SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 30.09.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 30.09.2020

30 Eylül 2020 Çarşamba - 10:45




Olaylar ve Yaşananlar | 30.09.2020





KARAİSMAİLOĞLU’NDAN RİZE’YE MESAJ

Geçtiğimiz günlerde Rize'ye gelerek bir dizi incelemede bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sosyal medya hesabından Rize'ye yapılan yatırımları içeren bir video paylaştı. Paylaşımda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Rize genelinde devam eden 19 aktif projesi olduğunu dile getiren Karaismailoğlu, çalışmaların en yakın zamanda tamamlanıp Rizelilerin hizmetine sunulacağını aktardı. Bakan Karaismailoğlu, şu ifadelere yer verdi: "Yeşil Rize'mizi gökyüzünün ve denizin mavisiyle buluşturuyoruz. Bütünsel kalkınma odağında hayata geçirdiğimiz ulaşım ve altyapı projelerimiz, Rize’nin kalkınmasına büyük katkı sağlayacak. Bizim en büyük davamız ve hayalimiz, uzakları yakın edebilmektir.”

TANDOĞAN’DAN ELEŞTİRİLERE CEVAP

Ordu Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, Çamburnu Feneri’nin bulunduğu alanda kurulan şantiyeye yönelik yapılan eleştirilere cevap verdi. Şantiyenin Kaleyaka Mahallesi’nde çöken bir yer için Karayolları Müdürlüğünce kurulduğunu belirten Tandoğan, şantiyenin belediye ile ilgisi olmadığının altını çizdi. Fenerin bulunduğu alanın geniş olması nedeniyle şantiyenin söz konusu bölgeye kurulduğuna dikkat çeken Tandoğan, Çamburnu Feneri’nin halka açılacağını açıkladı.

ERİŞ’TEN YEŞİL YOL AÇIKLAMASI

Ordu Mimarlar Odası Başkanı Havva Güner Eriş, Yeşil Yol projesinin detaylı bir şekilde masaya yatırılması gerektiğini bildirdi. Eriş, “Yeşil Yol; doğanın bakirliğini bozacak, ekosistemi bozacak, yaylaları bugünkü güzelliklerinden çıkaracak ve plansız programsız çirkin bir yapılaşmaya yol açacak. Bundan 5 veya 10 yıl sonra insanların görmek istemediği yerler haline gelecek ve doğallığın bozulmadığı yerler aranmaya başlanacak. Bizim mutlaka bölgesel master plan yapmamız gerekiyor. Yaylalarda yolların yapılması gereken yerler de olabilir ama bunu planlı bir şekilde ortaya koymamız gerekir. Bunu yapmalıyız ki kişiler oralara elini kolunu sallaya sallaya beton konut yapmamalılar” dedi.

ÖZKAYMAKLI’NIN DOLMUŞ ÇİLESİ

Trabzon’un eski köylerinden, şimdilerde ise şehirleşmeye büyük adım atmış olan, Özkaymaklı Mahallesi sakinleri ulaşımda çok büyük sıkıntılar çekiyor. Dolmuş yetersizliğinden dert yakınan Özkaymaklı sakinleri, işe geç kalmaktan, yarım saatten fazla dolmuş beklemekten ve gelmeyen dolmuş yüzünden yürümekten artık bunaldıklarını belirttiler. Yeterli sayıda hem dolmuş hem de otobüs seferi olmayan Özkaymaklı Mahallesi sakinleri ulaşıma acil el atılmasını bekliyor. Özkaymaklı sakinlerinin dert yandığı bir diğer konu ise akşamdan konuşlandığı yerde dolup kalkan ve yol güzergahı üzerinde bekleyen yolcuları ayakta alan, yol güzergahı üzerinde de yer ayırtılınca tam para alınması gibi bir sistemin olması. Dolmuşların en azından 1-2 kişi eksik kalkması ve yol üzerinden de yolcu eksiğini tamamlaması insanları memnun edecek gibi gözüküyor. Bu sorunun pandemi sürecinde ilgili makamlara ulaşıp çözüleceğine inanıyoruz.

KALKINMA VE BOSTANCI’DA HAYAT EVE SIĞMIYOR

Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 pandemisi sürecinde yetkililerin ‘Evde kalın’ çağrısına uymaya çalışan Kalkınma ve Bostancı Mahallesi sakinleri isyan ediyor. Özel şirketlerce devam eden doğalgaz yapım çalışmalarının pazar günleri sabah erken saatlerde başlayıp akşam saatlerine kadar sürmesi hem gürültü kirliliğine neden oluyor hem de halkı rahatsız ediyor. Çalışmaların sabah 07.30-08.00 sularında başlayıp akşam 19.00-20.00 sularına kadar devam ettiğini belirten mahalle sakinleri, “Pazar günleri makine sesinden evde duramıyoruz, pandemi yüzünden dışarı da çıkamıyoruz. En azından pazar günleri bu çalışmalara ara verilmesini yetkililerden rica ediyoruz” dediler. Yetkili mercilere şikayet edilmesine rağmen duruma müdahale edilmediğini söyleyen vatandaşlar bir an önce bu sese bir son verilmesini istiyor.

RİZE’DE KARANLIK CADDE KALMAYACAK

Çoruh Elektrik, Rize’de yatırımlarına devam ediyor. Son olarak Rize’de güney çevre yolu, Dalyan mevkii ile Pehlivantaşı Mahallesi yenileme ve aydınlatma yatırımları gerçekleştirildi. Güney çevre yolu, Dalyan mevkii ile Pehlivantaşı Mahallesi bağlantısına kadar olan yaklaşık 4 kilometrelik yolun tamamında aydınlatma çalışmalarının tamamlanarak hizmete sunulduğunu belirten Çoruh EDAŞ Rize İl Müdürlüğü yetkilileri, yatırım çalışmaları esnasında desteğini ve sabrını esirgemeyen yerel yönetimlere ve tüketicilere teşekkürlerini iletti. Yetkililer, kesintisiz ve kaliteli elektrik dağıtım hizmeti sunabilmek adına yatırım faaliyetlerinin hız kesmeden devam edeceklerinin altını çizdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap