkanlığına seçildi. İlçe başkanı Mete Metinyurt, başta il başkanı ve yönetimi olmak üzere tüm MHP'li gönüldaşlarına bu göreve yeniden kendisine layık gördükleri için teşekkürlerini etti. Alucra’nın birlik beraberliği için de hakeret edeceklerini söyleyen Metinyurt, ilçe yönetimiyle hemşehrilerinin hizmetlerinde olduklarını söyledi.  

USULSÜZLÜKLER ARAŞTIRILIYOR

Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Külekçi tarafından, eski genel sekreter Hüseyin Taşkın’a yazılan yazıda, inceleme sonucu amatör spor kulüplerine verildiği bildirilen 1 milyon liranın yersiz bulunduğu belirtilerek paranın yasal faizi ile birlikte 1 ay içerisinde Özel İdarenin hesabına yatırılması istendi. Öte yandan edinilen bilgilere göre bizzat Süleyman Soylu tarafından Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine atanan Mülkiye Müfettişi Selçuk Aslan tarafından Özel İdarenin tüm ihaleleri, yapılan harcamalar, yapılan işler ve başka kalemlere aktarılan paralarla ilgili olarak tüm hesapların incelemeye alındığı öğrenildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap