SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Bakan Koca: ''Dolu hastanemiz yok ama doluymuş gibi tedbir alın''

Bakan Koca: ''Dolu hastanemiz yok ama doluymuş gibi tedbir alın''

06 Ağustos 2020 Perşembe - 10:54




Sağlık Bakanı Koca, "COVID-19 nedeniyle hastaneleri dolu bir ilimiz, hatta kapasitesi tamamen dolu hastanemiz yoktur. İddialar asılsızdır" açıklamasını yaptı.





Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından "hastaneler dolu" iddialarını yalanladı. 

İl değerlendirme toplantılarında İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Konya, Gaziantep, Kayseri, Malatya, Diyarbakır, Bursa, Erzurum, Şanlıurfa, Mardin, Batman valileri, il sağlık müdürleri, halk sağlığı başkanlarıyla, il bazında, 14 ayrı videokonferansta bir araya geldiklerini açıklayan Bakan Koca, "Toplantılarda, vaka durumunu ve tedbirleri değerlendirdik, salgına karşı planlama yaptık. İl hıfzıssıhha kurullarının başkanı valilerimizle il sağlık müdürlüklerimizin çalışmalarında eşgüdümü sağladık. İçişleri bakanımıza, valilerimize, sağlık personelimize teşekkür ederiz." dedi.

Son günlerde kulaktan kulağa yayılan "hastaneler doldu" iddialarını yalanlayan Bakan Koca, "COVID-19 nedeniyle hastaneleri dolu bir ilimiz, hatta kapasitesi tamamen dolu hastanemiz yoktur. İddialar asılsızdır. Bu asılsız iddiaların sahipleri, hastaneler doluymuş gibi tedbir alsın. İddiaların topluma belki bu şekilde yararı olur." dedi.

Konya'da kırmızı alarm verildiğine dair iddialar için de bir açıklamada bulunan Koca, "KONYA: Servis yatağı doluluk oranımız %48, yoğun bakım doluluk oranımız %76, ventilatör doluluk oranımız %42. Yüzde yüz doluluk iddiaları, yüzde yüze varan bir kasıt taşımaktadır. Hastalığı önemsiz gösterenlerle hastaneleri çaresiz gösterenlerin iddialarını dikkate almayın." paylaşımını yaptı.

Bakan Koca'nın son mesajı ise "COVID-19’a karşı kenetlenin: Aranıza mesafe koyun!" oldu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap