SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 31.08.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 31.08.2020

31 Ağustos 2020 Pazartesi - 11:06




Olaylar ve Yaşananlar | 31.08.2020





BALTA’NIN SÖZLERİ TBMM

Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 30 Ağustos Zaferi Bayramı’nın 98'inci yıl dönümü ile Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, vatanı işgal altında bulunan Türk milletinin yokluklara rağmen azim ve inançla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini bundan 98 yıl önce tüm dünyaya gösterdiğini söyledi. Balta, şu görüşleri aktardı: “Malazgirt'le başlayan Anadolu'yu kendimize vatan kılma mücadelemiz asla bitmeyecektir. En zor dönemimizde, 7 düvele karşı verdiğimiz Çanakkale Savaşı ile bunu ilan etmiştik. Milletimiz yakın bir zamanda da 15 Temmuz darbe teşebbüsünde bulunan hainlere karşı omuz omuza vererek dünyaya bir kez daha göstermiştir. Milletimiz tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek devlet bilinciyle hareket ederek vatan hainlerine 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın önemini ve bilincini bir kez daha göstermiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz milletimizin güveni ve duasından aldığı güçle, vatanımızın güvenliği, 83 milyon vatandaşımızın huzur ve refahı için gece gündüz, yaz kış demeden FETÖ, PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ gibi terör örgütleri başta olmak üzere, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürmektedir. Bu mücadele aralıksız devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bizlere armağan eden İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

KOLTUĞA HÜCUM

AK Parti’de kongre rüzgarları esiyor. Trabzon’da da kim başkan olacak, kimler yönetime girecek sorularına cevap olurcasına isimler toto oynanır gibi gündeme getiriliyor. Bazılarının esamisi bile okunmazken, adları reklamın iyisi kötüsü olmaz denerek kamuoyuna pompalanıyor. Ortahisar ilçe başkanlığında Temel Altunbaş üç dönem kuralına takılınca boşaltacağı koltuğa o kadar çok aday gösterilmeye başlandı ki... İl yönetiminde bulunanlar adeta sıraya girmiş gibi lanse ediliyor. Milletin gönlüne giremeyen isimler Ortahisar’a başkan olarak layık gösterilmeye çalışılıyor. Dün telefon açan bir partili ilginç sözler dile getirdi. İl Başkanının her zaman olduğu gibi kaçak güreştiğini söyleyen partili, “Hiç kimse şunu demiyor: Arkadaşlar, durun bakalım! Ortahisar ilçe yönetiminde görev yapan arkadaşlardan bu görevi yapacak sayısız insan var. Ortahisar ilçe başkanlığı için isimleri lanse edilenler ilde başarılı oldular da sıra Ortahisar’a mı geldi? Bırakın reklam kokan isim lanse etmeyi ve Ortahisar başkanını bu ilçemizin delegeleri, yönetim kurulunda çalışanlar bir ya da birkaç isim tespit etsin. Yıllardır Ortahisar’ı gölgede bırakmak için öne çıkan il başkanı ve yönetimi şimdi de başkanın kim olacağına karar vermeye ve il yönetimdeki isimlerden başkan adayları üretmeye başladılar. Ortahisar ilçe başkanlığını yapacak o kadar çok isim var ki, bugün il yönetiminden adları seslendirenlerden bile daha başarılı olacaklardır. Bu kadar vefasızlık olur mu, yıllardır ilçe başkanı Temel Altunbaş’ı bile yok sayacak kadar vefadan yoksun, yandaşları ile birlikte adamın koltuğuna hücum ettiler. Bu vefasızlık ve saygısızlık da bugün o koltuk için adlarını yazdıran il yöneticilerine yeter” diye serzenişte bulundu.

EKİM’İN MESAJI

Trabzon Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Ekim, mesajında; “30 Ağustos 1922 tarihi sadece bir gün olmaktan öte bir milletin istediğinde neleri başarabileceğini, istediğinde neleri değiştirebileceğini, istediğinde baskıdan, sömürgeden kadın erkek, çoluk çocuk hep birlikte başkaldırarak kahramanlık destanı nasıl yazılır bütün cihana gösterdikleri bir milattır. Bilinmelidir ki, dün olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, aziz milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun bilinciyle içerideki ve dışarıdaki soysuzlara haddini bildirecek güce sahiptir” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap