SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Enginar şifa kaynağı

Enginar şifa kaynağı

26 Nisan 2015 Pazar - 16:18




Türkiye’de İzmir, Yalova, Bursa, Sakarya ve Adana çevresinde yetiştirilen enginarın faydaları saymakla bitmiyor.





Vücutta kolesterolü dengelemesi ve sindirim sistemi açısından önemli olan enginar, son yıllarda diyet yapan kişilerin vazgeçilmezi haline geldi. Uzmanlar, faydaları saymakla bitmeyen enginarın nasıl tüketilmesi gerektiğini anlattı.Yaşar Üniversitesi MYO Gıda Teknolojisi Program Sorumlusu Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu, sebze veya meyvenin, mineral bolluğu bakımından enginarla yarışamayacağını kaydederek "100 gram taze ve çiğ enginar 60 kaloridir. Üç gram protein, 7,8 gram karbonhidrat ve 0,2 gram yağ içerir. Kolesterol içermez, posa içeriği yüksektir. Potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, demir yönünden zengindir ve A, B1, B6, K ve C vitaminleri içerir. 1 orta boy çiğ enginar günlük demir ihtiyacının yüzde 9’unu karşılayacak kadar demir içerir. Yağlı bitkiler hariç hiçbir sebze ve meyve, mineral bolluğu bakımından enginarla yarışamaz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap