SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 30.03.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 30.03.2021

30 Mart 2021 Salı - 08:26




Olaylar ve Yaşananlar | 30.03.2021





ÇELİK YENİDEN KABİNEYE Mİ GİRİYOR?

AK Parti 7. Olağan Kongresi sonrasında olası kabine değişikliği olacağı söyleniyor. 2011-2015 yılları arasında çalışma ve sosyal güvenlik bakanı olarak görev yapan Artvinli Faruk Çelik’in yeniden bu göreve geleceği öne sürüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile baş başa 3 saate yakın görüşme yapan Çelik’in çalışma ve sosyal güvenlik bakanı olacağı öğrenildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığının ayrılacağı, halen bu görevde olan Lütfü Elvan’ın Maliye Bakanlığına, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Hüseyin Aydın’ın Hazine Bakanlığına geleceği iddia edildi.

YAŞ ÇAY ÖDEMELERİ ERTELENDİ

Tarım ve Orman Bakanlığının geride bıraktığımız haftada yaş çay destekleme primleriyle ilgili ödeme cetvelini Hazine ve Maliye Bakanlığına sunduğu, çalışmaların tamamlanması durumunda destekleme primlerinin cuma günü akşamı ilgili bankalara gönderileceği ve dün itibarıyla ödeneceği, ancak düşük bir ihtimal olarak çalışmaların tamamlanamaması durumunda ise ödemelerin bir sonraki haftaya kalacağı bilgisine ulaşılmıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı cuma günü akşamı toplam 2 milyon 103 bin 884 çiftçiye, 4 milyar 79 milyon 656 bin 503 lira destek ödemesi yaparken ödemeler arasında yaş çay üreticileri yer almadı. Böylece yaş çay destekleme prim ödemeleri bu haftaya kaldı.

DALMIŞ, ÜNİVERSİTEDE

Gümüşhane Şiran Kaymakamı Fatmagül Dalmış, Şiran İl Genel Meclis Üyesi Kadir Yıldız ile birlikte Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Şiran ilçesi ve meslek yüksekokulunun genel durumu ve üniversitenin gerçekleştireceği plan, proje ve çalışmalar ile ilgili istişare yapıldı. Rektör Zeybek, “Şiran Kaymakamımız Fatmagül Dalmış Hanımefendiye ve Şiran İl Genel Meclis Üyesi Sayın Kadir Yıldız’a ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Kaymakamımız buraya hayırlı olsun dileklerinde bulunmaya geldiler; ama esasında biz de Gümüşhane’ye ve Şiran ilçemize ilk kadın kaymakam olarak atanmasından dolayı kendilerini tekrar kutluyor ve hayırlı olsun dileklerinde bulunuyoruz. Gümüşhane Üniversitesi olarak izlediğimiz vizyonda kadının gerek yönetim gerekse de diğer kademeler olmak üzere çalışma hayatında daima destekçisi olmaya devam ediyoruz. İnanıyorum ki Şiran ilçemizde hep beraber çok güzel işler başaracağız. Kaymakamımız Fatmagül Dalmış’a Şiran için yapacağımız tüm işlerde gösterecekleri katkı ve desteklerinden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

TRABZON GELECEK

Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, TESOB (Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği) Başkanı Metin Kara’yı ziyaret etti.
Beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle TESOB’u ziyaret eden Velioğlu, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Başkan Kara, ziyaret için teşekkür ederek Gelecek Partisi heyetine çalışmalarında başarı dileklerini iletti. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın katılımı ile Trabzon İl Başkanlığı Mart ayı istişare toplantısını gerçekleştirdi, partiye yeni katılanlara rozetleri Selçuk Özdağ tarafından takıldı. Gelecek Partisi, Trabzon ve tüm ilçelerinde yapılanmasına hızla devam ediyor, çok yakında ilçe kongrelerine başlayacak.

BİR BARDAK SUDA

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olarak kamuoyunda ileri sürülen iddialar üzerine çeşitli görüşler dile getiriliyor. Dün telefon açan okurlarımız, şu serzenişte bulundular: “Büyükşehir’in kentin yıllardır kanayan yaralarına parmak basmasını konuşmak yerine bir bardak suda fırtına koparma peşinde olanların farklı beklentiler içerisinde olduğunu bilmeyen yoktur. Başkanlık makamı için yapılan harcamayı israf olarak yorumlayıp ortalığı bulandıranların her dönem böyle suçlamalara soyunduklarını biliyoruz. Kendilerine sus payı verilmesini mi bekliyorlar? Bugüne kadar Trabzon’un içinde bulunduğu sorunların çözümünde bu anlayışı çok görmek mümkün olmaz. Ülkemizin içinde bulunduğu sorunlarda ortalıkta olmazlar. Andımıza, Atatürk’e, Türk sözcüğüne ve T.C’ye yapılan saldırılarda kapı arkasına saklanan zihniyetin bugün belediyeyi kendi istediği gibi yönlendirme ve beklentilerinin karşılık bulması adına hareket ettiğini bilmeyen yok. Trabzon ne çektiyse bu zihniyet yüzünden çekmiştir. Şunu söylemek gerekir ki, bu tip yaklaşımlardan kimseye ekmek çıkmaz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap