SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Beyaz saçı koparınca daha fazla beyaz saç çıkar mı?

Beyaz saçı koparınca daha fazla beyaz saç çıkar mı?

22 Aralık 2019 Pazar - 12:46




Başınızda beyaz bir saç bulduğunuzda, ondan kurtulmak istiyorsanız iki seçeneğiniz var; ya yok sayacaksınız, ya da beyaz saç telini koparacaksınız.





Çevrenizde en az bir kişiden mutlaka duymuşsunuzdur: Beyaz saçı koparmak daha fazla beyaz saç çıkmasına neden olur. Kozmetik bilimci Randy Schueller, bu söylentiye bir açıklık getirdi. Schueller, yaptığı açıklamada, 'Gri saç koparmanın bir zararı yok, ama aynı zamanda size pek de iyi gelmiyor' dedi.

Beyaz saçları koparmak geçici olarak kurtulmanızı sağlar. The Beauty Brains blogunun genel yayın yönetmeni olan Schueller'Folikül (saç üreten cildin altındaki küçük yapı) hala hayatta ve çıkarılanın yerine başka bir saç üretecek' diyor.

 




Beyaz saçları koparırken yenilerinin çıkacağından endişe duymamalısınız. Çünkü bu yüzden daha fazlası çıkmaz. Schueller, 'Bu tam bir efsane çünkü bir foliküle yaptığınız şey diğerlerini etkilemez. Bazı iyi haberler var: Eğer şanslıysanız, yeni saçlar geri döndüğünde, öncekinden biraz daha az gri olabilir. Çünkü melanogenez (saç foliküllerinin saça rengini veren pigmenti yapma süreci) saçtan saça farklılık gösterir' dedi.

Schueller, 'Eğer ciddi bir şekilde saçınızdaki tüm beyazları topluyorsanız, saç folikülüne artık uzamayacak kadar zarar verebilirsiniz. Bu noktada orada hiç beyaz saçınız olmayacak, ama normal saçınız da olmayacak' dedi.

Beyaz saçlarınızdan hoşlanmıyorsanız, koparmak dışında yapabileceğiniz pek çok şey var. Mesela boyatmak. Ancak beyaz saçlarınızı görmezden gelip kendinizi olduğunuz gibi sevip kabul etmeniz, bu şartlarda en güzel yöntem.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap