SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Bugün 70 yaş yarın 65 yaş üstü aşılanıyor! Tıkla aşı sırana bak

Bugün 70 yaş yarın 65 yaş üstü aşılanıyor! Tıkla aşı sırana bak

11 Şubat 2021 Perşembe - 15:38




TÜRKİYE'de bugün 70 yaş üstüne ilk doz aşılama başladı. 12 Şubat 2021 cuma günü itibariyle ise 65 yaş üstüne de koronavirüs aşısı yapılmaya başlayacak. Aşıda sıranızın gelip gelmediğini e - nabız sisteminden öğrenebilirsiniz.





Bugün sağlık çalışanları için ikinci doz aşılarla birlikte 70 yaş ve üzerindeki vatandaşlar da aşı için sisteme tanımlandı. Aşı hakkı tanınan ve randevularını alan 70 yaş üstü vatandaşlar, belirlenen sağlık kuruluşlarında aşılarını olmaya başladı. Bu yaş grubu da 28 gün sonra ikinci doz aşılarını olacak.

Yarın 65 yaş üstü aşılanacak

Aşılama takvimi doğrultusunda, yarından itibaren ise 65 yaş ve üzeri vatandaşların aşılanmasına başlanacak. Aşı olmak isteyenlerin randevu alması gerekiyor. Aşı durumunuzu e-Nabız hesabından veya 2023'e kısa mesaj göndererek öğrenebileceksiniz. 

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINACAK?

Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı "Nasıl aşı olurum?" rehberine göre, Covid-19 aşısını olmak için ilk olarak e-Nabız hesabına giriş yapmak gerekiyor. Burada "Covid-19 Aşı Durumu" menüsüne tıklandığında, aşı öncelik durumu görülebiliyor.



E-NABIZ AŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN
 

Türkiye'de kim ne zaman aşılanacak?

Çin'den getirilen koronavirüs aşıları Türkiye'de gruplar halinde yapılacak.Aşılama süreci, Koronavirüs Bilim Kurulunun oluşturduğu takvim doğrultusunda tamamlanacak. Aşı sıralaması şöyle:

1. AŞAMA: Belirlenen öncelik sıralamasına göre, 1. Aşama'da ilk olarak sağlık çalışanları, bakım evlerinde kalanlar ve 65 yaş üstü bireyler var.
1. Aşama'nın C grubunu oluşturan 65 yaş üstü bireyler, yaş aralığına göre sıralanacak. 85 yaş üstü kişilerden başlayan sıralama, beşer yaş arayla genişleyecek ve son olarak 65-69 yaş arasındaki bireylerle 1. Aşama sona erecek.

2. AŞAMA : İkinci aşamada A grubunda, hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörlerin çalışanları bulunuyor. Bu sektörler ise şu şekilde sıralanıyor:


"Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, kritik görevlerdeki kişiler, zabıta, özel güvenlik, Adalet Bakanlığı, cezaevleri, eğitim sektörü (öğretmenler ve öğretim üyeleri), gıda sektörü (SGK kayıtlarına göre) çalışanları (fırın, yemek fabrikaları, gıda imalathaneleri, ambalajlanmış su üreticileri vb.), taşımacılık (SGK kayıtlarına göre) sektöründe çalışanlar." Bunların ardından ikinci aşamada 50-64 yaşlarındaki bireyler aşılanacak.

3. AŞAMA : Aşılamanın üçüncü aşamasında, öncelikle kronik hastalığı olanlara aşı yapılacak. Bu kişilerden ilk olarak 40-49 yaşındakiler aşılanırken, bu grubu 30-39 yaş ve 18-29 yaş grubu takip edecek. Üçüncü aşamada son olarak, diğer gruplarda bulunan sırasıyla 40-49 yaş, 30-39 yaş ve 18-29 yaşlarında olanlara aşı uygulanacak.

4. AŞAMA : Dördüncü aşamada ise aşılanma sırası geldiği halde zamanında yaptırmayanlar aşılanacak.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap