SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 31.03.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 31.03.2024

31 Mart 2024 Pazar - 08:38




Olaylar ve Yaşananlar | 31.03.2024





ŞEHRİ BİR TEMİZLEYİN!

Her genel ve yerel seçimde maalesef karşı-karşıya kaldığımız görsel kirlilik bu seçimde hat safaya ulaştı. Partilerin ve adayların afişleri bayraklar inanılmaz bir kirlilik oluşturuyor .Çoğu pankartlar rüzgardan dolayı zaten yırtılırken ağaçların evlerin direklerin üzerleri seçim afişleri ile dolu. Duvarları üs ve alt geçitleri tünellerin içini zaten söylemiyoruz. Her taraf yazı ve reklam afişi dolu. Peki bu kadar israfa bu kadar masrafa ve görsel kirliliğe ne ihtiyaç var? Hepsi çöp haline gelmiş? Ülke genelinde olduğu gibi Trabzon’un dört bir yanında aynı manzara. Şehrin acilen bu kirlilikten kurtulması çöplerin ve bayrakların toplanması şart. Trabzon havalimanı yolu üzeri tam bir rezalet. Ana karayolu görenler şaşırıyor. Turizm sezonu başlayacak şehir ne halde?

BİR MİLYON GENÇ İLK KEZ OY KULLANACAK!

Artık son sözü bugün vatandaş sandıkta söyleyecek. Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu seçimde, 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy kullanacak. 34 siyasi partinin adayının yarışacağı seçimlerde, ülke genelinde 206 binden fazla sandık kurulacak .Seçimde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar belirlenecek, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeliği seçimleri yapılacak. YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Bu nedenle, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer yerlerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

FUTBOL SİYASETİN GÖBEĞİNDE

Türkiye’de siyaset futboldan elini hiçbir zaman çekmedi ancak Mehmet Büyükekşi federasyonu bu konuda bambaşka bir seviyeye geçti. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında 3-2 sarı-lacivertli ekibin galibiyetiyle sonuçlanan Trendyol Süper Lig karşılaşmasının ardından  patlak veren olaylara karışan futbolcuların akıbeti hâlâ belirsiz. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) yapılan disiplin sevklerini duyurdu. Söz konusu karşılaşmada çıkan olaylarla ilgili sevkler açıklanmadı. Mehmet Büyükekşi’nin başkanlığını yaptığı Türkiye Futbol Federasyonunun üzerinden 11 gün geçmesine rağmen sevklerin açıklanmamasının tek nedeni 31 Mart Yerel Seçimleri…TFF seçim öncesi AK Parti’yi zor durumda bırakmamak adına ne Fenerbahçe tarafına ne de Trabzonspor tarafına verilmesi beklenen cezalarla ilgili bir açıklama yaptı.

KOLTUK SEVDASI BÖYLE BİR ŞEY!

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'a "koltuk sevdası" eleştirisi getiren kimi CHP'liler için 31 Mart seçimleri iyi bir sınav oldu. 2009’dan bu yana CHP’den Ataşehir Belediye Başkanı olan Battal İlgezdi, dördüncü kez aday gösterilmeyince kıyameti kopardı. Bağımsız olarak seçime gireceği konuşulan İlgezdi, bu kararından döndü ama aldığı CHP’den istifa kararından dönmedi. 2009’da CHP’den Sarıyer Belediye Başkanı olan Şükrü Genç de CHP’nin aday göstermedikleri arasında idi…CHP'de yeniden aday gösterilmeyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 20 Şubat’ta partisinden istifa ettiğini açıklayarak seçimlere bağımsız aday olarak girme kararı aldı. Adana’da ise aday gösterilmeyen 10 yıllık Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de CHP’den istifa eden CHP'liler kervanına katıldı. Uzun yıllar CHP-SHP çizgisinde siyaset yapan, 2019'da CHP'den Artvin Belediye Başkanı seçilen Demirhan Elçin, aday gösterilmeyince partisinden istifa ederek İYİ Parti'ye katıldı.

YENİ NESİL SORU TEKNİĞİ!

Zorunlu olmamasına rağmen 2 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava 1 milyondan fazla sekizinci sınıf öğrencisi girecek. Milli Eğitim Bakanlığı, son yıllarda LGS’de ağırlıklı olarak mantık yürütme ve yorumlama becerilerini ölçen yeni nesil soru tekniğini kullanıyor. LGS’nin yeni nesil sorulardan oluşması, öğrencilerin başarı düzeyini düşürüyor. Uzmanlar, bu durumun bir piyasaya dönüştüğünü, öğrenci ve veli üzerinde maddi yük oluşturduğunu söylüyor. Öğrencilerin soru çözmek için dershanelere, etüt merkezlerine ve kaynak kitaplara yönelmesi ise bu alanda yeni bir piyasa oluşturuyor.

TRABZONSPOR SEVDALISIYDI

Meslektaşımız Tolga Gül aynı zamanda Artvin Trabzonspor Taraftarlar Derneği kurucu başkanıydı. Uzun dönem başkanlık yaptı.  Eşi Arzu Gül  Tolga’nın Trabzonspor sevdasını gözyaşları içinde anlattı. Gül’ün naşı Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının Şara kabristanlığına defnedildi. Gül’ün cenaze törenine Artvin Valisi Cengiz Ünsal, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Emre Büyükyurt, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, AKP Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Kocatepe, CHP Belediye Başkan adayı Bilgehan Erdem, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Erdoğan Erişen, Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi  siyasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yansıra çok sayıda vatandaş katıldı Cenaze törenine Trabzonspor Kulübünün çelenk bile göndermemesi büyük tepki çekti




 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap