SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 30.08.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 30.08.2020

30 Ağustos 2020 Pazar - 09:00




Olaylar ve Yaşananlar | 30.08.2020





PROFESÖR AŞKIN’DAN FLAŞ ÇAĞRI

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Beslenme Bölümü Toprak Bilimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tayfun Aşkın, kentte etkili olan sağanak yağışların ardından 110 mahallede 308 ayrı noktada heyelanların meydana gelmesini değerlendirdi. Karadeniz Bölgesi’nin toprak haritalarının bir an önce çıkarılması gerektiğini de vurgulayan Aşkın, “Unutulmamalıdır ki, toprak sadece savaşta kaybedilmiyor. Toprak; erozyonla, sel ve doğal afetlerle de kaybedilebilir. O sebeple bölgemizin toprak haritalarının bir an önce çıkarılması gerekir. Bundan sonraki yapılanmalarda toprak yapısının çok iyi ortaya konulması zaruridir. Arazi kullanım planlamaları bir an önce yapılmalıdır. Ordu’nun toprak yapısı ve toprak haritası hiç vakit kaybedilmeden ortaya konulmalıdır. Bugün sorun yaşadığımız ABD’nin 50 eyaletinin hepsinin toprak haritaları bulunuyor” dedi.

VALİ USTAOĞLU’NDAN ARAKLI’YA ÇIKARMA

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Trabzon’un Araklı ilçesini ziyaret ederek devam eden yatırımları inceledi. Vali Ustaoğlu’na ziyarette Araklı Kaymakamı Kürşat Karaca, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi eşlik etti. Vali Ustaoğlu, yapımına devam edilen yeni hükümet konağı ve belediye hizmet binasında incelemelerde bulundu. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi yaptığı açıklamada Sayın Valimizi çalışmalar hakkında bilgilendirdik. Sayın Valimizin ilgisinden ve ziyaretlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

BAKAN KOCA VALİ ÇEBER İLE GÖRÜŞTÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aralarında Rize Valisi Kemal Çeber ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe'nin de bulunduğu 6 il valisi ve sağlık müdürü ile video konferans yöntemiyle gerçekleştirdikleri toplantıda, mevcut durum ile koronavirüs (Kovid-19) vaka artışlarındaki sebepleri ele aldıklarını bildirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, il değerlendirme toplantılarında bugün Rize, Van, Ordu, Kütahya, Eskişehir, Ağrı valileri ve il sağlık müdürleri ile 6 ayrı video konferansta bir araya geldiklerini belirtti. Koca, söz konusu toplantılara ilişkin, "Mevcut durum, vaka artışlarının sebeplerini ele aldık. Filyasyon ve tedavilere süratle başlanması talimatını verdik." ifadelerini kullandı.

BAŞKAN METİN’E BÜYÜK ONUR

SONAR Araştırma, koronavirüs sürecini başarılı bir şekilde geçiren belediye başkanları anketini yayımladı. Ankette, büyükşehir olmayan 51 ildeki belediye başkanları değerlendirildi. Büyükşehir olmayan 51 ildeki belediye başkanları için yapılan ankette, seçmenlere yöneltilen sorular eşliğinde en başarılı ilk 15 belediye başkanlarının listesi belirlendi. Yapılan ankette vatandaşlara, "Genel olarak düşündüğünüzde, korona döneminde ilinizin Belediye Başkanı sizce başarılı mıdır, başarısız mıdır" diye soruldu. Çıkan sonuçlara göre başarılı bulunan il belediye başkanları arasında yüzde 66'lık oran ile ilk sırada AK Partili Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin yer aldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap