SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Balın 9 mucizevi faydası

Balın 9 mucizevi faydası

04 Mayıs 2016 Çarşamba - 11:13




Doğanın sunduğu en tatlı ilaç olan bal, tam bir sağlık deposu





Doğal olduğundan emin olduğunuz bal, sağlığınızın bir numaralı destekçisi. Kanserle savaştan cilt güzelliğine kadar pek çok faydası olan balı mutfağınızdan eksik etmeyin.

İŞTE BALIN 9 FAYDASI

Vitamin ve mineral kaynağıdır: Bal, bağışıklık sistemi de olmak üzere vücuda birçok faydası olan C vitamini, kalsiyum ve demir kaynağıdır. Kemikleri güçlendirir: Kalsiyum sayesinde kemikleri güçlendirir, demir sayesinde dolaşım sistemine yardımcı olur.

Kırmızı kan hücrelerini artırır:

Ballı su içmek kanınıza oksijen katacağından kırmızı kan hücre sayısını artırır. Bu da vücudunuzun üreticiliğini destekler ve bakterilere karşı koruma sağlar.


Birçok medikal kullanımı vardır:

Antibakteriyal özelliği kanıtlanan bal, aynı zamanda bir dezenfektan olarak da kullanılır. Yapılan klinik testlerde saf balın, ülser ve bazı yaraları iyileştirmede %99’luk başarı oranı saptanmıştır.

Prebiyotiktir:

Bal, prebiyotik olarak da kullanılabilir. Ama bu yoğurtta bulunan probiyotiklerle karıştırılmamalıdır. Prebiyotikler vücuttaki yararlı bakteri sayısının artmasına yardımcı olur.

Cildi iyileştirir:


Deride oluşan dermatit ve kepek gibi sorunları iyileştirir. Balı tedavi amaçlı kullanmanın kaşıntıyı yatıştırdığı ve aynı zamanda saç kaybını önlediği kanıtlanmıştır.

Öksürük ilacı olarak kullanılabilir:

Özellikle çocuklarda tıkanıklığı çözdüğü görülmüştür. Boğazı yumuşatmaya yarayan etkisiyle özellikle uyumadan önce yediğinizde gece öksürüklerinden korur.

Alerjik semptomları azaltır:

Aşıların koruma yöntemiyle aynı şekilde alerjilerden korur. Vücuda verilen düşük miktarda alerjenle, vücutta bağışıklık oluşturulması mümkündür. Bal sayesinde küçük çaplı alerjik reaksiyonlardan korunmak mümkündür.


Kanseri uzaklaştırır:

Bal bünyesinde bazı kanser risklerini azaltacak flavonoidler barındırır. Her kanser türü üzerinde klinik olarak kanıtlanmamış olmasına rağmen özellikle sigara içenlerde ve kadınlarda etkili olduğu gözlenmiştir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap