SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 29.11.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 29.11.2020

29 Kasım 2020 Pazar - 09:41




Olaylar ve Yaşananlar | 29.11.2020





HAMZAÇEBİ’DEN KINAMA

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, “Fransa Senatosu’nun Yukarı Karabağ kararı, yaklaşan Fransa seçimleri dolayısıyla, iç siyaset kaygılarıyla alınmıştır. Azerbaycan’ın haklarını yok sayan, bölge barışını engellemeyi amaçlayan bu kararı kınıyorum” ifadelerini kullandı. Hamzaçebi, “Giderek artan kadına yönelik her türlü şiddetin karşısındayız. Bu sorunla yalnızca bugün değil her gün mücadele etmeli, kadının toplum içindeki yerinin güçlenmesi için çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

BALTA: YOK HÜKMÜNDE

AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti'nin TBMM grupları ortak bildiri yayımlayarak, Fransa Senatosu’nun Yukarı Karabağ ihtilafına ilişkin aldığı kararı kınadığını belirterek, “Fransa Senatosu'nun almış olduğu bu karar, hem uluslararası hukuk açısından hem de bizim için yok hükmündedir” paylaşımında bulundu.

CHP RİZE KAPATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanlığı, il genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılma hızının tehlikeli boyutlara ulaştığı gerekçesiyle il ve ilçe başkanlık binalarının 1 hafta süreyle kapatıldığını duyurdu. CHP Rize İl Başkanlığından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Ülkemizde salgının yayılma hızına bağlı olarak Rize il genelinde de salgının yayılma hızı tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Bu nedenle kısıtlı olarak açık tutulan il ve ilçe başkanlık binalarımız 1 hafta süreyle bütünüyle kapatılmıştır. Parti örgütlerimiz ve yöneticilerimiz bulundukları noktalarda pandemi koşullarına uygun olarak çalışmalarını sürdüreceklerdir. Pandemiye inat ona teslim olmadan mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Evde Kal Rize.”

ARABA VARDI DA BİZ Mİ BİNMEDİK

Meclis'te bütçe görüşmeleri sırasında AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün AKP öncesini işaret ederek “Araba var mıydı araba” sözleri üzerine, MHP’nin ihraç edilen ismi, Bağımsız Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt sosyal medya hesabından esprili bir tweet paylaştı. Tahta çubuklardan derme çatma yapılan bir mini arabaya binerken çekilmiş fotoğrafını paylaşan Enginyurt, “18 yıl önce, araba vardı da biz mi binmedik” ifadelerini kullandı. KAYA’DAN TEŞEKKÜR CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yeğenini kaybetmenin hüznünü yaşıyor. Kaya, “Elim bir kazada kaybettiğimiz yeğenim Ahmetcan Günay'ın vefatı nedeniyle arayarak, mesaj göndererek, cenazemize katılarak acımızı paylaşan tüm dostlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Allah, yeğenimizin ve tüm ölmüşlerimizin mekanını cennet eylesin. Nurlar içinde yatsınlar” dileğinde bulundu.

RİZE AYDINLANIYOR

Rize’de sahil yolu geçişi güzergahında, İslampaşa ile Fener mahalleleri arasında başlatılan aydınlatma yenileme çalışmalarında ekonomik ömrünü doldurmuş, aydınlatma düzeyi ve verimi düşük armatürlerin yerine 250 W Sodyum Buharlı ve Oval camlı yeni tip armatürler montaj edilerek aydınlatma düzeyi yükseltiliyor. Ayrıca yapılan çalışmayla, sık meydana gelen arızalar sebebiyle yaşanan iş gücü kaybı ve verimsizlik önlenerek tasarruf sağlanması hedefleniyor. Söz konusu çalışmanın hava şartlarına bağlı olarak bu ay içerisinde tamamlanmasının planlandığı ifade edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap