SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 31.03.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 31.03.2021

31 Mart 2021 Çarşamba - 09:18




Olaylar ve Yaşananlar | 31.03.2021





ŞENLİKOĞLU’NDAN İMZA

Vatandaşların başvurusu üzerine Giresun Belediyesi tarafından verilen emlak rayiç değeri belgesi hizmeti, Giresun Belediye Başkanlığı ve Giresun Tapu Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle doğrudan Giresun Tapu Müdürlüğü’nden de alınabilecek.
Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Tapu Müdürü Mustafa Memiş ile Tapu ve Kadastro 9. Bölge Müdürü İrfan Hacımemişoğlu arasında imzalanan protokol gereği; Giresun Belediyesi’ne vadesi geçmiş borcu bulunmaması koşulu ile emlak rayiç değeri belgesi Tapu Müdürlüğü tarafından da temin edilebilecek.
Protokolün hayata geçmesiyle birlikte, hem Tapu Müdürlüğü’ndeki hem de Belediyedeki iş yoğunluğu azalarak işlem süresini kısaltmış olacak.

SARIALİOĞLU’NUN TEŞEKKÜRÜ

Trabzon’un Of ilçesinde yer alan Cos Tepe'sine Radar Mevzi kurulumu gerçekleştirecek. Kurulacak Radar Mevzi, Karadeniz'deki hava sahasını gözlemleyecek. Altyapı ve üstyapı ihtiyaçları için ihalesi yayımlanan Radar Mevzi için 222 No'lu Hava Radar Kıta Komutanlığı Hv. Mu. Bnb. Özgür Genç ve 221 No'lu Hava Radar Kıta Komutanlığı Hv. İs. Yzb. Coşkun Yaşar Kurteş, bölgeye gelerek incelemelerde bulundular.
Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Cos Tepe'ye kurulacak Radar Mevzi’nin Of’umuza hayırlı olmasını diliyor, katkı ve destekleri için Hava Kuvvetleri Komutanımız Oflu hemşehrimiz Hava Orgeneral Sayın Hasan Küçükakyüz'e ve diğer tüm ilgililere teşekkür ediyorum. Bugün (dün) 222 No'lu Hava Radar Kıta Komutanlığı Hv. Mu. Bnb. Özgür Genç ve 221 No'lu Hava Radar Kıta Komutanlığı Hv. İs. Yzb. Coşkun Yaşar Kurteş'i belediyemizde ağırladık. Şehrimizin ve ülkemizin güvenliği için zorlu bir mücadele sürdüren komutanlarımıza şükranlarımızı sunuyor, her daim birlikte çalışmaya devam diyoruz” ifadelerini kullandı.

TOMAKİN’DEN CEVAP

AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’in ‘Eski otogar alanına alışveriş merkezi yapılacak, 800 kilometre sıcak asfalt yapılmadı ve 18 belediyenin 15’i üvey evlat’ şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi. Sert sözlerle Adıgüzel’e yüklenen Tomakin, iddiaların yalan olduğunu ifade etti. Tomakin, “CHP İl Başkanı ve Milletvekili Mustafa Adıgüzel örgütlerini topladı. CHP ve avanelerinin sesleri Eski Otogar’dan geldi. Bu zatlar yine tamamen varsayım ve duyumlara dayalı, hiçbir dayanağı olmayan, CHP İl Başkanının açıklamasında yine duyumlarına ve varsayımlarına göre açıklama yaparak, burunlarına pis kokular, kulaklarına hoş olmayan duyumlar geliyor diyor. Burnunuza gelen koku sizin evinizden, CHP’den geliyordur. Kulağınızı kapatmışsınız gerçeklere, sağırsınız, gerçekleri duymuyorsunuz. Bir milletvekili yalan üzerinden nasıl olur da bölge esnafı üzerinden provokatörlük yapabilir? Bu nasıl bir kafa yapısıdır? Çocukların bile yapmayacağı yalan üzerine kurulu açıklamaları hayretle ve Ordulu hemşehrilerimiz adına üzüntü ile izledim” dedi.

AKBAY’IN ÇAĞRISI

Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erdem Akbay, 7256 sayılı yasa kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlarını yapılandıran vatandaşların ilk taksit ve peşin ödemeleri için son günün 31 Mart 2021 tarihi olduğunu söyledi. Akbay, vatandaşların yapılandırmalarının bozulmaması için ilk iki taksitin de muhakkak süresinde ödenmesi gerektiğini ifade etti. İl Müdürü Akbay, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlularının ise 30 Nisan 2021 tarihine kadar ana para borçlarının tamamını ödemeleri halinde gecikme cezası ve zamlarının silineceğini belirtti. Genel Sağlık Sigortalısı olanlardan daha önce hiç gelir testi yaptırmayanların, 31 Mart 2021 tarihine kadar gelir testi yaptırmaları halinde Genel Sağlık Sigortası primlerinin, gelir testi sonucuna göre başlangıç tarihinden itibaren güncellenebileceğini de bildiren Akbay, vatandaşların söz konusu süreleri kaçırmamaları temennisinde bulundu.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap